Intrebare de incepator

Moderatori: Deus, Comboloi

crilogyx

Intrebare de incepator

Mesaj de crilogyx »

Stiu ca pentru unii intrebarea ar putea parea prostuta sau chiar tampita dar pentru mine e o nelamurire foarte mare:
Sa zicem ca ma inteleg cu o persoana pentru a achizitiona niste bancnote sau monede,persoana respectiva(vanzatorul) le face colet la curier sau la posta,iar eu cand le primesc ar trebui sa platesc valoarea si taxele de expediere. Problema mea este cum verific daca ce mi-a trimis este conform cu ce ne-am inteles?Pot sa fac acest lucru sau trebuie sa merg pe incredere?
Daca trebuie sa merg pe incredere probabil nu voi cumpara nimic decat fata in fata iar daca se poate verifica coletul si ceva nu e in ordine banuiesc ca se face retur si taxele tur-retur le plateste expeditorul(vanzatorul) si in acest caza e usor dezavantajat expeditorul.
Astept un raspuns cat mai clar si cat mai detaliat care sa cuprinda toate situatiile posibile.Va multumesc.
bilutza

Mesaj de bilutza »

De obicei se merge pe incredere (verifici istoricul Vanzatorului, cate calificative are, pozitive negative, etc ). Prin Posta Romana, nu stiu daca se poate verifica coletul, dar unele firme de curierat parca permit acest lucru. :wink:
Daca nu mergi pe incredere vei pierde probabil multe piese interesante.
" Daca nu ar fi datorii in sistemul nostru monetar, nu ar mai fi bani "
http://thezeitgeistmovement.com/
badin19

Mesaj de badin19 »

:) trebuie mers pe încredere. dar aveti grija de la cine cumpărați :!:
Divide et impera
crilogyx

Mesaj de crilogyx »

deci daca trebuie sa merg pe incredere atunci scad drastic sansele sa fac vreo tranzactie,totusi as putea sugera ca monedele sa fie puse intre-un colet transparent.Se poate?
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

crilogyx scrie:deci daca trebuie sa merg pe incredere atunci scad drastic sansele sa fac vreo tranzactie,totusi as putea sugera ca monedele sa fie puse intre-un colet transparent.Se poate?
Conform legislatiei, este interzis a se expedia prin posta bani, fie ei si vechi.
Deci, nu se poate :lol:
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
badin19

Mesaj de badin19 »

crilogyx scrie:deci daca trebuie sa merg pe incredere atunci scad drastic sansele sa fac vreo tranzactie,totusi as putea sugera ca monedele sa fie puse intre-un colet transparent.Se poate?
nu vă supărați că vă întreb, dar câți ani aveți de sunteți așa de lipsit de încredere?
Divide et impera
crilogyx

Mesaj de crilogyx »

badin19 scrie:
nu vă supărați că vă întreb, dar câți ani aveți de sunteți așa de lipsit de încredere?
23 de ani
Oricine poate sa trimita un pachet gol sau incomplet si atunci eu ce fac?Ma dau cu capu de pereti?
Si mai exact cum se face o tranzactie,cand vine coletul platesc contravaloare acolo pe loc sau trebe sa trimit si eu la randul meu mandat postal ca sa trimit banii?Si daca da atunci platesc costul de transport pt monede/bancnote si mai platesc si taxa ca expediez banii la vanzator pentru acel mandat??

