informatii ziare+medalie

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Tudor C

informatii ziare+medalie

Mesaj de Tudor C »

Am primit in urma cu ceva timp 5 ziare ce dateaza de la inceputul perioadei comuniste (1949-1950). Patru dintre ele sunt numere diferite ale "Gazetei Invatamantului", iar al cincilea este "Opinia". Aveti ceva informatii despre ele pentru ca pe internet nu am gasit niciun fel de date? Au vreo valoare, exista cineva interesat de ele?
Si va mai solicit ajutorul si intr-o alta problema, identificarea unei medalii (probabil). Desi nu se afla intr-o stare prea buna, banuiesc ca a fost emisa in Ungaria, cu ocazia vreunei vizite a papei, dar nu sunt sigur. Asa ca daca aveti alte informatii, va multumesc anticipat.
Fişiere ataşate
medalie.jpg
medalie.jpg (92.38 KiB) Vizualizat de 7264 ori
ziar.jpg
ziar.jpg (62.59 KiB) Vizualizat de 7264 ori
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Ceea ce piveste ziarele, precis exista amatori pt ele, in locul dv as incerca pe Okazii sau eBay.

Medalia comemoreaza vizita Papei Ioan Paul in orasul maghiar Pécs,in anul 1991.
Pécs este oras episcopal.
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Multumesc pentru informatii. Si credeti ca medalia mai are vreo valoare, luand in considerare starea ei?
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Nu cred ca mai face mare branza in starea asta... dar cine stie! Am cautat-o pe net si nu am gasit-o!
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

In privinta ziarelor este important ce subiecte trateaza ele. In cazul in care doriti sa le puneti la vanzare specificati titluri ale articolelor, asa poate gasiti persoane interesate. Eu am luat nr diferite ale unor periodice cu 5 lei.
timiseu
*
*

Ziare.

Mesaj de timiseu »

Am o colectie formata din 20 de numere ale ziarelor :,, Sateanul si Junimea Romana'' ce apareau in Banat intre anii 1890-1900.
Din pacate am doar xerocopii ,originalele sunt in Budapesta si Viena,in colectii muzeale.
Temele abordate erau de cultura,religioase, si critici aduse politicilor dualismului austro-ungar ,emancipare si trezire nationala.
As fi foarte bucuros daca ar fi colectionari interesati ptr. aceste exemplare mentionez : copii xeroxate''.
Scrie răspuns