insemn militar ?

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
buzynik

insemn militar ?

Mesaj de buzynik »

O dupaamiaza placuta tuturor . Am gasit o chestie destul de interesanta cred ?Nu sunt sigur daca este insemn militar, dar am impresia ca este ceva legat de "austroungaia..? Sunt doua embleme :Vulturul bicefal austriac, si cealalta cred ca reprezinta ungaria...Pe pamblica de jos scrie ceva...Din pacate foarte greu descifrabil (eu nu am reusit) din cauza starii de conservare. Daca ma puteti ajuta cu vreo idee....Multumesc
Fişiere ataşate
IMG_0009.jpg
IMG_0009.jpg (20.6 KiB) Vizualizat de 4370 ori
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Este vorba de un asa zis "Kappenabzeichen" adica in traducere libera "insemn pt caciula",care era (cum si titlul spune) ,o insigna cu tematica patriotica din perioada ww1, pe care militarii din armata austro-ungara le purtau pe caciuli sau bonete.
Insemnul de fata era la origine partial emailat.

Insemne asemanatoare:
Fişiere ataşate
ins.jpg
ins.jpg (11.22 KiB) Vizualizat de 4363 ori
buzynik

Raspuns

Mesaj de buzynik »

tripleseven scrie:Este vorba de un asa zis "Kappenabzeichen" adica in traducere libera "insemn pt caciula",care era (cum si titlul spune) ,o insigna cu tematica patriotica din perioada ww1, pe care militarii din armata austro-ungara le purtau pe caciuli sau bonete.
Insemnul de fata era la origine partial emailat.

Insemne asemanatoare:
Multumesc . Ma gandeam ca este vreo chestie care se coase in zilele noastre pe blugi :lol: inca odata multumiri..
puskijr
*
*

Mesaj de puskijr »

Era purtat de jandarmi
Scrie răspuns