ps:Daca un rauvoitor ar trimite sau ar cumpara monede/bancnote in valoare de cateva mii de euro si nu ar trimite "marfa" corespunzatoare respectiv nu ar achita contravaloarea, credeti ca ar fi foarte suparat ca a primit un calificativ negativ pe okazii.ro sau ar fi bucuros ca a obtinut o gramada de bani fara nici un efort?
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

crilogyx scrie:
23 de ani
Oricine poate sa trimita un pachet gol sau incomplet si atunci eu ce fac?Ma dau cu capu de pereti?
Si mai exact cum se face o tranzactie,cand vine coletul platesc contravaloare acolo pe loc sau trebe sa trimit si eu la randul meu mandat postal ca sa trimit banii?Si daca da atunci platesc costul de transport pt monede/bancnote si mai platesc si taxa ca expediez banii la vanzator pentru acel mandat??
?
Pai in sistemul ramburs sunt incluse si taxele de transport si cele pt transmiterea banilor catre expeditorul coletului.
In principal e bine sa va interesati de seriozitatea vanzatorului. Veti fi surprins sa vedeti ca unii chiar sunt cunoscuti.
crilogyx scrie: ps:Daca un rauvoitor ar trimite sau ar cumpara monede/bancnote in valoare de cateva mii de euro si nu ar trimite "marfa" corespunzatoare respectiv nu ar achita contravaloarea, credeti ca ar fi foarte suparat ca a primit un calificativ negativ pe okazii.ro sau ar fi bucuros ca a obtinut o gramada de bani fara nici un efort
Daca vorbiti de tranzactii de cateva mii de euro cred ca sunteti putin pe dinafara. Astea se fac fata-n-fata ;)
badin19

Mesaj de badin19 »

în primul rând... coletul o să îl primiți la poștă, vă prezentați acolo cu mandatul și cu suma trecută pe mandat de obicei valoarea piesei + 7 ron taxe.
iar dacă doriți să cumpărați de pe okazii puteți întreba aici pe forum dacă cineva a mai colaborat cu acel user eu unul vă recomand userii cosmin_sm, ricky-bm, gregor, sebii, andreka_adrian, lanz, dan_necrofor, banknotes. Cu toți am colaborat de mai multe ori și sunt de nota 10+
Divide et impera
Hunter`

Mesaj de Hunter` »

crilogyx scrie:
badin19 scrie:
23 de ani

ps:Daca un rauvoitor ar trimite sau ar cumpara monede/bancnote in valoare de cateva mii de euro si nu ar trimite "marfa" corespunzatoare respectiv nu ar achita contravaloarea, credeti ca ar fi foarte suparat ca a primit un calificativ negativ pe okazii.ro sau ar fi bucuros ca a obtinut o gramada de bani fara nici un efort?
Dumneavoastra inca nu ati cumparat nicio moneda de pe internet si deja va faceti griji pentru tranzactiile de mii de euro? Cred ca toata lumea a inceput cu valori mai mici ca sa vada cum merg lucrurile si treptat a invatat care sunt vanzatorii seriosi. Nu puteti avea toate raspunsurile de la inceput.
Iacob Tudor Alexandru

Mesaj de Iacob Tudor Alexandru »

cea cu calificativele nu ii neaparat cel mai solid argument...sunt si unii oameni neseriosi cu sute de calificative pozitive pe okazii , eu de exemplu am comandat ceva si nu mia sosit la posta unde mergeam zilnic si ridicam monede dar acel colet cu 4 comenzi nu mi-a sosit apoi "vanzatorul" imi trimitea email-uri sa ii trimit banii ca el a expediat coletul etc iar din cauza ca el a avut mai multe pozitive decat mine mie mi-au suspendat contul pentru ca el avea credibilitate mai mare :cry:
In concluzie nu toti cei cu calificative multe pot fi seriosi...multi cumpara brichete si alte lucruri ieftine pentru asi face multe calificative pentru a putea da o tzeapa mare ulterior...si nu va scriu aberati multi studenti de la cluj fac asta !!!
trixxx
**
**

noua ne e frica si de propria umbra

Mesaj de trixxx »

