vind cataloage monede &bancnote

Doriți să vindeți o piesă? Adăugați aici un anunț!

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
cristi_g

vind cataloage monede &bancnote

Mesaj de cristi_g »

Vind standard catalog of world coins 1901-2000 editia 34-2007(krause) si
standard catalog of paper money-modern issues 1961-2000 editia 8 an 2002
pretul ptr ambele 300 ron(nu se vind separat)
stfp

Mesaj de stfp »

Ce se gaseste astazi pe www.amazon.com:

Krause, editia curenta (2009): $36
Pick, editia curenta (a 14-a): $34.65
Shipping to Romania: $4 per colet + $4 per item = $12

Total: $82.65 adica 209 lei pentru carti noi-noute, atat ca uzura (nefolosite) cat si ca informatie continuta (editii curente, nu cu 2, respectiv 6 ani vechime).

Eu cred ca ar trebui sa va mai ganditi la pret.
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

stfp scrie:Ce se gaseste astazi pe www.amazon.com:

Krause, editia curenta (2009): $36
Pick, editia curenta (a 14-a): $34.65
Shipping to Romania: $4 per colet + $4 per item = $12

Total: $82.65 adica 209 lei pentru carti noi-noute, atat ca uzura (nefolosite) cat si ca informatie continuta (editii curente, nu cu 2, respectiv 6 ani vechime).

Eu cred ca ar trebui sa va mai ganditi la pret.
Cine vrea si are timp comanda pe amazon,cine nu ,si doreste neaparat cataloagele ma contacteaza pe mine!E simplu nu?Si apropo pe okazii monedele de 100000 lei 1946 se vind cu 20-30 ron max nu cu 80 cum cereti dvs pe site-ul dvs(lucru valabil ptr majoritatea monedelor de ag pe care le vindeti)
Si daca dvs sunteti convins ca taxele postale ale unui colet de cca 3 kg trimis din state costa numai 12$ va inselati!
stfp

Mesaj de stfp »

cristi_g scrie:Si daca dvs sunteti convins ca taxele postale ale unui colet de cca 3 kg trimis din state costa numai 12$ va inselati!
Colet postal trimis de un particular nu, desigur. Dar Amazon are diverse intelegeri cu operatori postali care nu sunt treaba noastra, si daca acolo scrie $4 per shipment + $4 per item, atunci asa e!

http://www.amazon.com/gp/help/customer/ ... eId=596194

In particular chiar mi-am cumparat anul trecut cele doua carti de la ei (editiile curente de atunci, deci cu un an mai vechi) si totul a fost in regula,
skortzy

Mesaj de skortzy »

Nu oricine risca cu amazon-ul :) Eu am avut ceva probleme cu ei...
Pot aparea probleme la plata online, la vama etc.

Totusi, mi se pare acceptabil doar un comision de cel mult 10%. Si asta pentru editiile noi... Editiile vechi ar trebui sa fie "cu reducere"... Altfel cumpar si eu in fiecare an de pe amazon editia curenta si o vand pe okazii pe cea de anul trecut ;)
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

skortzy scrie:

Totusi, mi se pare acceptabil doar un comision de cel mult 10%. Si asta pentru editiile noi... Editiile vechi ar trebui sa fie "cu reducere"... Altfel cumpar si eu in fiecare an de pe amazon editia curenta si o vand pe okazii pe cea de anul trecut ;)
Asta numai daca sunt cumparate de pe amazon!Daca le cumparati de la libraria de la sala dalles ce faceti?
oricum vorbim discutii!la toate tirgurile de profil nu am vazut mai ieftin de 150 ron catalogul,(si multe cataloage erau editii mai vechi)Si de fapt care este problema?Nu cred ca am cerut un pret supraevaluat ,bun de pus in topicul cu preturi :shock:
Revenind la ceea ce i-am spus d-lui stfp vis-a-vis de preturi ,poate ar fi mai bine sa ne uitam in propria ograda si sa nu mai vedem paiele din ochii altora!
Si apropo de tranzactiile dumnealui cu alti colectionari ,nu mi se pare fair sa dea adresa de e-mail(cel putin 3 cumparatori pe care din intimplare ii cunosc nu si-au dat acordul ptr acest lucru)
skortzy

Mesaj de skortzy »

Nu conteaza de unde le-ati cumparat dvs. :) Ideea e ca pot fi achizitionate mai ieftin.

