Numismatic Guaranty Corporation introduce doua noi servicii

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Mircea

Numismatic Guaranty Corporation introduce doua noi servicii

Mesaj de Mircea »

Numismatic Guaranty Corporation introduce serviciile "Certified Gold" si "Authenticated Bullion" care se refera la monedele de aur, argint, platina si paladiu.

Ce aduc in plus aceste servicii? Nu numai ca se testeaza si garanteaza materialul monedei dar se si determina si specifica pe capsula de plastic greutatea si puritatea acestuia. Asta pentru ca in timp monedele au fost batute si in calitati inferioare de metale nobile.

Greutatea de metal pur (Actual Silver Weight - ASW, Actual Gold Weight - AGW, Actual Platinum Weight - APtW, Actual Palladium Weight - APdW) ei o exprima in uncia standard Troy unde

1 Uncie Troy ( 1 Troy Ounce (prescurtat Oz.)) = 31,103 grame

De asemenea ei adauga in fiecare luna seturi de monede straine la banca lor de autentificare si recent au fost adaugate, printre altele, 5 ruble Rusia 1897 - 1911, 10 ruble Rusia 1898 - 1911; 20 lire Italia, Victor Emanuel II 1861 - 1878 si Umberto I 1880 - 1897; Olanda 10 guldeni; Mexic, Japonia, Danemarca dar si Austria 100 Euro de aur, Filarmonica din Viena, setul 2002 - 2009.

Un exemplu de astfel de incapsulare e mai jos:
Imagine
banivechi

Mesaj de banivechi »

Eu am stat ieri la Viena de vorba cu reprezentantul NGC pentru Europa si mi-a explicat care e procedeul pentru clientii europeni pentru a accede la serviciile NGC.
Monedele trebuie sa ajunga la filiala din Elvetia, de unde sint trimise pentru certificare in America si de acolo dupa gradare se trimit pe adresa proprietarului. Minimum doua saptamini dureaza totul. N-a spus nimic de preturi, dar e logic ca aceste servicii nu sint pentru monede gen 200 lei 1942.
Mircea

Mesaj de Mircea »

banivechi scrie:Eu am stat ieri la Viena de vorba cu reprezentantul NGC pentru Europa si mi-a explicat care e procedeul pentru clientii europeni pentru a accede la serviciile NGC.
Monedele trebuie sa ajunga la filiala din Elvetia, de unde sint trimise pentru certificare in America si de acolo dupa gradare se trimit pe adresa proprietarului. Minimum doua saptamini dureaza totul. N-a spus nimic de preturi, dar e logic ca aceste servicii nu sint pentru monede gen 200 lei 1942.
Taxele care se percep pe o moneda se gasesc aici:
http://www.ngccoin.com/services/services.asp

Ca sa trimiti monede pentru gradare sunt mai multe optiuni, care exista pe siteul lor ( http://www.ngccoin.com/services/submitting.asp):

1. Sa fii membru NGC Colectors Society, la care cotizatiile sunt de la $39 la $249 /an, dar are si o varianta care e gratis, dar cu asta s-ar putea sa nu ai voie sa trimiti material pentru gradare.

2. Poti trimite monedele la un dealer autorizat de ei. Ce inseamna autorizat de ei? Dealerul are o afacere in domeniul numismaticii si este membru NGC Colectors Society sau/si American Numismatic Asociation (ANA).
Aici fac o paranteza si intreb de ce nici unul dintre dealerii sau oamenii de afaceri cu produse numismatice de pe acest site nu doreste si nu purcede in a deveni membru NGC Colectors Society si/sau ANA cu drepturi depline astfel sa devina si dealer autorizat NGC? Stiu ca taxele sunt destul de mari si banii putini, dar in acest fel colectionarii din Romania scapa de expediat monede in Elvetia, Polonia, Grecia sau alte tari unde NGC are dealeri.

3. A treia optiune este sa fii membru American Numismatic Asociation. Cotizatiile de membru sunt acceptabile (le gasiti aici:
http://www.money.org/Content/Navigation ... efault.htm) orice membru ANA poate trimite monede pentru gradare, bineinteles contra cost dar exista si niste bonusuri care se acorda.
Lauri2008
**
**

Mesaj de Lauri2008 »

Mai multe detalii si video interesant, tot pe acelasi subiect, sînt disponibile pe siteul PCGS, competitor a lui NGC:
http://www.pcgs.com/submission.html
Ultima oară modificat 28 Mai 2009, 14:05 de către Lauri2008, modificat de 3 ori în total.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

D-le Lauri2008 ma indoiesc ca pe site-ul PCGS se vor gasi informatii despre NGC :D . Ei sunt concurenta celorlalti. Da serviciile sunt cam aceleasi, doar ca e alta firma.
Treaba cu preturile domnilor, sta cam asa. Preturile variaza in functie de valoarea monedei pe care o gradeaza. Astfel pentru piese de la 1000 la 10.000 de USD , preturile sunt cam in jur de 200 USD + asigurari, taxe postale, etc. Pentru piese cu valoare mai mica nu merita gradarea, pentru ca doar taxele postale si asigurarile (dus-intors) vor face mai mult decat valoarea piesei. Nu este un serviciu pentru un colectionar roman, poate pentru vreo 10 din toata Romania.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Scrie răspuns