Rog parerea numismatilor onorati din Romania

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Încuiat
ditrih

Rog parerea numismatilor onorati din Romania

Mesaj de ditrih »

Scrietim Va rog frumoscit ar costa aceasta moneda?
Va multumesc...
Fişiere ataşate
Изображение 101.jpg
Изображение 101.jpg (6.99 KiB) Vizualizat de 8731 ori
Изображение 102.jpg
Изображение 102.jpg (8.91 KiB) Vizualizat de 8731 ori
"ADEVARUL ESTE MAI PRESUS CA PRIETENIA"
PLATON
florin232

Mesaj de florin232 »

P.A. Adica pret de amator. Eu spre exemplu nu as da mai mult de 80-100 euro pe ea. Altfel ar fi oameni dispusi sa plateasca si 3500 euro.
ditrih

Mesaj de ditrih »

Multumesc de raspuns!
Evident ca moneda aceasta este o raritate si posibil cineva ar cumparao si cu mai mult...
PLATON
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Categoric.
Ce-o fi cu "6" ala de deasupra gardutului? :roll: O fi pt autenticitate? :)
sebii

Mesaj de sebii »

daca puteti pune niste poze mai clare...mi se pare ca si pe revers apare ceva deosebit, daca nu puteti incarca puteti sa imi trimiteti si pe sebii_geo@yahoo.com
cu respect
ditrih

Mesaj de ditrih »

Pe un site Romanesc am privit tot asa o moneda dar este cu cifra 1,deacolo am aflat ca acestea monede au o istorie foarte interesanta,si ca moneda GARZII DE FER a fost confectionata cu numere in total 10 sau 12 piese.In transeu unde am gasito, de fapt era un transeu German,transeurile ostasilor Romani erau la vreo 60 -80 metri.mai erau obiecte Romanesti si Germane,evident poate sau impreetenit....si sezind pe dealurile Calarasului,a si perdut moneda....
PLATON
ionyk

Mesaj de ionyk »

o fi un numar de inventar? :idea:
sagatham
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Foarte originala povestea. Propun infiintarea unei sectiuni speciale pe forum, numita povestiri vanatoresti si pescaresti.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
ditrih

Mesaj de ditrih »

De fapt nu mint,si povesti nuam de gind sa povestesc.Fiind educat intro famlie buna,sunt pensionar militar si am gradul de L-t colonel,am46ani,si cred ca imi voi gasi prieteni de pasiune din tara Romanesca,necatind ca sunt din moldova,nu este neaparat sa ma jigniti cu asa neincredere...dar daca doriti sa Va faceti autoritate pe seama mea....poftim...dar eu cred ca oameni buni sunt mai multi.
am onoare!
PLATON
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Faptul ca sunteti din Moldova e unul pozitiv si cred ca in nici un caz nu ati fi primit pe acest forum altfel decat cu bucurie si amabilitate, cum de altfel s-a si intamplat.

Daca unele din cele spuse de dvs. au cauzat neincredere, in nici un caz nu este din cauza ca sunteti din Moldova, ci din cauza continutului celor spuse.

In alta ordine de idei am vazut ca ati vrea sa vindeti unele piese. Nu stiu legislatia Moldovei, dar daca am inteles bine, obiectele sunt descoperite cu detectorul. Daca acest lucru nu este legal, sau daca legislatia Moldovei interzice exportul bunurilor culturale mobile fara autorizatie, atunci, daca le vindeti in Romania, atat dvs cat si cumparatorul puteti intra intr-un mare bucluc cu autoritatile si romane si moldovenesti, fiecare dupa domiciliu.
hultan2003

Mesaj de hultan2003 »

Concluzia care se poate trage dupa discutiile pureate pe forum este ca acest tip de moneda este controversat . Moneda este una foarte rara ( din unele surse s-au batut doar 15 monede ) dar pe piata exista , se pare , destul de multe falsuri de aceea sunt sanse destul de mici ca moneda dumneavoastra sa fie una veritabila . Acesta este motivul pentru care colegii de forum au facut astfel de comentarii .

Multumesc
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Haideti sa nu deviem de la subiect. Si nici sa facem proces de intentie. Cred ca tot ce s-a putut spune s-a spus. Concluzia este ca moneda in cauza starneste multe discutii in privinta tipului, stim cu totii din discutiile precedente si ca pretul ei ar putea fi PA (pret de amator) deci in functie de oferta. Consider acest subiect inchis.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Încuiat