Nu spune nimeni ca nu aveti dreptul sa cereti 300 de lei pe ele. stfp doar a semnalat faptul ca nu este o idee prea buna ca acele cataloage sa fie cumparate de la dvs.

La fel, si dansul poate incerca sa vanda o moneda de 100000 de lei din '46 la pret dublu. Putin probabil sa o chiar cumpere cineva :)

Nu e frumos din partea lui sa sugereze ca ati stabilit un pret incorect din moment ce si el cere preturi incorecte pe monedele sale. Probabil nici din partea mea nu e frumos sa sustin acelasi lucru. Dar aceasta nu face pretul cerut de dvs. sa fie mai corect...

In sfarsit, daca vreunul din mesajele mele va deranjeaza, imi cer scuze...
banivechi

Mesaj de banivechi »

skortzy scrie: Nu e frumos din partea lui sa sugereze ca ati stabilit un pret incorect din moment ce si el cere preturi incorecte pe monedele sale. Probabil nici din partea mea nu e frumos sa sustin acelasi lucru. Dar aceasta nu face pretul cerut de dvs. sa fie mai corect...
:lol:
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

skortzy scrie:Nu conteaza de unde le-ati cumparat dvs. :) Ideea e ca pot fi achizitionate mai ieftin.

Nu spune nimeni ca nu aveti dreptul sa cereti 300 de lei pe ele. stfp doar a semnalat faptul ca nu este o idee prea buna ca acele cataloage sa fie cumparate de la dvs.

La fel, si dansul poate incerca sa vanda o moneda de 100000 de lei din '46 la pret dublu. Putin probabil sa o chiar cumpere cineva :)

Nu e frumos din partea lui sa sugereze ca ati stabilit un pret incorect din moment ce si el cere preturi incorecte pe monedele sale. Probabil nici din partea mea nu e frumos sa sustin acelasi lucru. Dar aceasta nu face pretul cerut de dvs. sa fie mai corect...

In sfarsit, daca vreunul din mesajele mele va deranjeaza, imi cer scuze...
Nu mesajele dvs m-au deranjat!Felul in care s-a pus problema pretului nu mi s-a parut corect(cel putin din punctul meu de vedere)Nu toata lumea de pe acest forum activeaza pe amazon sau ebay sau alt site de vinzari extern!Daca stam sa cautam pe site-uri externe 85% din piesele care se vind in Romania sunt mai ieftine!Sunt curios daca dl stfp tot asa binevoitor este si pe okazii unde oferta este mai bogata!Daca dinsul indica un loc din Romania de unde respectivele cataloage se puteau cumpara mai ieftin sau la pretul cerut de mine era ok!Dar asa eu cel putin o iau ca o reclama mascata a site-ului d.sale!De ce spun asta?Pentru ca daca un potential client incepator care cauta cataloage de profil citeste comentariul d.sale vis-a-vis de anuntul meu,isi zice fericit:Uite domne ca mai sunt si oameni de treaba nu numai speculanti,si intra pe site-ul d.sale de vinzari mon.si banc.Vinzatorul este perceput ca un om cu o inalta corectitudine morala si potentialul cumparator nu mai sesiseaza ca a intrat pe unul dintre cele mai scumpe site-uri de vinzari monede si bancnote din Romania!Daca stau si ma uit bine la lista celor cu care d-sa a facut tranzactii,jumatate au fost intii inscrisi aici pe acest forum!
Si acum putin off topic parerea mea este ca acest forum a ajuns ca o rampa de lansare ptr multi!Cu ceva timp in urma a fost o discutie despre monedele de 12.5 lei si 50 lei aur(despre pret raritate samd)Dupa acele discutii brusc au aparut de vinzare pe okazii cite 4-5 monede,in conditiile in care anterior discutiilor vedeai rar oferte de vinzare a respectivelor monede!
acesta este unul din exemple,care pot continua cu monedele antice postate ptr identificare si evaluare de catre x si apoi puse in vinzare de catre y dar cu un pret cel putin dublu fata de cit ar fi fost normal!
Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva,dar cum am mai spus este parerea mea strict personala
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

