Publicatii numismatice

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
dorelb

Mesaj de dorelb »

Am reusit sa iau si eu cartea dlui Preda. O sa incerc sa scriu si o prezentare pentru CR urmator. Merita. Este o aparitie valoroasa. Nici eu nu inteleg de ce are acest pret scazut si nici nu a fost popularizata aparitia ei. probabil s-a intimplat dupa disparitia profesorului (in martie se implineste 1 an). Cit priveste cartea dlui Birliba, merita sa o cumparati. este o introducere in problematicile numismaticii. desi se anuntase o continuare a acestui volum nu a aparut inca nimic. eu va sfatuiesc sa le achizitionati pe amindoua.
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

..Cartea Virgil Mihailescu-Birliba : Numismatica, vol. I a cumparat-o cineva de pe aici, de pe forum? Am trecut pe la Libraria Mihai Eminescu si mi-au zis ca tocmai in dimineata asta o dadusera. Asta se intampla ieri"

Domnul Ronin, aceasta carte se gaseste mai mult in Iasi, pentru ca e scrisa de un profesor universitar de la AL.I.Cuza, si este editata la tipografia Universitatii, eu cand am cumparat-o acum vreo 2 ani am dat 6 ron pe ea, direct de la editura.
Am sa ma uit azi sau maine sa vad daca se mai gaseste la editura si am sa va anunt.
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

vlahul scrie:In numarul din luna ianuarie a.c. al revistei Historia, sub semnatura acad. Dinu C. Giurescu a aparut partea I a articolului "Ianuarie 1952: reforma monetara ( I )". Aceeasi revista are si o serie de articole referitoare la BNR.
In numarul din februarie se continua.
dorelb

Mesaj de dorelb »

pysy1984 scrie:..Cartea Virgil Mihailescu-Birliba : Numismatica, vol. I a cumparat-o cineva de pe aici, de pe forum? Am trecut pe la Libraria Mihai Eminescu si mi-au zis ca tocmai in dimineata asta o dadusera. Asta se intampla ieri"

Domnul Ronin, aceasta carte se gaseste mai mult in Iasi, pentru ca e scrisa de un profesor universitar de la AL.I.Cuza, si este editata la tipografia Universitatii, eu cand am cumparat-o acum vreo 2 ani am dat 6 ron pe ea, direct de la editura.
Am sa ma uit azi sau maine sa vad daca se mai gaseste la editura si am sa va anunt.
eu am luat-o la sfarsitul anului trecut. era deja 20 lei.
ronin

Mesaj de ronin »

dorelb scrie: eu am luat-o la sfarsitul anului trecut. era deja 20 lei.
Acum este 26,9 lei. :wink: Sau mai bine zis era. Cine stie poate o aduc la un pret mai mare.
ronin

Mesaj de ronin »

pysy1984 scrie:..Cartea Virgil Mihailescu-Birliba : Numismatica, vol. I a cumparat-o cineva de pe aici, de pe forum? Am trecut pe la Libraria Mihai Eminescu si mi-au zis ca tocmai in dimineata asta o dadusera. Asta se intampla ieri"

Va multumesc.
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

Intre timp am dat cateva telefoane sa vad cat mai costa cartea si m-am speriat, la editura este 30.70 ron, o crestere foarte mare in doar cativa ani, iar la Libraria Junimea din Iasi (Piata Unirii) are acelasi pret.
Am gasit insa cartea Toma Radulescu, Colectia Alexandru si Aristia Aman, la pretul de 44ron.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

berserkr scrie:Da, cartea merita mult mai mult. Este prima referinta rapida utila publicata la noi in domeniu. Mie mi se pare excelenta si nu-mi explic pretul. Oricum ar fi, e cu atat mai bine-venita. Si iar ma intreb (retoric) cine va fi in stare sa continue ce-a facut C. Preda?
dorelb scrie:Am reusit sa iau si eu cartea dlui Preda. O sa incerc sa scriu si o prezentare pentru CR urmator. Merita. Este o aparitie valoroasa. Nici eu nu inteleg de ce are acest pret scazut si nici nu a fost popularizata aparitia ei. probabil s-a intimplat dupa disparitia profesorului (in martie se implineste 1 an). Cit priveste cartea dlui Birliba, merita sa o cumparati. este o introducere in problematicile numismaticii. desi se anuntase o continuare a acestui volum nu a aparut inca nimic. eu va sfatuiesc sa le achizitionati pe amindoua.
Probabil ca a fost subventionata, se practica asta.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

