bancnote romanesti

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

olly
**
**

bancnote romanesti

Mesaj de olly »

Ma ajuta cineva cu un catalog/lista cu toate bancnotele romanesti?Merci
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Imagini - http://www.bancnoteleromanesti.go.ro/
iar aici: http://www.transylvanian-numismatics.co ... omania.htm o sa fie o lista cu preturi de piata aproximative, dar n-am apucat inca s-o termin.
olly
**
**

Mesaj de olly »

Faszika

Mesaj de Faszika »

O intrebare!

1 leu de la 1915 pana la 1938 a fost 5 tipuri si 5 emisiuni!
Imi explica cineva, in total cate feluri sunt???
Nu cred ca din fiecare emisiune sa fie si 5 diferite tipuri...
cristoph

Mesaj de cristoph »

Faszika scrie:O intrebare!

1 leu de la 1915 pana la 1938 a fost 5 tipuri si 5 emisiuni!
Imi explica cineva, in total cate feluri sunt???
Nu cred ca din fiecare emisiune sa fie si 5 diferite tipuri...
Exista 1 singur tip si 5 emisiuni, in total 5 bancnote.
Faszika

Mesaj de Faszika »

Multumesc!
Asa este si la 2lei???
cristoph

Mesaj de cristoph »

Faszika scrie:Multumesc!
Asa este si la 2lei???
Da. 1 tip 5 emisiuni
Alek
**
**

Mesaj de Alek »

1 leu are doar patru date de emisiune:

12 martie 1915
12 iulie 1920
28 octombrie 1937
21 decembrie 1938

Emisiunea din 1915 cunoaşte două variante, una din ele cu un V. înaintea titlului GUVERNATOR, deci putem spune că sunt cinci emisiuni. Aceleaşi date le regăsim si la cea de 2 lei, însa la acea bancnota există şi o a şasea emisiune, anume din 1 noiembrie 1940, o bancnotă deosebit de rară, pe care oricine s-ar bucura s-o aibă, în orice stare (eu nu o am... :cry: ).

În altă ordine de idei, emisiunile nu sunt chiar identice între ele, există variaţii de nuanţă de la o emisiune la cealaltă, iar cele din 1937, 1938 si 1940 diferă atât în ceea ce priveşte culoarea dominantă (roşu-cyclam), cât si printr-o serie de alte detalii, cum ar fi spatiul liber în zona semnaturilor (la bancnota de 2 lei), locul în care e trecută data, sau stema, care nu mai este cea de la 1881 (fără Transilvania), ci cea din 1924. În plus la bancnotele din 1915 (ambele variante), data este scrisa foarte marunt.

Sper că v-am putut fi de ajutor cu aceste informaţii. Pe site-ul gazdei acestui forum găsiţi si preţurile aproximative pentru aceste bancnote, sunt preţuri modice (mai puţin 2 lei 1940!).
Faszika

Mesaj de Faszika »

Multumesc frumos pentru informatii!!!
Ati ajutat mult!

Ce parere aveti despre catalogul si despre preturi din catalogul bancnotelor romanesti 1853-2005 Zimbrul Carpatin ??? (toti)

Mesaj editat de moderator
Va rog sa nu postati doua mesaje unul dupa altul, decat in cazul in care intre ele sunt mai multe zile, altfel editati ultimul mesaj.
cristoph

Mesaj de cristoph »

Faszika scrie: Ce parere aveti despre catalogul si despre preturi din catalogul bancnotelor romanesti 1853-2005 Zimbrul Carpatin ??? (toti)
Exista multe discutii cu privire la acest catalog. Daca cautati pe forum sunt sigur ca veti gasi parerea unor membri ai forumului despre acest subiect.
badin19

Mesaj de badin19 »

dupa parerea mea este un catalog sumar sunt bune pozele :) si dimensiunile in cazul in care va ajuta cu ceva, in rest preturile nu au nicio relevanta si nici prea multe informatii nu gasesti.
Divide et impera
Alek
**
**

Mesaj de Alek »

Mă tem că dacă îmi spun părerea mea personală despre catalogul zimbrulesc, aşa cum îmi vine la gură, voi fi banat pe viaţă de pe acest forum. Irelevanţa este cea mai blândă acuzaţie care îi poate fi adusă. Imagini greşite, informaţii de multe ori aiurea sau incomplete, care mai mult încurcă decât ajută. Mai bine nu se apuca să-l facă. Buzdugan îi dă clasă în multe privinţe, păcat că nu actualizează nimeni acel catalog şi nu-i adaugă nişte cotaţii. Ar fi nepreţuit pentru toţi cei care "fac România". Mult mai relevante - deşi încă incomplete - mi se par cotaţiile gazdei noastre.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu inteleg de unde trageti concluzia ca pe acest forum s-ar afla sustinatori ai catalogului Zimbru Carpatin. Mai mult, chiar in stare sa va baneze pentru o opinie. Normal, daca opinia este exprimata civilizat nu are nimeni nimic de reprosat, este parerea dvs.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Alek
**
**

Mesaj de Alek »

Evident, glumeam. Prin "cum îmi vine la gură" înţeleg un anumit tip de limbaj, să-i zicem, suburban (strigături pitoreşti), lucru pentru care, evident, aş fi banat. Limbajul ar fi însă oarecum de scuzat, având în vedere că am dat bani buni pe acea cărţulie. În altă ordine de idei, ştiu foarte bine că pe acest forum nu sunt prea mulţi admiratori ai opului Manolesc.
Roma1980
nou in forum
nou in forum

50.000 LEI 1996

Mesaj de Roma1980 »

exista doua Bancnota din 1996 de 50.000Lei

Arata asa :

http://i.ebayimg.com/19/!BQZyB3gB2k~$(KGrHgoH-EMEjlLlt44QBJ4wFQ(RRg~~_1.JPG si

http://i4.ebayimg.com/04/i/001/41/9c/82fc_1.JPG

Nici eu am stiut ca exista asa Bancnota cu Tipuri din 1996.

Toate ce le Bune

Roma1980.
Scrie răspuns