Monede transformate...
-
clujsergiu

monede transformate
Pai conform Krause ed. 4, preturile sunt urmatoarele:
1 peseta 1896 - VF 15
1 peseta 1899,1900 - VF 12.5
5 pesetas 1898 - VF 10
Total: 37.5 $ adica 125 lei
1 peseta 1896 - VF 15
5 pesetas 1898 - VF 10
Ultima mea achizitie in domeniul "monede gaurite, agatate, etc" e acest Crown 1822 cu toarta si cu numele unei fete gravat peste efigie, Hannah Walker din Rottington, Scotia.
O cautare pe Google m-a dus la istoria familiei ei, o chestie mai mult decit interesanta, zic eu de unde am gasit ca: fata avea 17 ani cind a fost emisa moneda, de unde deduc ca a facut medalionul probabil pentru un iubit soldat sa marinar (localitatea e pe coasta). Si mai interesant e ca ea a murit in 1891 necasatorita...
Moneda a venit din Franta.
Iar detaliile le-am gasit aici: http://freepages.genealogy.rootsweb.anc ... story.html
O cautare pe Google m-a dus la istoria familiei ei, o chestie mai mult decit interesanta, zic eu de unde am gasit ca: fata avea 17 ani cind a fost emisa moneda, de unde deduc ca a facut medalionul probabil pentru un iubit soldat sa marinar (localitatea e pe coasta). Si mai interesant e ca ea a murit in 1891 necasatorita...
Moneda a venit din Franta.
Iar detaliile le-am gasit aici: http://freepages.genealogy.rootsweb.anc ... story.html
- Fişiere ataşate
-
- 1822 crown av.jpg (29.9 KiB) Vizualizat de 18135 ori
-
- 1822 crown rv.jpg (28.77 KiB) Vizualizat de 18135 ori
Re: monede transformate
mulțumesc pentru informații... oricum am văzut că prețul pe okaziia ajuns la 70 ronclujsergiu scrie:Pai conform Krause ed. 4, preturile sunt urmatoarele:
1 peseta 1896 - VF 15
5 pesetas 1898 - VF 10
Divide et impera
-
Tudor C
badin19 scrie:mulțumesc pentru informații... oricum am văzut că prețul pe okaziia ajuns la 70 ron
Si asa s-a si terminat, drept dovada a "valorii" sale. Parerea mea este ca odata ce acele monede au fost transformate, nu mai au absolut nicio valoare, sunt pur si simplu niste obiecte care nu valoreaza mai mult decat materialul din care sunt confectionate. Nici macar munca celui care a distrus o astfel de piesa nu merita pusa la socoteala.
Din punctul meu de vedere e imbucurator ca multi colectionari sint de aceiasi parere. Astfel "monedele transformate" ramin la preturi rezonabile. Crown-ul de mai sus l-am luat ieftin, in comparatie cu cit costa unul "netransformat", pe care nu mi l-as fi putut permite.Tudor C scrie:Parerea mea este ca odata ce acele monede au fost transformate, nu mai au absolut nicio valoare, sunt pur si simplu niste obiecte care nu valoreaza mai mult decat materialul din care sunt confectionate
Moneda XF fara toarta si "nedistrusa" prin gravare e de vinzare acum pe ebay cu 600$. De 30 ori mai scumpa ca a mea... Dv. ce ati alege in locul meu?
- Fişiere ataşate
-
- alt crown 1822 600$.jpg (58.63 KiB) Vizualizat de 17987 ori
-
Tudor C
banivechi scrie:Moneda XF fara toarta si "nedistrusa" prin gravare e de vinzare acum pe ebay cu 600$. De 30 ori mai scumpa ca a mea... Dv. ce ati alege in locul meu?
Eu as alege un 5 lei 1885
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0310594184 Am cumparat zilele acestea acest obiect poate mai recuperez ceva