pysy1984 scrie:Intre timp am dat cateva telefoane sa vad cat mai costa cartea si m-am speriat, la editura este 30.70 ron, o crestere foarte mare in doar cativa ani, iar la Libraria Junimea din Iasi (Piata Unirii) are acelasi pret.
Am gasit insa cartea Toma Radulescu, Colectia Alexandru si Aristia Aman, la pretul de 44ron.
Am primit cartea lui Toma Radulescu. Am comandat-o acum circa 1 saptamana si a sosit azi. Atentie cei care comanda, puneti conditia verificarii paginilor, se pare ca sunt exemplare cu pagini albe (la al meu lipsesc 256 si 294). N-o sa mai fac demersuri pentru a schimba cartea, desi este o problema de calitate, pentru ca-s numai doua pagini problema. Catalogul este interesant prin prezentarea unei colectii foarte variate, destul de mare, si reprezentativa pentru monedele ce-au circulat pe teritoriul nostru. Pozele sunt bune si descrierea contine si referinta la cataloagele recunoscute. Pentru o cautare rapida este foarte buna mai ales pentru incepatori, dar nu numai.
Mai adaug ca are erori necorectate, de exemplu la primul grup de dacice, la descriere moneda 7 este inversata cu 9. Pare realizata oarecum in graba. Si am uitat sa precizez: 44 de lei este cu transport curier, cu trimitere simpla este o idee mai ieftina.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
dorelb

Mesaj de dorelb »

pe okazii a si aparut enciclopedia dlui Preda, bineinteles la de cca 4 ori pretul. deh, afaceristii astia...
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

berserkr scrie:
pysy1984 scrie:Intre timp am dat cateva telefoane sa vad cat mai costa cartea si m-am speriat, la editura este 30.70 ron, o crestere foarte mare in doar cativa ani, iar la Libraria Junimea din Iasi (Piata Unirii) are acelasi pret.
Am primit cartea lui Toma Radulescu. Am comandat-o acum circa 1 saptamana si a sosit azi. Atentie cei care comanda, puneti conditia verificarii paginilor, se pare ca sunt exemplare cu pagini albe (la al meu lipsesc 256 si 294). N-o sa mai fac demersuri pentru a schimba cartea, desi este o problema de calitate, pentru ca-s numai doua pagini problema. Catalogul este interesant prin prezentarea unei colectii foarte variate, destul de mare, si reprezentativa pentru monedele ce-au circulat pe teritoriul nostru. Pozele sunt bune si descrierea contine si referinta la cataloagele recunoscute. Pentru o cautare rapida este foarte buna mai ales pentru incepatori, dar nu numai.
Mai adaug ca are erori necorectate, de exemplu la primul grup de dacice, la descriere moneda 7 este inversata cu 9. Pare realizata oarecum in graba. Si am uitat sa precizez: 44 de lei este cu transport curier, cu trimitere simpla este o idee mai ieftina.
La mine nu sunt probleme cu paginile, dar cu moneda inversata este si la mine aceasta greseala.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

dorelb scrie:pe okazii a si aparut enciclopedia dlui Preda, bineinteles la de cca 4 ori pretul. deh, afaceristii astia...
Am comandat si eu cartea asta si tot la pretul asta a ajuns, daca e cineva interesat care vrea sa dea 30 lei si ajunge la Bv pot sa-l ajut, de la cine am luat cartea mai are 4 exemplare.
andreka

Mesaj de andreka »

Iata de ce nu se mai gasesc prin librarii

http://www.okazii.ro/catalog/19778960/E ... ARTEA.html
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Vedeti ce-a spus dorelb mai sus...
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
andreka

Mesaj de andreka »

Acum am vazut
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
Scrie răspuns