Am primit in urma cu ceva timp 5 ziare ce dateaza de la inceputul perioadei comuniste (1949-1950). Patru dintre ele sunt numere diferite ale "Gazetei Invatamantului", iar al cincilea este "Opinia". Aveti ceva informatii despre ele pentru ca pe internet nu am gasit niciun fel de date? Au vreo valoare, exista cineva interesat de ele?
Si va mai solicit ajutorul si intr-o alta problema, identificarea unei medalii (probabil). Desi nu se afla intr-o stare prea buna, banuiesc ca a fost emisa in Ungaria, cu ocazia vreunei vizite a papei, dar nu sunt sigur. Asa ca daca aveti alte informatii, va multumesc anticipat.
informatii ziare+medalie
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
Tudor C
informatii ziare+medalie
- Fişiere ataşate
-
- medalie.jpg (92.38 KiB) Vizualizat de 7264 ori
-
- ziar.jpg (62.59 KiB) Vizualizat de 7264 ori
- tripleseven

-
Tudor C
- tripleseven

Ziare.
Am o colectie formata din 20 de numere ale ziarelor :,, Sateanul si Junimea Romana'' ce apareau in Banat intre anii 1890-1900.
Din pacate am doar xerocopii ,originalele sunt in Budapesta si Viena,in colectii muzeale.
Temele abordate erau de cultura,religioase, si critici aduse politicilor dualismului austro-ungar ,emancipare si trezire nationala.
As fi foarte bucuros daca ar fi colectionari interesati ptr. aceste exemplare mentionez : copii xeroxate''.
Din pacate am doar xerocopii ,originalele sunt in Budapesta si Viena,in colectii muzeale.
Temele abordate erau de cultura,religioase, si critici aduse politicilor dualismului austro-ungar ,emancipare si trezire nationala.
As fi foarte bucuros daca ar fi colectionari interesati ptr. aceste exemplare mentionez : copii xeroxate''.