pentru al lamurii pe crilogyx

in primul rand ar trebuii sa va bazati pe bunele intentii ale vanzatorului, in caz ca acest lucru nu va e suficient ar trebuii sa va bazati pe propria judecata - veificand licitatile precedente ale persoanei respective si in al treilea rand ar trebuii sa va bazati pe logica aici sunt 2 ipoteze
tepe mici - nu da nici o persoana cu multe calificative
tepe mari - care dupa spusele de aici se dau de persoane care au strans calificative din nimicuri... acuma as vrea sa va intreb si eu ce persoana risca sa dea o teapa punand pachetul gol la posta si asteptand sa i se intoarca banii la adresa unde sta si pe care vi-a dat-o si dumneavoastra.. eu cred ca daca ar fi vb de o teapa mai mare as ajunge la posta in orasul respectiv inaintea banilor.. sau poate dupa 3 luni la respectivul la usa si in functie de teapa luata...avem reactii de la un geam spart pana la daramat usa sau facut un nou caz elodia din persoana respectiva (aici poate exagerez si eu sau doar glumesc) oricum sfatul meu este sa fiti atent de la cine cumparati si sa aveti mai multa incredere, romanii nu sunt asa tepari cum apar la stiri (sau poate nu au intrat prea multi in domeniul acesta)
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Iacob Tudor Alexandru scrie:cea cu calificativele nu ii neaparat cel mai solid argument...sunt si unii oameni neseriosi cu sute de calificative pozitive pe okazii , eu de exemplu am comandat ceva si nu mia sosit la posta unde mergeam zilnic si ridicam monede dar acel colet cu 4 comenzi nu mi-a sosit apoi "vanzatorul" imi trimitea email-uri sa ii trimit banii ca el a expediat coletul etc iar din cauza ca el a avut mai multe pozitive decat mine mie mi-au suspendat contul pentru ca el avea credibilitate mai mare :cry:
In concluzie nu toti cei cu calificative multe pot fi seriosi...multi cumpara brichete si alte lucruri ieftine pentru asi face multe calificative pentru a putea da o tzeapa mare ulterior...si nu va scriu aberati multi studenti de la cluj fac asta !!!
1) Daca persoana respectiva vi-a trimis coletul cu plata ramburs , nu avea cum sa va ceara banii , pt ca daca dumneavoastra ridicaseti coletul deja il platiseti , altfel nu-l puteati ridica de la posta . In cazul in care nu-l ridicaseti tot nu avea de ce sa va ceara banii pt ca era sigur ca nu primiseti piesele .
2) Daca licitatia era cu plata anticipat , atunci nu trimitea coletul decat dupa ce facuseti deja plata .
3) Cei de la okazii nu va suspenda contul pt ca el a avut mai multe calificative ci DOAR daca dumneavoastra ati mai avunt inca cel putin doua calificative negative anterior si el vi-a mai acordat unul ! Deci contul dumneavoastra a fost suspendat din cumul de negative , nu din cauza respectivului vanzator !
andretty

Mesaj de andretty »

Tineam minte ca s-a mai vorbit despre lucru acesta si am gasit si lickul http://transylvanian-numismatics.com/ph ... ces+verbal.
Unde domnul andrei explica ce se poate face in cazul in care se constata ca in colet nu se gaseste obiectul dorit.
crilogyx

Mesaj de crilogyx »

Multumesc ca m-ati luminat cat de cat cu unele aspecte legate de tranzactionare la unele chestii mai am dubii...da nu e nimic o sa revin cu alte intrebari.
Am facut niste "sapaturi" si am observat ca persoana respectiva are contul suspendat,in jur de 150 de calificative 2-3 negative 4-5 neutre in rest pozitive ceea ce nu e asa de speriat,insa ceea e suspect e ca toate calificativele primite ca si vanzator(ceea ce e pentru mine) sunt doar in numar de 10 si astea de la vreo 5 persoane iara sumele jumatate sub 8 lei 2-3 intre 20-50 lei si 2-3 pana in 80 lei.Deci ar trebui sa fie suspicios?
Si inca ceva,desi e inregistrat de cativa ani toate vanzarile lui sau produs intr-o perioada scurta de timp mai precis pe perioada a 2 luni din 2008.
Astept pareri.(Sper ca nu sunt prea stresant :) )
Scrie răspuns