"care pot continua cu monedele antice postate ptr identificare si evaluare de catre x si apoi puse in vinzare de catre y dar cu un pret cel putin dublu fata de cit ar fi fost normal! " pentru ca eu am mai dat posibile preturi la antice va rog sa ma lamuriti cu ce anume am gresit sau cum am determinat eu un pret dublu pe okazii. Si in general cu ce v-am deranjat prin evaluarea la modul general (lucru despre care am si avertizat tot timpul). In plus am iterat mereu teoria conform careia pretul este pus de momentul pietei. Probabil ati simtit nevoia sa atacati in sens mai larg. Dar asta nu va aduce avantaje. In schimb arunca o umbra spre activitatea unora dintre noi, cei care am avut in mod real asa ceva si care n-am accesat acest site numai pentru a face reclama sau a intermedia vanzari/cumparari.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

berserkr scrie:"care pot continua cu monedele antice postate ptr identificare si evaluare de catre x si apoi puse in vinzare de catre y dar cu un pret cel putin dublu fata de cit ar fi fost normal! " pentru ca eu am mai dat posibile preturi la antice va rog sa ma lamuriti cu ce anume am gresit sau cum am determinat eu un pret dublu pe okazii. Si in general cu ce v-am deranjat prin evaluarea la modul general (lucru despre care am si avertizat tot timpul). In plus am iterat mereu teoria conform careia pretul este pus de momentul pietei. Probabil ati simtit nevoia sa atacati in sens mai larg. Dar asta nu va aduce avantaje. In schimb arunca o umbra spre activitatea unora dintre noi, cei care am avut in mod real asa ceva si care n-am accesat acest site numai pentru a face reclama sau a intermedia vanzari/cumparari.
M-ati inteles gresit sau modul meu de exprimare a fost gresit!Am vrut sa spun ca de fapt daca dvs(sau alti colegi) ati identificat o moneda si ati dat un pret estimativ de 1 leu sa zicem,a aparut la vinzare cu 2 lei .Nu vreau sa atac pe nimemi,cu atit mai mult pe cei care activeaza intens pe acest forum si fata de care cunostintele mele numismatice tind spre 0.Ceea ce am spus a fost o constatare (amara)a felului in care se folosesc informatiile obtinute pe acest forum!
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Faptul ca preturile cu care apoi au aparut (si in general au stat) pe okazii erau cel putin duble este explicabil. Au mai cerut si parerea altora, dintre care unii probabil mai putin informati i-au facut sa creada ca valoarea este estimata aici in vederea vreunei oferte, ceea ce este total gresit. Din ce-a fost prezentat aici de-a lungul timpului, am achizitionat o singura moneda, care mi s-a parut interesanta si pe care n-am evaluat-o. Numai ca-l cunosc pe cel care mi-a vandut-o si am discutat direct cu el. M-am intrebat ceva timp daca sa dau evaluari sau nu si am optat pentru "da" intrucat cultura generala referitoare la antice este atat de mica la noi, incat orice informatie disponibila este utila. Si mai sunt de parere ca nu trebuie sa tii oamenii in umbra ci trebuie sa schimbi informatii cu ei, dincolo de micile interese (care la mine oricum sunt zero) care te-ar putea indruma spre a-i tine neinformati. Numai daca nivelul mediu de cunostinte creste, ai cu cine vorbi. Altfel traiesti intr-o masa de diletanti cu care nu poti interactiona. Nu spun ca-s singurul care stiu cate ceva ci doar ca mi-as dori ca toti sa stie mai mult decat acum.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

