Coroana

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Oroles
*
*

Coroana

Mesaj de Oroles »

Dupa cum am 'promis' mai abuzez de timpul dumneavoastra aratandu-va urmatoarea piesa si sperand ca ma puteti scoate din ceata.Piesa o am de la un batranel dintr-un sat de langa Falticeni.Omul a colectionat toata viata tot felul de lucruri,intre care mentionez monede,bancnote(pe care le-am achizitionat tot eu),carti destul de rare(avea cateva mii) si tot felul de lucruri mai mult sau mai putin valoroase.Ar fi vrut sa faca un muzeu in satul sau,insa dupa revolutie a fost nevoit sa dea din colectie pentru ingrasamant sau alte lucruri necesare la tara(pacat de visul lui,din pacate nu cred ca e singurul caruia i s-a intamplat).Si ca sa ma intorc la subiect,batranelul mi-a zis ca piesa e gotica,eu insa sunt reticent.Din cate as ghici,cred ca e ceva folosit in biserica,probabil la vreo icoana,sau implicand copii(are diametru destul de mic,se vede intr-o poza),Frunzele sunt prinse cu nituri,iar gaurile de pe margine imi sugereaza ca piesa nu e completa.Prima analogie care mi-a venit in cap ar fi cu Coroana Sf.Stefan a ungurilor,care are niste lanturi care atarna.Daca aveti ceva idei despre coroana,va sunt recunoscator.Va multumesc inca o data
Imagine Imagine Imagine Imagine
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Parca e un abajur de la o lustra.

Aceasta este coroana Sf Stefan:

Imagine
Oroles
*
*

Mesaj de Oroles »

Stiam cum arata Coroana Sf.Stafan,legatura care o faceam era legata de lanturi,incercam sa imi dau seama la ce foloseau acele gauri
ANTICOINS
nou in forum
nou in forum

Mesaj de ANTICOINS »

Buna seara. Cu tot respectul coroana din fotografie este obiect liturgic, mai precis cununia care se pune pe cap la mire sau mireasa. In ziua de azi nu se mai fac cununii de acest fel. Parerea mea este ca are o vechime de aproximativ 100 de ani.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Este prea mica pentru a fi folosita la cununii . In biserica catolica se gasesc statuete reprezentand diferiti sfinti . Eu cred ca este vorba de o coroana care era pusa pe capul unuor astfel de "personaje" care apar in ipostaza de a purta asa ceva ( sfintii imparati Constantin si Elena , Maica Domnului ...etc ). Banuiesc ca este de sf de secol XIX inceput de secol XX .
banivechi

Mesaj de banivechi »

Mie imi seamana cu un ornament al unui stilp de gard.
Scrie răspuns