insemn militar ?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
insemn militar ?
O dupaamiaza placuta tuturor . Am gasit o chestie destul de interesanta cred ?Nu sunt sigur daca este insemn militar, dar am impresia ca este ceva legat de "austroungaia..? Sunt doua embleme :Vulturul bicefal austriac, si cealalta cred ca reprezinta ungaria...Pe pamblica de jos scrie ceva...Din pacate foarte greu descifrabil (eu nu am reusit) din cauza starii de conservare. Daca ma puteti ajuta cu vreo idee....Multumesc
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0009.jpg (20.6 KiB) Vizualizat de 4370 ori
- tripleseven

Este vorba de un asa zis "Kappenabzeichen" adica in traducere libera "insemn pt caciula",care era (cum si titlul spune) ,o insigna cu tematica patriotica din perioada ww1, pe care militarii din armata austro-ungara le purtau pe caciuli sau bonete.
Insemnul de fata era la origine partial emailat.
Insemne asemanatoare:
Insemne asemanatoare:
- Fişiere ataşate
-
- ins.jpg (11.22 KiB) Vizualizat de 4363 ori
Raspuns
Multumesc . Ma gandeam ca este vreo chestie care se coase in zilele noastre pe blugitripleseven scrie:Este vorba de un asa zis "Kappenabzeichen" adica in traducere libera "insemn pt caciula",care era (cum si titlul spune) ,o insigna cu tematica patriotica din perioada ww1, pe care militarii din armata austro-ungara le purtau pe caciuli sau bonete.
Insemne asemanatoare: