1 gulden 1888
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
1 gulden 1888
cat valoreaza aceasta bancnota?
- Fişiere ataşate
-
- 19728205-1-500_500.jpg (47.78 KiB) Vizualizat de 3416 ori
-
- 19728205-2-500_500.jpg (48.38 KiB) Vizualizat de 3416 ori
Divide et impera
Piese in starea aceasta mai apar pe la targuri la 20-30-40 euro bucata.
E cea mai comuna bancnota emisa sub Francisc Iosif in sec.XIX, am vazut-o in toate colectiile mai ''rasarite''... eu am schimbat-o pe-a mea de vreo 3 ori...
E cea mai comuna bancnota emisa sub Francisc Iosif in sec.XIX, am vazut-o in toate colectiile mai ''rasarite''... eu am schimbat-o pe-a mea de vreo 3 ori...
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Da, ati luat-o la un pret bun...
Bancnota a circulat in Ardeal, Banat si Bucovina de nord, teritorii aflate in componenta Imperiului Austro-Ungar pana la 1918.
Probabil strabunicu-meu a ''spart'' destule bancnote din astea prin birtul satului
Bancnota a circulat in Ardeal, Banat si Bucovina de nord, teritorii aflate in componenta Imperiului Austro-Ungar pana la 1918.
Probabil strabunicu-meu a ''spart'' destule bancnote din astea prin birtul satului
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Uitati aici, sunt atat pozele cat si descrierile bancnotelor:
http://en.wikipedia.org/wiki/Paper_mone ... ian_gulden
http://en.wikipedia.org/wiki/Paper_mone ... ian_gulden
-
rolandgnandt
- nou in forum

??????????
nu stiti unde post sa cumpar bancnote guldeni????
in afara de okiazii.ro
puteti sa ma contactati pe rolandgnandt@yahoo.com
in afara de okiazii.ro
puteti sa ma contactati pe rolandgnandt@yahoo.com