bilet ipotecar de 10 lei pe okazii
bilet ipotecar de 10 lei pe okazii
Divide et impera
-
sigmaringen1

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
cristoph
-
roantichitati

-
thebluelion

roantichitati scrie:Interesant , tot acesta persoana are si 250 lei 1940 varianta "legionara"....si n-are nici un calificativ ! Ma gandesc sa nu fie cumva vre-un investitor care fara sa stie a cumparat niste facaturi si acum incearca sa le vanda ( fiind ferm convins de autenticitatea lor ) .
Pai nu prea are cum sa aiba vreun calificativ, din moment ce este membru okazii din 19 Decembrie 2008 si nu a mai pus ceva in vanzare
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
buna intrebare. si eu m-am gandit la acest aspect. ar fi interesant sa aflam macar ce varsta are. daca are 15-20 de ani sunt sanse destul de putine sa fie originale (exceptand daca vinde colectia tatalui)cristoph scrie:M-am uitat si eu la restul licitatiilor de curiozitate. Mai sunt cateva piese rare la vanzare. Probabil este un colectionar care din cauza recesiuni a decis sa scoata la vanzare o parte din colectie
Divide et impera
-
roantichitati

Tocmai la asta faceam referire , ca o persoana care n-a activat deloc pe okazii pana acum , si-a manifestat pasiunea in alte sfere , dintr-o data cand e vorba sa vanda ...o face pe okazii ....si nu cu orice piese . Mie mi se pare ciudat . Un coleg de pe forum (newbasic )deja a avertizat despre un fals la o moneda antica din licitatiile aceleias persoanene http://transylvanian-numismatics.com/ph ... c&start=15thebluelion scrie:roantichitati scrie:Interesant , tot acesta persoana are si 250 lei 1940 varianta "legionara"....si n-are nici un calificativ ! Ma gandesc sa nu fie cumva vre-un investitor care fara sa stie a cumparat niste facaturi si acum incearca sa le vanda ( fiind ferm convins de autenticitatea lor ) .
Pai nu prea are cum sa aiba vreun calificativ, din moment ce este membru okazii din 19 Decembrie 2008 si nu a mai pus ceva in vanzare
La moneda 250 lei 1940 cu semnul legionar se stie de existenta falsurilor dar identificarea lor se face observand muchia , ceea ce nu se poate observa in foto . La bancnote nu ma pricep ...de asta am o intrebare , seria bancnotelor incepe cu 000 nu cu 001 ?
Un exemplar identic (adica serie A.0 si numar 000) am vandut eu in 2005 cu 1100 euro. Tinand cont ca au trecut 4 ani de-atunci nu putem spune ca pretul e mult exagerat ci doar ca omul stie ce vinde si-atunci ... cere.andreka scrie:Dar totusi pretul este putin cam piperat...
Presupun ca nu ar refuza nici 1300 sau 1400 euro.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
mie piesa mi se pare ok...si daca stau si ma gandesc bine si pretul e ok. cata criza ar fi o piesa de genul aceta nu apare foarte des. eu as cere o intalnire si as vrea sa o vad si eventual simoneda din 1940, poate fi o surpriza, din a doua batere nu se stie clar cat a fost tirajul, si sunt sigur ca nici primul nu e cel care apare in ZC a lui manole. si daca moneda aceea este sau nu originala nu stiu daca poate spune cineva dintre noi oricata experienta ar avea cineva. ca tiraj este cea mai rara si mare lucru nu se stie despre ea, dar eu personal nu o incadrez la emisiuni oficiale, pentru ca punerea ei in circulatie nu s-a facut in mod oficial din cate stiu. a fost batuta si pastrata de cativa legionari...cine stie daca mai exista sau nu una originala.
acum am revazut ce are aceasta persoana la vanzare. nu cred ca este nici un copil si nici un nestiutor in ale numismaticii. eu cred ca este vorba de o colectie descompletata...nu m-ar mira sa para si cu alte piese de valoare. ati vazut piesele sec XIX de argint in ce stare sunt? eu zic ca merita pretul cerut.
acum am revazut ce are aceasta persoana la vanzare. nu cred ca este nici un copil si nici un nestiutor in ale numismaticii. eu cred ca este vorba de o colectie descompletata...nu m-ar mira sa para si cu alte piese de valoare. ati vazut piesele sec XIX de argint in ce stare sunt? eu zic ca merita pretul cerut.