Proiectul a ajuns subiectul unui articol de ziar.
Oricum, desi apreciez discutiile pe tema asta, nu prea vad sensul schimbarii bancnotelor actuale care nu sunt tocmai urate (ma rog, frumosul si uratul sunt de multe ori aprecieri subiective) cu unele care aduc prea mult cu bancnotele altor tari.
Propuneri noi pentru designul bancnotelor romanesti
Mie nu mi-au placut.
Designul este clar influentat de unele bancnote elvetiene si franceze.
In acceptiunea mea bancnota trebuie sa manifeste sobrietate si sa inspire siguranta. Este in fapt un document bancar care atesta o valoare si nu un cartonas Pokemon sau poster SF.
Tin minte ca atunci cand am vazut prima data o bancnota de 50 FRF Antoine de Saint-Exupery , cu desenul de pe revers facut de o mana de copil, am crezut ca sunt bani de jucarie.
In acceptiunea mea bancnota trebuie sa manifeste sobrietate si sa inspire siguranta. Este in fapt un document bancar care atesta o valoare si nu un cartonas Pokemon sau poster SF.
Tin minte ca atunci cand am vazut prima data o bancnota de 50 FRF Antoine de Saint-Exupery , cu desenul de pe revers facut de o mana de copil, am crezut ca sunt bani de jucarie.
sunt de acord cu dumneavoastra!sorin70 scrie:Mie nu mi-au placut.
Divide et impera
Yes, it was just an idea, but until Romania will adopt euro I don't think the current banknote will be changed.Polymat scrie:thank you vlahul for this info,
pity, I thought it is something like a regional monetary. I'm always on the search for evidence of musical instruments. that would be a very beautiful piece was, above all, very unusual
Bancnote
Interesanta ideea cu bancnotele din "Romania in avangarda". In opinia mea problema o reprezinta atat designe-ul futurist ce aduce cu bancnote straine cat si numele "Leu/Lei". Se stie ca Romania urmeaza sa schimbe moneda nationala cu euro, asa ca mai potrivit era un design pentru moneda euro romaneasca.
Cu toate acestea BNR ar putea lansa un lot de bancnote cu un nou aspect care sa circule in paralel cu cele existente care in opinia mea nu-s deloc urate, poate doar rutina le face sa fie mai "sterse". Lansarea ar putea avea mai multe obiective. Pe langa cea culturala ar putea fi si ca o marca a despartirii de moneda nationala ce a dainuit 147 de ani (asta daca se va adopta in 2014 asa cum s-a preconizat).
Cu toate acestea BNR ar putea lansa un lot de bancnote cu un nou aspect care sa circule in paralel cu cele existente care in opinia mea nu-s deloc urate, poate doar rutina le face sa fie mai "sterse". Lansarea ar putea avea mai multe obiective. Pe langa cea culturala ar putea fi si ca o marca a despartirii de moneda nationala ce a dainuit 147 de ani (asta daca se va adopta in 2014 asa cum s-a preconizat).
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
Cea mai frumoasa moneda romaneascaskortzy scrie:Referitor la design-ul romanesc al euro era un topic la sectiunea de Monede moderne.