Steaua Romaniei ofiter 1941

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
claudiu1988

Steaua Romaniei ofiter 1941

Mesaj de claudiu1988 »

Am cumparat si eu mai de mult aceasta piesa, piesa este Ok zic eu dar ce ma pune pe ganduri este coroana, nu pare a fi umblat la ea. Eu am ami vb cu cateva persoane si am auzit mai multe parerii, ca ar fi facuta spre sfarsitul razboiului, cineva mi-a zis ca, coroana nu este a piesei.A s vrea sa stiu pana la urma care este treaba cu aceasta coroana. :D

Imagine

Imagine
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Coroana pare facuta din tabla indoita? Am vazut coroane similare la unele exemplare de calitate mai slaba ale tipului I al Ordinului Steaua Romaniei (ca cel de mai jos - de pe eBay).

Imagine
claudiu1988

Mesaj de claudiu1988 »

Multumesc de raspuns. Si eu am mai vazut asa coroane la unele piese mai slabe mai ales la piesele ante 1932. Este posibil ca piesa sa fie facuta spre sfarsitul razboiului si in lipsa de coroane sa fi pus aceasta coroana. Ma gandesc si eu ?? Piesa arata bine doar coroana este de calitate mai slaba.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Parerea mea este ca piesa este facuta candva pe la sfarsitul razboiului! Posibil sa mai fi avut corpuri emailate in stoc si sa lipseasca numai coroana...si din motive economice au facut coroana din tabla! "Fenomenul" acesta se poate observa si la piesele decernate imediat dupa ww1,la care sabiile erau retezate si coroana era la fel...din tabla!

Imagine

PS
@ claudiu 1988 - Ce va face sa credeti ca Steaua este din 1941(titlul topicului) ???
claudiu1988

Mesaj de claudiu1988 »

Multumesc pentru raspuns. Ma refeream ca este model 1941. :D
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

claudiu1988 scrie:Multumesc pentru raspuns. Ma refeream ca este model 1941. :D
Insemnele de razboi au fost introduse in 1938, deci sunt model 1938.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Am si eu un exemplar din modelul 1877 de Steaua Romaniei care a fost postat. Dupa comparatii cu alte modele, gen Kretly, am ajuns la concluzia ca era un model mai ieftin, nu doar pentru ca are coroana "mai din topor" ci si pentru ca daca studiati medalionul , in special la acvila sau cifru se observa o manopera mai indoielnica. La fel si emailarea "In fides salus". Chiar si turnarea ramei ordinului este discutabila. (nu ca si originalitate ci ca lucrare) Ca si comparatie, iata un model Kretly, unde se vede diferenta calitatii.
Fişiere ataşate
kretly.jpg
kretly.jpg (38.05 KiB) Vizualizat de 10361 ori
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Care e marcajul de pe revers (in locul indicat de sageata)?

Imagine
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Cred ca este mai degraba pe crucea din varful coroanei.
rocolectionar

Mesaj de rocolectionar »

tripleseven scrie:Cred ca este mai degraba pe crucea din varful coroanei.
marcaj : o lebada
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

tripleseven- Marcajul este atat pe crucea coroanei cat si pe piesa unde a indicat alex. Intradevar este o lebada (rocolectionar :) ), am atasat imaginea.
Fişiere ataşate
img7079pc0.jpg
img7079pc0.jpg (14.54 KiB) Vizualizat de 10260 ori
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Eu am doua piese Kretly poansonate numai pe inel, probabil depinde si de perioada cand au fos facute.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

marcus aurelius scrie:tripleseven- Marcajul este atat pe crucea coroanei cat si pe piesa unde a indicat alex. Intradevar este o lebada (rocolectionar :) ), am atasat imaginea.
Multumesc. Piesa mai are si alte marcaje?

Am intalnit diferite explicatii pentru marcajul francez cu lebada: marcaj pentru argint pentru piesele mici; marcaj pentru piesele destinate exportului; marcaj pentru piesele importate. Stie cineva semnificatia univoca?
Scrie răspuns