Propuneri noi pentru designul bancnotelor romanesti

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

habarnam
**
**

Propuneri noi pentru designul bancnotelor romanesti

Mesaj de habarnam »

Cativa colegi de bresala de-ai mei, din publicitate, au initiat un proiect cultural, care pune in discutie lipsa brandingului de tara in Romania, si lipsa de interes pentru aceasta a autoritatilor.
Printre altele, ei propun si doua variante de design pentru bancnontele romanesti.

Personal, eu fiind designer si numismat totodata, apreciez foarte mult intentia dumnealor, desi se vede ca e doar o intentie.
Desi propunerile nu sunt inca foarte cizelate sau definitivate ca design si suporta multe imbunatatiri, in ele puteti gasi multe idei interesante.

Initiativa e foarte laudabila, in contextul faptului ca - asa cum am observat cu totii - bancnotele romanesti actuale nu au nici pe departe un design atragator.
Aici puteti vedea cele doua variante:

http://www.transforma.info.ro/Valorile_ ... tre_4.html
www.bancnoteleromanesti.go.ro - Toate bancnotele romanesti organizate dupa serii de design.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Ciudat sa vad o imagine din Piata Libertatii din Timisoara pe 10 lei... dar nu credeti ca e cam tirziu sa mai speram la noi modele de bancnote - exceptind poate designul deja cunoscut de 10 ani: euro?
babanezu

Mesaj de babanezu »

felicitari colegilor dumeavaostra pentru initiativa .
frumoase si interesante creatii ... sunt 100% convins ca daca BNR ar face un concurs pentru designul bancnotelor/ monedelor acesta ar scoate la iveala creatii mai mult dect inetresante.
poate cine stie ...in curand ...
hultan2003

Mesaj de hultan2003 »

Felicitari pentru ideea colegilor dumneavoastra . Aceste seturi de bancnote ar putea fi tiparite , in situatia in care BNR nu ar lua in considerare acest proiect , in ideea bancnotelor dedicate Antarcticii , pentru a incerca imbunatatirea imaginii Romaniei in lume .
Multumesc
dragos03

Mesaj de dragos03 »

Propunerile arata foarte bine, desi este prea tarziu (plus ca ar fi foarte costisitor) sa se mai schimbe ceva.

Oricum, bancnotele actuale nu mi se par asa urate, sunt ok. Monedele in schimb sunt absolut oribile.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

dragos03 scrie: Monedele in schimb sunt absolut oribile.
Eu tot inchid ochii cand le primesc sau fac plati cu ele, dar de prost ce-s facute parca imi zgaraie degetele :twisted: Colegul nostru alexie a pus poze pe pagina aceasta cu o moneda care era facuta parca direct din dalta.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Interesanta idee, insa asa cum spunea domnul dragos03, cam tarziu ... probabil ca nu va mai exista nici o emisiune pana la adoptarea euro, excluzand bineinteles modificarile precum a suferit cea de 10 lei ...
Polymat

Mesaj de Polymat »

Hello, i have interesst on this notes here !

Imagine

can your help ?

thank you

[This notes is for my wife - http://www.numismatik-schwedt.de/music/index.html - collecting musicinstruments on banknotes]
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Mr. Polymat, those are not really banknotes, they are fantasyes, from an cultural project who want to rebrand Romania ;)
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Foarte laudabila initiativa, insa cu foarte mica priza la public designul avangardist. Poate ar avea succes doar intre colectionari, insa parerea mea e ca oamenii din popor nu le-ar aprecia deloc, ba mai mult li s-ar parea mai mult decat excentrice. :) Cred ca o bancnota sau o moneda se adreseaza in primul rand poporului tarii respective nu altora din strainatate. Evident situatia ar fi alta in momentul aderarii la moneda unica europeana, euro, care intradevar se adreseaza si altora. In acest caz, da am vazut piese (monede)spaniole in Irlanda si germane in Scotia si exemplele ar putea continua. Totusi in acest ultim caz nu se pune problema de bancnote cu tenta "autohtona" pentru ca exista doar un singur tip de bancnote.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Polymat

Mesaj de Polymat »

thank you vlahul for this info,
pity, I thought it is something like a regional monetary. I'm always on the search for evidence of musical instruments. that would be a very beautiful piece was, above all, very unusual
andreka

Mesaj de andreka »

Foarte interesant subiectul. Imi plac bancnotele cu aceste idei inovatoare...ce pot sa zic...FELICITARI pentru initiativa !!!
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
Polymat

Mesaj de Polymat »

Fişiere ataşate
romana_avangarde.jpg
romana_avangarde.jpg (76.41 KiB) Vizualizat de 16323 ori
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Mie mi se pare ca bancnotele din seria "Romania in avangarda" aduc cu bancnotele elvetiene.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

In opinia mea prima este horor, dar celelalte trei sunt superbe.
Scrie răspuns