preturi monede romanesti

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
fireatmyself

preturi monede romanesti

Mesaj de fireatmyself »

De cateva saptamani ma chinui sa strang informatii despre evolutia preturilor monedelor romanesti din perioada regalista. Am decis ca este mai intelept sa cer ajutorul dumneavoastra, celor care cumparati si videnti astfel de piese de mai mult timp decat o fac eu. Am deschis o lista (cuprinde deocamdata doar propriile mele achizitii) pe care o atasez mai jos. Cei care doresc sa contribuie, pot face un fisier distinct, sau completa chiar in acel fisier, specificand user-ul de pe forum. Evident, daca una din monede nu ese afla in lista, puteti crea o linie noua. Va multumesc.
Fişiere ataşate
romania.xls
(16.5 KiB) Descărcat de 849 ori
dorelb

Mesaj de dorelb »

catalogul de preturi al lui Aldor care apare pe site dar si in Colectionarul Roman nu va este de folos?
fireatmyself

Mesaj de fireatmyself »

dupa cum am scris mai sus, vroiam sa fac o statistica a evolutiei preturilor. de exemplu cati dintre dumneavoastra mai stiu cota de piata a unui 5 lei 1885 acum 6 ani? eu unul am reticente in a cumpara cand vad multe din preturile de azi (si cred ca nu sunt singurul). poate daca am cunoaste trecutul, ne-ar fi mai usor sa scoatem bani din buzunar pentru o anumita moneda.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

fireatmyself scrie: poate daca am cunoaste trecutul, ne-ar fi mai usor sa scoatem bani din buzunar pentru o anumita moneda.
... sau mai greu ... :lol:
cclanetaru
**
**

Mesaj de cclanetaru »

Am editat lista , dar pentru a nu fi necesar un download in cazul unei simple curiozitati am adaugat preturile si in post.

10 000 lei 1946 2009.02.09 F+ 20
25 000 lei 1946 2009.02.09 XF 20
200 lei 1942 2008.08.27 XF 10

PS
La piesele si mai comune nu am putut stabili un pret concret deoarece le-am achizitionat in loturi si pretul lor variaza in functie de cantitatea de monede achizitioante de la vanzator(i) .

Cred ca ar mai fi utila inca o coloana in care sa se specifice locul de unde a fost achizitionata moneda in acest fel avand posibilitatea de a afla care varianta e mai avantajoasa in cazul unui cumparator (internet/targ local/etc.)
Fişiere ataşate
11.02.2009romania.xls
(20.5 KiB) Descărcat de 756 ori
sebii

Mesaj de sebii »

fireatmyself scrie:dupa cum am scris mai sus, vroiam sa fac o statistica a evolutiei preturilor. de exemplu cati dintre dumneavoastra mai stiu cota de piata a unui 5 lei 1885 acum 6 ani? eu unul am reticente in a cumpara cand vad multe din preturile de azi (si cred ca nu sunt singurul). poate daca am cunoaste trecutul, ne-ar fi mai usor sa scoatem bani din buzunar pentru o anumita moneda.
ca si o gluma...pe o moneda cu hora am dat in 1992 o caseta video cu un concert Metallica :D
fireatmyself

Mesaj de fireatmyself »

sebii scrie: ca si o gluma...pe o moneda cu hora am dat in 1992 o caseta video cu un concert Metallica :D
:shock:
banuiesc ca era originala. am si eu una de la varu'meu si n-o dau nici pentru 10 hora

cclanetaru scrie:Cred ca ar mai fi utila inca o coloana in care sa se specifice locul de unde a fost achizitionata moneda in acest fel avand posibilitatea de a afla care varianta e mai avantajoasa in cazul unui cumparator (internet/targ local/etc.)
Aici treaba e destul de relativa. eu am prins majoritatea pieselor pe care le am (Romania si strainatate - Marea Britanei mai ales) de pe okazii.ro. Pentru a gasi oferte avantajoase la targuri, parerea mea este ca trebuie sa umblii prin toata tara - cel putin o data la fiecare, pentru a cunoaste vanzatorii. Nu la orice astfel de eveniment gasesti preturi avantajoase (sau mai bine zis, vanzatori dispusi sa vanda la preturi avantajoase), din cauza conditiilor diferite (cazare, masa, chirie pentru stand, etc).
Ultima oară modificat 12 Feb 2009, 00:39 de către fireatmyself, modificat 1 dată în total.
sebii

Mesaj de sebii »

fireatmyself scrie:
sebii scrie: ca si o gluma...pe o moneda cu hora am dat in 1992 o caseta video cu un concert Metallica :D
:shock:
banuiesc ca era originala. am si eu una de la varu'meu si n-o dau nici pentru 10 hora
era luata din fosta yugoslavie. sincer nu stiu daca era originala...pe vremea aceea nu prea se stiau multe despre casete pirat sau originale.
valentinian

Mesaj de valentinian »

fireatmyself scrie:dupa cum am scris mai sus, vroiam sa fac o statistica a evolutiei preturilor. de exemplu cati dintre dumneavoastra mai stiu cota de piata a unui 5 lei 1885 acum 6 ani? eu unul am reticente in a cumpara cand vad multe din preturile de azi (si cred ca nu sunt singurul). poate daca am cunoaste trecutul, ne-ar fi mai usor sa scoatem bani din buzunar pentru o anumita moneda.
Traiam cu impresia ca sunteti o doamna/domnisoara , acum chiar nu mai inteleg .
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
Scrie răspuns