Rog parerea numismatilor onorati din România
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Ii dau dreptate colegului dimo13. Pare sa fie o barbarizata dupa un aureu Probus. Mie imi pare autentica (suberata aur cu miez bronz). In plus este ceea ce anglosaxonii numesc "mule" adica o combinatie de avers cu un alt revers. Interesanta piesa!
PS: Avers imitat dupa ceva asa:
http://www.coinarchives.com/a/lotviewer ... 26&Lot=288
Revers imitat dupa ceva asa:
http://www.coinarchives.com/a/lotviewer ... 0&Lot=9077
PS: Avers imitat dupa ceva asa:
http://www.coinarchives.com/a/lotviewer ... 26&Lot=288
Revers imitat dupa ceva asa:
http://www.coinarchives.com/a/lotviewer ... 0&Lot=9077
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Va multumesc frumos!!!
Se vede sunteti un NUMISMAT PROFESIONAL!!!
Cind am gasito mi sa parut ca e un aureus dar am spalato cu apa si am vazut cai acoperita cu aur,amcautat sa depistez ceor fi asta dar nam mai gasit...unica ce am gasit ca falsurile de pe vremea ceia tot sunt intrebate...
Va multumesc!
Dar cit ar costa asa piesa? Va rog frumos.
cu stima Ditrih
Se vede sunteti un NUMISMAT PROFESIONAL!!!
Cind am gasito mi sa parut ca e un aureus dar am spalato cu apa si am vazut cai acoperita cu aur,amcautat sa depistez ceor fi asta dar nam mai gasit...unica ce am gasit ca falsurile de pe vremea ceia tot sunt intrebate...
Va multumesc!
Dar cit ar costa asa piesa? Va rog frumos.
cu stima Ditrih
"ADEVARUL ESTE MAI PRESUS CA PRIETENIA"
PLATON
PLATON
Pai in primul rand dimo13 a fost mai aproape decat mine. Eu doar m-am pronuntat dupa ce ati pus o poza mai mare. Si este numai parerea mea, care poate fi si gresita (nimeni nu este perfect). Ca pret n-as putea sa va indrum pentru ca are acelasi regim cu orice moneda care nu figureaza intr-un catalog, adica este atat cat ar fi dispus sa va dea cineva la un moment dat. Nu va faceti insa prea mari iluzii, suberatele oricat ar fi de interesante sunt foarte departe de pretul unui aureu real (autentic).
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
- noapte in cuba

Acum cativa ani, intr-o iarna, am ajuns la Apameea, in Siria. Sub campurile care inconjoara ruinele pastrate se intind ramasitele orasului antic. Campurile abia fusesera arate si erau pline de localnici care se plimbau incet, urmarind aplecati brazdele. Un spectacol ciudat, la prima vedere. Se gasesc artefacte din plin acolo, pe campul proaspat arat: monezi, fibule, opaite, fragmente de statuete din lut sau chiar alabastru, dar cei care vand rarilor turisti au si falsuri. Punga cu falsuri ti-o arata intotdeauna prima data, iar daca le spui ca sunt falsuri, recunosc deschis si scot din buzunar a doua punga, cu lucruri originale sau care cel putin par originale.
Pe mine ma imbonlavesc englezii care fac detectie (la ei nu-i interzis) de pe forumancient. Expun cateodata niste piese care-ti taie respiratia. Si exista trei categorii de spectatori: cei ca mine care traiesc intr-o tara in care este interzis, cei care desi traiesc intr-o tara in care este permis sunt prea lenesi ca sa se apuce de cautat insa admira pe cei care-o fac, cei care de asemenea traiesc intr-o tara in care-i permis dar nu au ce gasi in solul acelei tari. Astia-s americanii. Si care exprima cele mai multe interjectii pe metru patrat 
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
NU caut in locurile interzise(cu statut de monument istoric)eu am fost de vreo chiteva ori pe tema razboiulu,i cum se zice la noi,numi plac sa desgrop cartuse si alte obiecte ramase,dar fiind la fata locului cu prietenii mam si aventurat si eu in aceasta treaba,gasind vreo 5-6 monede Germane si Romane si vreo chiteva insigne mea si tracut pofta de a mai cauta din timpul razboiului.
E cu mult mai interesant de cautat sate antice,medievale,unde se poate de gasit diferite obiecte si monede.Chear si azi am fost, dar parcurgind 42 km pe jos cu prietenul meu,pe dealuri,vai, coline-nu am gasit nimic nici o urma de sate.Deci nu este asa de usor,de a gasi.
Am citit si eu despre M.Britanie,si la capitolul ista vreau sa spun una oameni astea prietenesc cu capul lor propriu.Deci de ce lucrul care poate fi salvat pentru oameni si istorie trebue neaparat sa ramie in pamint?....pentru ca arheologii nu au gasit acest loc? Si poate nu lor gasi nici odata....dar sun oameni pasionati care salveza aceste piese si obiecte...cei rau in asta? ma gindesc ca nimic....
Cu stima Ditrih
E cu mult mai interesant de cautat sate antice,medievale,unde se poate de gasit diferite obiecte si monede.Chear si azi am fost, dar parcurgind 42 km pe jos cu prietenul meu,pe dealuri,vai, coline-nu am gasit nimic nici o urma de sate.Deci nu este asa de usor,de a gasi.
Am citit si eu despre M.Britanie,si la capitolul ista vreau sa spun una oameni astea prietenesc cu capul lor propriu.Deci de ce lucrul care poate fi salvat pentru oameni si istorie trebue neaparat sa ramie in pamint?....pentru ca arheologii nu au gasit acest loc? Si poate nu lor gasi nici odata....dar sun oameni pasionati care salveza aceste piese si obiecte...cei rau in asta? ma gindesc ca nimic....
Cu stima Ditrih
PLATON
PLATON
D-le ditrih, piesele care le-ati postat aici: http://transylvanian-numismatics.com/ph ... 8&start=15 provin din acelasi loc?
Sa Va spun sincer nu dintrun loc,chiteva sunt gasite prin imprejurarile Chisinaului,altele provin din jud.Soroca,Floresti,Telenesti si Falesti,se string foarte greu deoarice pamintul se ara si multe se duc sub pamint adinc dar cel mai sofisticat detector nu le poate ajunje deorice vedeti ca piesele antice,in majoritate cazurilor-denari,sunt micute,sestertul il ea mai adinc dar aceasta piesa este destul de rara,din toti acei ce csuta dar sun vreo 64 oameni din toata Moldova,nici unul nu a gasit asa moneda.Dar totul depinde de loc.
cu stima Ditrih
cu stima Ditrih
PLATON
PLATON