nu as dori sa imi supar colegul dar nu cred ca ,,A fi numismat in zilele noastre e cam greu" mai mult decat a fost acum un an, doi, trei sau doua sute, iar legat de pret nu trebuie sa fi interesat doar de piese scumpe sunt atat de multe optiuni slava Domnului ca ai de unde alege: antica perioada lui constantin cel mare, bizantina secolul 11-12, ackele otomane, falsuri de epoca, iar lista poate continua, iar legat de: ,, Dar ca sa fii numismat trebuie sa-ti alege un domeniu bine delimitat" de ce? poti sa ai 30 de linii total neinrudite, nu te opreste nimeni, nu trebuie sa ajungi doctor pe o anumita tematica, poate unii nici nu au nevoie de piese, neavand un spirit al propietati atat de dezvoltat, ,,de multe ori am intalnit persoane care nu stiu ce inseamna acel ,,j,, de pe monede din perioada 1906, sau mai rau nu stiau ce reprezinta VF,XF,UNC. Astfel de persoane nu le consider numismati ci doar simpli colectionari de lucruri frumoase." de ce nu ? tu cum ai definii o persoana care doar iubeste ,,moneda" shi atat? ,,si sa incepi sa achizitionezi tot ce a aparut in aceasta perioada, inclusiv erori, probe monetare." nu cred ca trebuie sa privesti o pasiune ca pe o cursa. La un moment dat vorbind cu un :,, coleg de breasla"

, spunea ca are un client care colectioneaza regatul Romaniei doar in piese gaurite de epoca, mi-a starnit atata admiratie clientul X, nici acum nu stiu sigur de ce, probabil dezintersul material! cine stie! io zic ca trebuie sa fim un pic mai open mind , mai toleranti daca se poate si mai respectuosi pentru oricine are aceasta pasiune indiferent de nivel , adevarul e ca eu nu reusesc mereu:(