Publicatii numismatice
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Biblioteca Brukenthal - Moneda si comert in sud-estul Europei II (2008)
(click dreapta pe link si "save as")
Contine articole de numismatica antica si medievala.
(click dreapta pe link si "save as")
Contine articole de numismatica antica si medievala.
Foarte interesant. Nu stiam ca exista Thassos originale realizate prin turnare (ma refer la articolul despre tezaurul de la Cascioarele). Oricum, subiecte de citit cu interes.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
-
clujsergiu

Velter
Am vazut ca in forum nu s-a amintit de aceasta carte: "Transilvania in secolele V-XII" de Ana-Maria Velter Editura Paideia, Bucuresti 2002. Cartea are 490 pagini si cuprinde urmatoarele capitole: 1. Penetratia si circulatia monedelor bizantine in Transilvania, 2. Aspectul numismatic al bazinului Carpatic dupa sosirea maghiarilor, 3. Patrunderea si circulatia primelor monede maghiare, 4. Repertoriul descoperirilor monetare. Cartea este mai saraca in planse avand un numar de 5 planse alb negru cu monede si 12 planse cu harti si alte obiecte.
S-a vorbit la un moment dat de gigapedia, un portal "specializat", daca se poate spune, pe download de carti si nu numai. Recent, au fost introduse pe site volumele semnate de H. A. Seaby, Roman Silver Coins, 5 la numar, toate in format pdf. Tot ce trebuie sa faceti este sa va creati un cont, sa cautati dupa titlu volumele si sa le descarcati 
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Re: Velter
Am achizitionat lucrarea respectiva acum cateva luni. Pot sa spun ca are destule lipsuri, si din cate am vazut de aceeasi parere au fost si unii mai priceputi in acest domeniu (de ex. Dr. A. A. Rusu).clujsergiu scrie:Am vazut ca in forum nu s-a amintit de aceasta carte: "Transilvania in secolele V-XII" de Ana-Maria Velter Editura Paideia, Bucuresti 2002. Cartea are 490 pagini si cuprinde urmatoarele capitole: 1. Penetratia si circulatia monedelor bizantine in Transilvania, 2. Aspectul numismatic al bazinului Carpatic dupa sosirea maghiarilor, 3. Patrunderea si circulatia primelor monede maghiare, 4. Repertoriul descoperirilor monetare. Cartea este mai saraca in planse avand un numar de 5 planse alb negru cu monede si 12 planse cu harti si alte obiecte.
Intre cartile aparute in 2008 la editura Academiei Romane se regaseste si "Miscellanea numismatica antiquitatis: in honorem septagenarii magistri Virgillii Mihailescu-Birliba oblata", editata de Victor Spinei si Lucian Munteanu. Titlul pare edificator, dar ar fi interesante cateva detalii despre continut, daca cineva are lucrarea. 
O fi avand legatura cu: Miscellanea romano-barbarica : in honorem septagenarii magistri Ion Ionita oblata / ediderunt Virgil Mihailescu-Bîrliba, Catalin Hriban, Lucian Munteanu. - Bucuresti : Editura Academiei Române, 2006. - 299 p. : il. în parte color ; 24 cm. - Contine si text în lb. franceza si engleza. - 978-973-27-1414-0. - 973-27-1414-X ?dimo13 scrie:Intre cartile aparute in 2008 la editura Academiei Romane se regaseste si "Miscellanea numismatica antiquitatis: in honorem septagenarii magistri Virgillii Mihailescu-Birliba oblata", editata de Victor Spinei si Lucian Munteanu. Titlul pare edificator, dar ar fi interesante cateva detalii despre continut, daca cineva are lucrarea.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Din cate am auzit, sunt carti cu tiraj redus, folosite mai mult la colaborari cu institutii de arheologie din tara/strainatate. Greu de crezut ca vom vedea in librarii asemnea lucrari (avand caracter stiintific), poate doar direct la editura.

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Poate nici de acolo. Tirajul se imparte intre unele institutii/muzee. Sunt cateva volume, cum ar fi "Moneda si comert in sud-estul Europei" de la Muzeul Brukenthal, unde singura cale sa puneti mana pe cate un exemplar ar fi de ex. sa publicati un articol acolo. Autorii primesc cate un exemplar gratuit.
Acum cateva luni cand am trecut pe la Muzeul de Istorie Brukenthal aveau parca la vanzare volumele "Moneda si comert in sud-estul Europei".Aldor scrie:Poate nici de acolo. Tirajul se imparte intre unele institutii/muzee. Sunt cateva volume, cum ar fi "Moneda si comert in sud-estul Europei" de la Muzeul Brukenthal, unde singura cale sa puneti mana pe cate un exemplar ar fi de ex. sa publicati un articol acolo. Autorii primesc cate un exemplar gratuit.
Post edit:
Revin cu un articol si o lucrare de doctorat care se pot descarca gratuit:
http://eprints.ucl.ac.uk/4832/1/4832.pdf (Aspects of Roman Republican coins found in Late Iron Age Dacia)
http://eprints.ucl.ac.uk/5067/1/5067.pdf (Multivariate Money: A statistical analysis of Roman Republican coin hoards with special reference to material from Romania)
In cursul zilei de ieri am fost contactat telefonic de catre d-l Zmau de la Muzeul Brailei, care m-a informat ca la sfarsitul sapt viitoare, vor fi prezenti in Iasi cu un stand la Targul de carte Libris 2009. Daca te voi putea ajuta cu ceva de la editura lor, te rog sa-mi lasi un mesaj.Aldor scrie:Ati vorbit cu cineva de la muzeu? Va intreb pentru ca am incercat sa cumpar niste publicatii de la ei cu ceva timp in urma (acum cam un an) si nu mi-au raspuns la e-mail nici pana azi.
Pt cei ce vor avea drum prin Iasi, targul va avea loc la Sala Polivalenta.

- PRONUMISMATICA
- Site Admin