Dupa cum am 'promis' mai abuzez de timpul dumneavoastra aratandu-va urmatoarea piesa si sperand ca ma puteti scoate din ceata.Piesa o am de la un batranel dintr-un sat de langa Falticeni.Omul a colectionat toata viata tot felul de lucruri,intre care mentionez monede,bancnote(pe care le-am achizitionat tot eu),carti destul de rare(avea cateva mii) si tot felul de lucruri mai mult sau mai putin valoroase.Ar fi vrut sa faca un muzeu in satul sau,insa dupa revolutie a fost nevoit sa dea din colectie pentru ingrasamant sau alte lucruri necesare la tara(pacat de visul lui,din pacate nu cred ca e singurul caruia i s-a intamplat).Si ca sa ma intorc la subiect,batranelul mi-a zis ca piesa e gotica,eu insa sunt reticent.Din cate as ghici,cred ca e ceva folosit in biserica,probabil la vreo icoana,sau implicand copii(are diametru destul de mic,se vede intr-o poza),Frunzele sunt prinse cu nituri,iar gaurile de pe margine imi sugereaza ca piesa nu e completa.Prima analogie care mi-a venit in cap ar fi cu Coroana Sf.Stefan a ungurilor,care are niste lanturi care atarna.Daca aveti ceva idei despre coroana,va sunt recunoscator.Va multumesc inca o data