Callatisul si Histria acelui vanzator de pe okazii sunt evident false in opinia mea tinand cont ca am avut in mana exemplare identice de la un alt vanzator foarte serios .
Dimo 13 - multumesc pentru linkul foarte util si ilustrativ . Marcus Aurelius , spuneti mai bine ca sunteti prieten cu respectivul vanzator , nu doar ca il cunoasteti si ca este serios . Denarul republican nu are probleme de autenticitate din cate imi dau seama . M-am uitat mai bine pe okazii si nu am gasit nici o drahma Histria autentica din pacate ,dar doar piesele lui blue 10 au fost aduse in discutie deci mi se pare corect sa atrag atentia ca sunt falsuri mult mai grosolane pe acolo mai ales ca cele ale lui blue 10 sunt macar cat de cat mai aproape de adevar .
Ultima oară modificat 02 Apr 2009, 01:21 de către valentinian, modificat 1 dată în total.
valentinian- Si de ce ma rog as spune ca sunt prieten cu blue10 ? Ca sa le fac la altii pe plac? Faptul ca cunosc pe cineva nu ma face automat prieten cu acea persoana. Sau daca o persoana mi se pare de treaba iar nu inseamna ca sunt prieten cu ea. Sau te pomeni ca ma cunoasteti si stiti de "prietenia" mea cu blue10? Ar fi ceva nou pentru mine. Nu va lansati in afirmatii gratuite.
Scuze , Marcus Aurelius pentru ca m-am lansat in afirmatii neverificabile/neverificate dar mi s-a parut curios ca la experienta dumneavostra ati apreciat asa sigur si repede piesa si vanzatorul .
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
Observati flanul care are o suprafata total atipica (suprafetele flanului care ar trebui sa fie plane nu sunt, ci au un soi de neregularitati - mai usor sesizabile in fata efigiei). Fac acesta completare in ideea ca ar putea sa foloseasca si in identificarea altor monede suspecte, chiar daca nu avem similitudini cu monede clar false.
Neregularitatile nu-s neobisnuite la monedele republicane (si nu numai) si depinde foarte mult cum anume arata (ce caracteristici au). Numai la examinare directa se poate determina daca-s datorate unei metode de falsificare sau nu. Multe sunt lovite sau deformate in urma unor evenimente din istoria lor ca obiecte. Mie moneda in cauza mi s-ar fi parut convingatoare doar prin poza. Ba chiar falsurile mai recente sunt greu de determinat ca atare dupa o asemenea imagine. De aceea este utila compararea cu falsurile inregistrate deja.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
valentinian scrie:Scuze , Marcus Aurelius pentru ca m-am lansat in afirmatii neverificabile/neverificate dar mi s-a parut curios ca la experienta dumneavostra ati apreciat asa sigur si repede piesa si vanzatorul .
Din poza parea in regula, nefiind in situatia de a o cumpara nu ma pun sa caut pe net daca este die-match sau nu. Vanzatorul l-am apreciat din prisma catorva contacte ce le-am avut cu el. A fost o parere. Este la fel ca si cei care au cumparat de la unii vanzatori catalogati neseriosi pe Okazii si in cazul lor a fost ok.
Romancoins are multi prieteni care garanteaza pt el deci nu ma mai bag sa imi fac iar dusmani fara rost . Eu pot doar garanta ca toate piesele pe care le vinde le are de pe ebay . Recunosc chiar unele piese la care m-as fi bagat si eu daca nu erau vanzatori bulgari cu care deja avusesem experiente[ neplacute]. Dimo13 - puteai posta la fel de bine la topicul ''axa ebay -okazii ''
Oricine se poate insela in privinta unei monede. Deci nici vorba de probleme cu romancoins. Este imposibil sa stai pentru fiecare moneda sa cauti in toate sursele printre mii de monede un die-match.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
valentinian scrie:Romancoins are multi prieteni care garanteaza pt el deci nu ma mai bag sa imi fac iar dusmani fara rost . Eu pot doar garanta ca toate piesele pe care le vinde le are de pe ebay . Recunosc chiar unele piese la care m-as fi bagat si eu daca nu erau vanzatori bulgari cu care deja avusesem experiente[ neplacute]. Dimo13 - puteai posta la fel de bine la topicul ''axa ebay -okazii ''
Seriozitatea maxima nu suplineste lipsa de cunostinte, experienta, etc. Vorbesc in general, nu ma refer la romancoins. Poti garanta pentru un vanzator ca este serios, dar nu poti garanta pentru piesele vandute de el.
Iar la acesti oboli de Euboia - Histiaia sunt enorm de multe falsuri foarte bine facute. Poti sa fii colectionar cu vechime si sa te pacalesti.