Ordinul Unirii

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

tripleseven

Ordinul Unirii

Mesaj de tripleseven »

Yu_L.Yan scrie: Pentru cine are drum prin Iasi, il invit sa viziteze Muzeul Unirii, situat pe str. Lapusneanu (centrul Iasului).
Printre altele, pot fi vazute inclusiv medaliile din Ordinul Unirii, dar si proba monedei de 5 sutimi 1864.
Am niste fotografii cu piesele in cauza,cred ca sunt piesele din Iasi ..
Fişiere ataşate
sr0mc1a.jpg
sr0mc1a.jpg (98.48 KiB) Vizualizat de 14977 ori
sr0k.jpg
sr0k.jpg (65.43 KiB) Vizualizat de 14977 ori
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Muzeul Unirii din Iasi din pacate nu permite(a) fotografierea exponatelor.

Piese asemanatoare sunt insa si la Muzeul Militar National care permite fotografierea contra cost.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Din cate stiu cei de la MMN nu au placa Ordinului Unirii expusa, au numai o comandorie in epozitia permanenta.
boonicootza

Mesaj de boonicootza »

Alex scrie:Muzeul Unirii din Iasi din pacate nu permite(a) fotografierea exponatelor.
Pozele din primul post le-am facut dupa ce am intrat de patru ori in muzeu, pana am reusit sa raman singur in camera respectiva. Chiar ma mir ca au ajuns pe net, nu tin minte sa le fi dat cuiva...
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

boonicootza scrie: Pozele din primul post le-am facut dupa ce am intrat de patru ori in muzeu, pana am reusit sa raman singur in camera respectiva. Chiar ma mir ca au ajuns pe net, nu tin minte sa le fi dat cuiva...
De dat ,tot le-ati dat cuiva pt ca altfel cum sa fi ajuns pana la mine! Eu le-am primit de la un prieten din Brasov,el cine stie de unde!
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

boonicootza scrie:Pozele din primul post le-am facut dupa ce am intrat de patru ori in muzeu, pana am reusit sa raman singur in camera respectiva. Chiar ma mir ca au ajuns pe net, nu tin minte sa le fi dat cuiva...
Felicitari, asa sunt facute cunoscute piesele cu pricina! Banuiesc ca erau mai multi vizitatori in ziua respectiva, pentru ca altfel esti pazit mereu de doi cerberi, unul care aprinde luminile in camera din fata si unul care le stinge in spate. :wink:

Unde sunt expuse piesele, in saloanele de la parter?
boonicootza

Mesaj de boonicootza »

Sunt expuse la parter.
Oricum voi mai incerca sa obtin niste poze mai bune, astea-s facute in mare graba.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Placa de Mare Cruce de la MMN ...
Fişiere ataşate
sr0mc.JPG
sr0mc.JPG (55.3 KiB) Vizualizat de 14745 ori
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

La Muzeul Unirii se pare ca vor mai ajunge un lot nou de decoratii. Chiar daca sunt recente :)
http://www.ziaruldeiasi.ro/local/seful- ... asi~ni5rup

Desi ieri se vorbea despre un set de 6 medalii, astazi, in acelsi ziar se vorbeste despre 20 !!! Va trebui de vazut despre ce este vorba :D
http://www.ziaruldeiasi.ro/local/donati ... rii~ni5s14
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Yu_L.Yan scrie:La Muzeul Unirii se pare ca vor mai ajunge un lot nou de decoratii. Chiar daca sunt recente :)
http://www.ziaruldeiasi.ro/local/seful- ... asi~ni5rup

Desi ieri se vorbea despre un set de 6 medalii, astazi, in acelsi ziar se vorbeste despre 20 !!! Va trebui de vazut despre ce este vorba :D
http://www.ziaruldeiasi.ro/local/donati ... rii~ni5s14
Daca sunt toate insemnele ordinului contemporan, cele 5 clase au cate trei versiuni (civil, militar pace si razboi) plus colanul si ajungem la 16 seturi. Iar daca numaram separat placa si insemnul de la Mare Cruce si Mare Ofiter, avem nu mai putin de 22 de piese.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Yu_L.Yan scrie:La Muzeul Unirii se pare ca vor mai ajunge un lot nou de decoratii.
Prin intermediul portalului de stiri am aflat ca vor fi expuse incepand de duminica, 24 ianuarie. Sper sa devina exponate permanente ale muzeului.

Imagine
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Alex scrie:
Yu_L.Yan scrie:La Muzeul Unirii se pare ca vor mai ajunge un lot nou de decoratii.
Prin intermediul portalului de stiri am aflat ca vor fi expuse incepand de duminica, 24 ianuarie. Sper sa devina exponate permanente ale muzeului.
Foarte frumos afisul (desi sunt iesean, abia acum l-am vazut :oops: )
Stiam de 2 sapt de aceasta expozitie, si din cate am inteles este asteptat la vernisaj si d-l Traian Basescu (lotul de decoratii a fost din partea presidentiei).
Nu am amanunte daca vor fi expuse permanent (desi asa ar fi normal), dar expozitia sub forma reprezentata de afis, va fi timp de aproximativ 1 luna (cum de altfel scrie si in afis).

@moderatorii Colectionarul Roman.
Pe pagina ati prezentat ora 9, iar pe afis scrie ora 10.
L.E. Pe pagina Muzeului Unirii spune tot ora 9. Detalii Complexul Muzeal National Moldova
Imagine
Imagine

boonicootza

Mesaj de boonicootza »

Am reusit sa fac poze bune la Ordinul Unirii de la Iasi.

Imagine

Imagine

Expozitia merita vazuta, vor fi expuse mai multe ordine mai rare, Steaua Romaniei Clasa I civil, set de Mare Ofiter de razboi tipul II, Set de Mare Cruce tipul I civil etc.
In ceea ce priveste ordinele recente, ele sunt model 1997 si cred ca sunt cam toate, de la cavaler la colan cu sabii.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

boonicootza scrie:Am reusit sa fac poze bune la Ordinul Unirii de la Iasi.
Multumiri pentru imagini. Aveti si imagini ale crucii de cavaler?
boonicootza scrie:Expozitia merita vazuta, vor fi expuse mai multe ordine mai rare, Steaua Romaniei Clasa I civil, set de Mare Ofiter de razboi tipul II, Set de Mare Cruce tipul I civil etc.
In ceea ce priveste ordinele recente, ele sunt model 1997 si cred ca sunt cam toate, de la cavaler la colan cu sabii.
Poate reusiti sa faceti poze si la expozitie. :wink: :D
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Pentru cei care au drum in Iasi in perioada 22 - 24 Ianuarie, iata si programul manifestarilor de la Muzeul Unirii.
Linkuri ---> InOras.ro si Ziarul de Iasi
Imagine
Imagine

Scrie răspuns