O noua bancnota de 10 lei
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- BAIDA DORU

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Mi se pare incredibil, ca la peste 4 luni de la aparitie, inca mai sunt probleme cu noua bancnota de 10 lei. Am asistat la o scena intr-un hypermarket de curand, cu o casierita care a refuzat o bancnota noua de 10 lei 2008, dupa ce a studiat-o indelung. O casierita care lucreaza cu bani, si vede cateva sute de bancnote in fiecare zi. Imaginati-va ce harababura ar fi daca ar aparea acum si bancnote noi de 5 lei si 50 lei de ex.
La prima vedere motivul emiterii ar fi scaderea costurilor cu imprimarea acestei bancnote prin utilizarea unor tehnologii mai putin pretentioase.
Ciudat ramane faptul ca la aproape 5 luni de la punerea in circulatie bancota apare doar foarte rar pe piata, ici si colo cate un exemplar.
Iar popularizarea a fost foarte slaba ca sa nu spun ca a lipsit cu desavarsire.
Multe banci nu au avut niciodata pliantul. La altele au fost cateva iar la unele am avut impresia ca a fost pur si simplu retras.
Unele casiere de la banci nici nu stiau ca exista bancnota sau in ce constau diferentele.
Pana in prezent am primit 4 exemplare. Eu nu am gasit inca niciuna in circulatie.
Ciudat ramane faptul ca la aproape 5 luni de la punerea in circulatie bancota apare doar foarte rar pe piata, ici si colo cate un exemplar.
Iar popularizarea a fost foarte slaba ca sa nu spun ca a lipsit cu desavarsire.
Multe banci nu au avut niciodata pliantul. La altele au fost cateva iar la unele am avut impresia ca a fost pur si simplu retras.
Unele casiere de la banci nici nu stiau ca exista bancnota sau in ce constau diferentele.
Pana in prezent am primit 4 exemplare. Eu nu am gasit inca niciuna in circulatie.
-
laurentiu c

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Nu inteleg care e treaba cu aceasta bancnota de 10 lei?Aici in Vestul tarii,de unde sunt eu,m-am intalnit deseori cu ea.Chiar si in urma cu 2 luni,prin februarie imi aduc aminte am primit un teanc de astfel de bancnote noi de 10 lei insa nu am stat sa analizez seria lor.Ce vroiam sa spun este ca aici se gaseste usor bancota,chiar zilele trecute mi-au trecut prin mana vreo 2 bancnote
.
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
-
cristoph