Inelul dv. pare a fi un inel medieval autohton, cu un motiv avand simetrie bilaterala.
Au fost mentionate inele de bronz asemanatoare: pe eBay apar foarte multe inele de arama/bronz cu motive avand simetrie radiara, descrise ca fiind legionare romane, cu simbolul soarelui etc., dar asta numai pentru a fi mai atractive la cumparare. Insa aceste inele sunt medievale tarzii (cam sec. XVII-XVIII, mai probabil XVIII), si dupa cantitatea in care apar as spune ca erau foarte raspandite pe la noi (in special din Dobrogea, dar am vazut si din Oltenia destule). Nu sunt toate din bronz obisnuit sau alama, ci si din aliaje argintii pe baza de staniu sau zinc, acestea capata o patina speciala caracteristica (cam ca aceea de pe "potin").
Iata exemple:

vandut pe eBay ca inel bizantin (
http://tinyurl.com/clrnqy )
Iar acest tip este otoman sau de inspiratie otomana:
In Tarile Romane s-au gasit si inele cu un motiv specific oarecum asemanator unei tamghale, avand simetrie bilaterala, ceva ce ar putea fi descris ca doua palarii mexicane (sombrero) asezate cu deschiderile fata in fata. Un atare inel (din argint) a aparut in necropola medievala de la Poienesti (jud. Vaslui), in mormantul 729, alaturi de o moneda moldoveneasca de la Petru Musat (1375-1391). Editorul sau, dr. Eugen Nicolae, a denumit acest motiv destul de larg raspandit "sindromul Poienesti", interpretandu-l ca ornament pseudo-cufic cu functie protectoare. [Articolul este "Un ornament pseudo-cufic" (autori E. Nicolae si Pavel Barnea, cu anexe de M. Babeş, N. Miriţoiu şi A.D. Soficaru - personajul din mormant a constituit subiectul unei analize antropologice) si a aparut in publicatia Simpozion de numismatica organizat in memoria Martirilor Cazuti la Valea Alba, la implinirea a 525 de ani (1476-2001), Chisinau, 13-15 mai 2001, Comunicări, studii şi note, Ed. Enciclopedică, Bucureşti, 2002, p. 151-169].
Dupa ce-am mai vazut prin diferite publicatii, cred ca inelul dv. este tot medieval, autohton, mai timpuriu de sec. XVIII, poate sec. XV-XVI.