Monede transformate...

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Alta piesa foarte interesanta si frumoasa:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... otohosting
banivechi

Mesaj de banivechi »

Atasez citeva monede transformate din colectia mea:
Fişiere ataşate
love token 1882.jpg
love token 1882.jpg (38.23 KiB) Vizualizat de 16638 ori
love token turcia.jpg
love token turcia.jpg (56.26 KiB) Vizualizat de 16638 ori
monnaie satirique.jpg
monnaie satirique.jpg (30.8 KiB) Vizualizat de 16638 ori
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Foarte interesant cum chiar azi cand am discutat de piesele emailate si mi le-am dorit, chiar mi-au iesit in cale. Culmea e ca nu una si trei !!! Doua sunt transformate in brose si una in medalion. Se pare ca englezii in perioada ante-victoriana cat si victoriana au avut o adevarata "industrie" in transformarea monedelor in bijuterii. Desigur erau pentru middle class nu upper... :lol:
Fişiere ataşate
IMG_6996.JPG
IMG_6996.JPG (14.04 KiB) Vizualizat de 16596 ori
IMG_6995.JPG
IMG_6995.JPG (17.49 KiB) Vizualizat de 16598 ori
IMG_6994.JPG
IMG_6994.JPG (30.09 KiB) Vizualizat de 16599 ori
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
banivechi

Mesaj de banivechi »

Nu comentez. Salivez!
andreka

Mesaj de andreka »

Pret?
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
marcus aurelius

andreka- nu va suparati dar mi se pare aiurea sa va spun un pret, atata timp cat piesele le-am cumparat pentru mine nu pentru a le comercializa. De mai multe ori am facut pret la unele piese care au fost postate pentru identificare sau pur si simplu pentru aflarea valorii. In topicul de fata tema este alta.
badin19

Mesaj de badin19 »

deşi nu colecţionez monede aceste monede transformate şi emailate mie mi se par adevărate opere de artă. precizia şi detaliu cu care sunt făcute este extraordinar!
Divide et impera
andreka

Mesaj de andreka »

Dar totusi se poate si mai bine..nu ca as fi perfectionist...
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
ZAR

Mesaj de ZAR »

badin19 scrie:deşi nu colecţionez monede aceste monede transformate şi emailate mie mi se par adevărate opere de artă. precizia şi detaliu cu care sunt făcute este extraordinar!
Subscriu. :)
marcus aurelius

andreka scrie:Dar totusi se poate si mai bine..nu ca as fi perfectionist...
In mod cert ca este loc de mai bine, poate ne aratati ceva in sensul acesta. Eventual nedantelat.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Nu se ridica la valoarea operelor de arta de mai sus, dar va prezint si eu o bratara achizitionata acum 2 luni, la un targ organizat in Botosani.

Bratara este alcatuita din 14 monede de 2 bani, emise intre 1879 si 1882. Lipirea monedelor este destul de brutala, cu material de adaos, pe una din fetele monedei.

In componenta, luand pe fiecare moneda in parte, gasim:

1879 = 3 monede.
1880 = 3 monede.
1882 = 8 monede.

Nefiind existenta nici o moneda de 2 bani 1900, trag concluzia ca este confectionata inainte de trecerea intr-un nou secol.
La fel si raritatea monedei din anul 1881 s-a rasfrant asupra acestei bratari, nefiind prezent nci un exemplar (din fericire).

Curios este faptul ca din toate monedele din 1882, nu este prezent nici un exemplar care sa aiba literele intregi.
In cele 8 exemplare, se gasesc (litere bold & italic sunt sparte):

1 buc CAROL I REGE AL ROMANIEI
3 buc CAROL I REGE AL ROMANIEI
2 buc CAROL I REGE AL ROMANIEI
2 buc CAROL I REGE AL ROMANIEI

De asemeni, intre monedele din 1879, se gaseste un exemplar cu litera B, din bani, sparta.

Imagine
ImagineImagineImagine
ImagineImagineImagine
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
computers_vip

Mesaj de computers_vip »

Ar fi genial daca ne-ati spune si pretul de achizitie :P

Legat de romanesti am tot vazut in magazine seria 1910-1914 3 monede facute brosha .. 50 bani 1 leu

PS: Am mai avut in mana 2 feluri de monede transformate in buton/nasture: 20 kreuzer 1804 si 179X dintr-un stat german, dar acestea erau VOPSITE in negru :) si o moneda de aur cu Victoria cred Australia de 1,5 g .. nu cred ca e 1/2 sovereign ci altceva :) Din pacate acestea aveau indepartate 'butonul/gaica' si era decat urma ...
banivechi

Mesaj de banivechi »

computers_vip scrie:Ar fi genial daca ne-ati spune si pretul de achizitie :P
De ce? Poate omul a dat pe acea bratara o suma prea mare pentru unii sau prea mica pentru altii. Unii il vor considera, poate, nebun, nu geniu. A se vedea discutia de zilele trecute: destul de multi colectionari considera asemenea obiecte kitsch sau pur si simplu fier vechi ce nu merita pastrat. Acestia nu vor vedea nimic genial in pretul mic/mare dat.
Nu e Yu_L.Yan genul, dar poate cuiva nu i-ar pica bine sa zica pretul dat pe ceva ca apoi altii sa spuna ca e prea mic/mare, ca a luat teapa, sau ca a escrocat pe cineva. Fiecare da cit considera ca merita pe un obiect, sau da cit crede vinzatorul ca merita si din cit cunosc eu, foarte putini oameni seriosi si cu cunostinte solide in domeniu dezvaluie asemenea detalii. Incepatorii e bine sa intrebe, ca sa poata face comparatie si sa invete, dar de la un anumit nivel aceasta problema nu prea se mai pune decit in cazul evolutiei spectaculoase a pietei.
P.S. Daca s-au oferit atitea detalii, cite litere sparte, ce ani, cum e lipita bratara, etc, ma gindesc ca proprietarul nu a uitat pur si simplu sa dea pretul, ci nu considera important acest detaliu. Sau poate vrea sa creasca apetitul mai intii, si apoi sa spuna :twisted:
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

banivechi scrie: P.S. Daca s-au oferit atitea detalii, cite litere sparte, ce ani, cum e lipita bratara, etc, ma gindesc ca proprietarul nu a uitat pur si simplu sa dea pretul, ci nu considera important acest detaliu. Sau poate vrea sa creasca apetitul mai intii, si apoi sa spuna :twisted:
Doar stii ca e prima parte :D
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
computers_vip

Mesaj de computers_vip »

ok :) nu exista un catalog pentru astfel de 'obiecte' iar mie au inceput sa imi placa, d-asta am intrebat :D eu nu am ascuns pretul butonului .. desi oricum un simplu google search ar fi ajuns la licitatia castigata de mine.

Daca domnul iulian, care m-a contactat pe okazii in legatura cu un 2 bani 1900 cu eroare pentru nu stiu ce articol, e generos (cum am fost eu) imi poate spune pretul pe PM nu public ..
Scrie răspuns