1000 marci - tausendmark -1910 cu stampila speciala Bucovina
1000 marci - tausendmark -1910 cu stampila speciala Bucovina
uitandu-ma prin catalogul ZC m-am uitat la preturile bancnotei de 1000 marci cu stampila... si sincer sunt acceptabile dar .... eu nu am vazut niciuna la vanzare... deci unde este șpilul? cei de la ZC au uitat sa mai puna cateva zerouri privind raritatea bancnotei sau este valoare reala dar nu vrea nimeni sa op vanda? 
Divide et impera
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Poate au gasit si cei de la ZC o bancnota si au pus-o in catalog sa o vanda mai apoi cu ceva scor maricel sau poate in acea perioada cam tot ce intra in tara se stampila,mai ales valorile mari...? nu stiu ce sa zic si nu stiu de ce nu ma atrag cele care au circulat in Romania...dar o sa ma interesez si promit sa va anunt.
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
va multumesc.andreka scrie:Poate au gasit si cei de la ZC o bancnota si au pus-o in catalog sa o vanda mai apoi cu ceva scor maricel sau poate in acea perioada cam tot ce intra in tara se stampila,mai ales valorile mari...? nu stiu ce sa zic si nu stiu de ce nu ma atrag cele care au circulat in Romania...dar o sa ma interesez si promit sa va anunt.
pt dl. banivechi aceasta bancnota este mentionata in pag 166 a catalogului Zimbrul Carpatin
Divide et impera
Pe coperta cataloagelor de monede & bancnote marca ZC ar trebui o sigla NERECOMANDAT COLECTIONARILOR. Multe din informatii mai mult incurca. Ca deh, e facut de oameni, si nu dezinteresati. Oameni cu pravalie pe domeniu.badin19 scrie: pt dl. banivechi aceasta bancnota este mentionata in pag 166 a catalogului Zimbrul Carpatin
Catalog care ma impresionat la ei (sper sa nu fac o confuzie), in materie de informatie, a fost cel filatelic.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Bizonul Carpatin ar fi fost o denumire mai aproape de realitate....badin19 scrie: pt dl. banivechi aceasta bancnota este mentionata in pag 166 a catalogului Zimbrul Carpatin
In afara acelei publicari in vestitul "catalog" ZC, Dv vedeti vreun motiv viabil pentru care ar fi circulat bancnote germane de inflatie intr-o fosta provincie austriaca? Eu nu vad.
De ce nu dolari canadieni, atunci? Sau leke albaneze?