berserkr scrie:Faptul ca preturile cu care apoi au aparut (si in general au stat) pe okazii erau cel putin duble este explicabil. Au mai cerut si parerea altora, dintre care unii probabil mai putin informati i-au facut sa creada ca valoarea este estimata aici in vederea vreunei oferte, ceea ce este total gresit. Din ce-a fost prezentat aici de-a lungul timpului, am achizitionat o singura moneda, care mi s-a parut interesanta si pe care n-am evaluat-o. Numai ca-l cunosc pe cel care mi-a vandut-o si am discutat direct cu el. M-am intrebat ceva timp daca sa dau evaluari sau nu si am optat pentru "da" intrucat cultura generala referitoare la antice este atat de mica la noi, incat orice informatie disponibila este utila. Si mai sunt de parere ca nu trebuie sa tii oamenii in umbra ci trebuie sa schimbi informatii cu ei, dincolo de micile interese (care la mine oricum sunt zero) care te-ar putea indruma spre a-i tine neinformati. Numai daca nivelul mediu de cunostinte creste, ai cu cine vorbi. Altfel traiesti intr-o masa de diletanti cu care nu poti interactiona. Nu spun ca-s singurul care stiu cate ceva ci doar ca mi-as dori ca toti sa stie mai mult decat acum.
Acesta este un aspect la care nu m-am gindit inainte de a scrie :oops:
Si va repet,departe de mine gindul de a face vreo aluzie cit de mica la persoana dvs sau a celorlalti colegi care au raspuns la solicitarile de identificare sau evaluare!Exemplul cu monede antice mi-a venit mai repede in minte ptr ca am vazut recent la vinzare pe okazii 3 piese comune,identificate aici,dar la un pret supraevaluat
alexie
**
**

Mesaj de alexie »

Am ceva nelamuriri legate de catalogul Word Coins Krause.
Am observat ca sunt multe cataloage editate (comemorative, din aur etc.) dar pentru cele uzuale ar fi:
- WCK 1901 - 2000 (ce apare anual)
- WCK 2001 - anul curent
Sa devin "expert" in moderne trebuie sa achizitionez cele doua cataloage sau foto prezentat de mine este o cumulare a celor doua?
Cam in ce perioada apare editia 2010 ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri (si evident pentru intelegere).
Fişiere ataşate
Catalog WCK.jpg
Catalog WCK.jpg (33.53 KiB) Vizualizat de 15673 ori
Cucurigu! boieri mari,
Daţi puguţa cu doi bani!
ZAR

Mesaj de ZAR »

Pt. dl. alexie :
Cataloagele sunt facute pe perioade de 100 ani. Ca sa cuprindeti toata perioada moderne pt. monede sunt necesare 3 cataloage :
I. 1801-1900
II. 1901-2000
III. 2001-Present/Date
Luati Krause ''World Coins'' ce editii doriti la fiecare, preferabil ultimele aparitii ca sa fiti la curent cu tot. De la o editie la alta apar in general noutati si nu ma refer numai la cotatii ci si la noi descoperiri plus completari de date - in unele cazuri - la cele deja cunoscute.
Daca va profilati strict pe monede din Au, Pt, Pd aveti Krause ''Gold Coins'' 1801-Present.
Editia 2010 (pt. fiecare perioada) apare de regula pe la sfarsitul anului 2009.
Cea din imaginea dvs. este un extras din cataloagele complete (mari).

http://www.krausebooks.com/category/world-coins-books :arrow:
Scrie răspuns