Rog parerea numismatilor onorati din România
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Rog parerea numismatilor onorati din România
Stimati nimismati as vrea sa stiu parerea D"stra despre chiteva monede antice,deoarice eu ma ocup cu cautarea monedelor si raritatilor ,si realizarea lor.deci am monede din antichitate pinan prezent,am si una Romineasca rara despre ea am scris pe forum(250 lei 1940)deci va rog sami spuneti parera D"stra, ce ar fi si cit ar costa.
Va multumesc!Cu stima Ditrih
Va multumesc!Cu stima Ditrih
- Fişiere ataşate
-
- 003.jpg (5.69 KiB) Vizualizat de 16729 ori
-
- Изображение 004.jpg (7.58 KiB) Vizualizat de 16729 ori
-
- 098.jpg (35.49 KiB) Vizualizat de 16729 ori
-
- 253.jpg (31.92 KiB) Vizualizat de 16729 ori
"ADEVARUL ESTE MAI PRESUS CA PRIETENIA"
PLATON
PLATON
Bun sosit pe forum! Prima e un sestert Lucius Verus, in stare excelenta. La a doua ar fi de apreciat o poza mai mare. Pare neoficiala si acoperita cu aur. Poate fi si falsa dar din poza nu-mi dau seama (prea mica).
PS Am corectat numele tarii si N de la "Numismatilor" l-am transformat in litera mica.
PS Am corectat numele tarii si N de la "Numismatilor" l-am transformat in litera mica.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Da, mai adaug,din toate investigatiile mele in privinta monedei acoperita cu aur,am inteles ca este o moneda Geto-Dacica Filip Goticus al II,o falsificare barbarica cum li se mai spune,dar posibil nu am gasit informatie gresita.
cu parere de rau nu am posibilitate sa fac o fotografie mai mare.
PLATON
PLATON
Deocamdata e o moneda gaurita, ceea ce ii scade din valoarea ipotetica, si e adevarat ca pare o imitatie barbara (ma gandeam la Probus). Daca nu aveti imagini mai bune, cunoasteti macar greutatea?ditrih scrie:am inteles ca este o moneda Geto-Dacica Filip Goticus al II,o falsificare barbarica cum li se mai spune,dar posibil nu am gasit informatie gresita.
Filip si Gothicus n-au ce cauta impreunaditrih scrie:Da, mai adaug,din toate investigatiile mele in privinta monedei acoperita cu aur,am inteles ca este o moneda Geto-Dacica Filip Goticus al II,o falsificare barbarica cum li se mai spune,dar posibil nu am gasit informatie gresita.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Legat de moneda aurita , mie imi pare o "barbarizare" cat se poate de moderna ..... literele nu au nimic in comun cu literele de pe monedele antice.
seamana foarte mult cu monedele turistice.
seamana foarte mult cu monedele turistice.
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
Daca va referiti la aureu imi mentin parerea, nu seamana. Personajul de pe aceasta moneda este incoifat ceea ce din start pentru mine reprezinta o diferenta. Apoi asta de aici are un sceptru cu stanga (Securitas nu) dupa tron iar pozitia celei de-a doua maini este diferita. Nu este aceeasi tema iar stilul e foarte diferit. Ca barbarizare cred ca ar fi extrem, de interesanta, insa inca odata, poza este mult prea mica pentru mai mult. Modulul de asemenea cred ca-i mic (poate ar putea proaspatul nostru coleg sa ne spuna si dimensiunile). Literele sunt - dupa cum spune newbasic - neobisnuite pentru perioada.dimo13 scrie:Eventual Securitas pe revers?berserkr scrie: F Efigia de pe avers pe de alta parte aduce cu Probus dar nu cred ca e vorba despre o barbarizare dupa el, reversul fiind neobisnuit pentru monedele Probus dar si pentru emisiunile romane.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Multumesc de comentarii,vreau sa Va comunic ca este o moneda ci nu o emitare contemporana turistica.sau mai stiu eu ce....moneda este gasita pe un cimp unde pe vremuri traiau Geto-Dacii.acuma se ara de ani, a mai fost gasite prin pejma ei si monede romane,fiindca eu personal ma ocup cu cautarea monedelor,raritetilor,s.a.m.d.toate obiectele care sunt expuse de mine pe acest forum sunt originale.
cu profund ,respect.
cu profund ,respect.
PLATON
PLATON
Atunci cum se explica faptul ca nu puteti pune o poza mai mare? In plus nu tot ce este gasit in pamant este antic, poate fi un gablonz scapat de cineva cu ani de zile in urma pe camp 
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Si eu am gasit cu ceva ani in urma o carcasa de ceas de buzunar care avea in interior o moneda antica , asta nu inseamna ca acea carcasa este antica ...... faptul ca se gasesc anumite obiecte sau monede in pamant asta nu insemana ca sunt antice .... sa nu uitam ca am trecut cel putin 1500 de ani de cand aceste monede nu se mai bat oficial ... asa ca pe langa monedele antice se mai pot gasi si monede moderne ....ditrih scrie:Multumesc de comentarii,vreau sa Va comunic ca este o moneda ci nu o emitare contemporana turistica.sau mai stiu eu ce....moneda este gasita pe un cimp unde pe vremuri traiau Geto-Dacii.acuma se ara de ani, a mai fost gasite prin pejma ei si monede romane,fiindca eu personal ma ocup cu cautarea monedelor,raritetilor,s.a.m.d.toate obiectele care sunt expuse de mine pe acest forum sunt originale.
cu profund ,respect.
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
Fara indoiala...sunt de acord....dar acesta moneda numi se pare a fi moderna,pun o noua poza....ma ertati daca nu e prea profesionala.
cu stima Ditrih
cu stima Ditrih
- Fişiere ataşate
-
- Изображение 105.jpg (26.91 KiB) Vizualizat de 16345 ori
-
- Изображение 106.jpg (23.1 KiB) Vizualizat de 16345 ori
PLATON
PLATON