Numismata - Viena

Aici vă puteți anunța colegii colecționari despre unde și când se va ține următorul târg numismatic sau va puteți spune părerea despre ultimul târg numismatic care a avut loc.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

marcus aurelius

Numismata - Viena

Mesaj de marcus aurelius »

Ehh, a venit primavara si a fost si targul de la Viena. Un targ mult mai modest decat cel de la Munchen, au lipsit foarte multi comercianti din Franta, Italia, Anglia sau Olanda, ma refer la cei ce au fost la Munchen. Deh, deja Viena e mai departe de ei... In schimb au fost cohorte de romani, care au ras literamente tot ce tine de Romania :D . Per general oferta mult mai slabuta ca la Munchen si acum am inteles de ce e considerat targul de la Munchen cel mai important. Doar uitandu-te la lista de participanti constati ca e mult mai scurta decat la celalalt targ. Oricum, organizare aproape nemteasca, pret de intrare mai mic si parca, doar parca preturi mai mari. Poate e doar o impresie de-a mea. Sau poate ca din cauza ca principalii vanzatori au fost austriecii, au avut preturi mai mari. Per ansamblu ceva frumos cum la noi va fi peste ... ani. Pentru Romania piesa la care mi s-a parut pretul cel mai mare, a fost un 5 lei 1881 FDC la modicul pret de 4500 euro....
Fişiere ataşate
viena.JPG
viena.JPG (88.52 KiB) Vizualizat de 22017 ori
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
banivechi

Mesaj de banivechi »

Mult mai slab decit Munchen sau Berlin si intr-adevar mai ieftina intrarea cu un euro dar mai scumpe monedele, insa tot am venit acasa cu citeva notmunze si cu doua deutsch ostafrika. Si am primit cadou si o moneda incapsulata special pentru Numismata Viena de la PCGS.
Una peste alta insa, un timisorean, aradean sau oradean ajunge mai repede la Viena decit la Brasov cu masina, si e incomparabil mai bun tirgul.
Pentru a ajunge la tirg la Brasov plec de acasa seara la ora 11. Pentru Viena am plecat la 4 dimineata. Si am ajuns exact cind s-a deschis, la 9:30.
marcus aurelius

Intrarea a fost cu 3 euro mai mica decat la Munchen :wink: . Apropos, dvs. mi-ati schimbat o bancnota mai mare? :)
banivechi

Mesaj de banivechi »

:-) Nu, n-am fost eu.
roantichitati

Re: Numismata - Viena

Mesaj de roantichitati »

marcus aurelius scrie: Pentru Romania piesa la care mi s-a parut pretul cel mai mare, a fost un 5 lei 1881 FDC
Stiti cumva care din variante ?

.
marcus aurelius

Regret, nu stiu ce varianta a fost, mi-a fost "frica" sa si pun mana pe ea, sa nu trebuiasca dupa aceea sa o platesc. :D
stfp

Mesaj de stfp »

Am citit toate subiectele dedicate targurilor Numismata dar nu am gasit nici o referinta la eventuala existenta a monedelor 'la kilogram' - placerea mea e sa scotocesc prin astfel de cutii in cautarea monedelor comune care imi lipsesc.

Exista astfel de oferta la aceste targuri? Daca da, cam care ar fi preturile minime cerute? 25 de eurocenti? 50? 1 euro?
marcus aurelius

Exista monede "la kilogram", atat de argint sau aur, cat si din metale comune, gen piese exotice. Preturile la cele din urma sunt destul de rezonabile. Preturile minime la piesele de eurocenti sau euro, nu-l cunosc pentru ca nu sunt interesat de acest domeniu.
banivechi

Mesaj de banivechi »

stfp scrie:Am citit toate subiectele dedicate targurilor Numismata dar nu am gasit nici o referinta la eventuala existenta a monedelor 'la kilogram' - placerea mea e sa scotocesc prin astfel de cutii in cautarea monedelor comune care imi lipsesc.

Exista astfel de oferta la aceste targuri? Daca da, cam care ar fi preturile minime cerute? 25 de eurocenti? 50? 1 euro?
Monede "varsate" sint la destul de multi vinzatori, insa sint sortate. Astfel exista cutii cu monede cu 40-50 eurocenti bucata (gen 1 leu 1966, 10 forinti 1972, 1 Fr Belgia 1971), cutii cu monede la 1 euro bucata (one penny Marea Britanie, diversi pfennigi Deutsches Reich), cu 2-3 euro bucata (diverse piese de bronz europene, monede exotice si mici monede din argint gen 50 centimes sau 3 si 6 pence, monede cu 5 euro bucata (monede de 10 grame din argint tocite, bronzuri mai "bune", notmunze comune, etc).
La "kilogram" argint (in general monede cu titlu 720 gen pesos mexicani, franci belgieni, marci germane sau unele monede portugheze din anii'80, si chiar monede exotice).
Si aur este "la kilogram", dar nu prea era coada la el...
Cacuci

parerea mea

Mesaj de Cacuci »

Am fost si eu la Viena la Numismata. Pacat ca nu am cunoscut pe ceilalti din Romania. Din cati am recunoscut eu au fost , Ticuzz, Baloo, Sarjno1 din Timisoara, Stambuliu,vreo 2 clujeni si un oradean .Am luat vreo trei piese antice (in medie pe la 40 Euro/buc). Nu sunt scumpe pentru raritatea lor (Caligula, Germanicus, Aelius). E prima mea participare la un targ international, asa ca nu pot sa compar cu Munchen sau altele. Pe sectorul de monede antice mi s-a parut destul de mare oferta, insa in majoritatea situatiilor erau cu preturi de case de licitatii (multe standuri chiar erau ale caselor de licitatii). Mai putini erau care aveau piese la preturi mai rezonabile. Asa, overall, denarul comun perioada antoninilor 30-40Euro,sesterti uzati aceeasi perioada- 30 Euro, denari sec I 70-250 Euro, dupondii mai frumusei cat de cat 50 Euro. Sesterti rari, gen Traian cu Podul, Nero cu arc de Triumf, sau Templul lui Janus , sau as cu Macellum Magnum de Nero de la 500 Euro in sus pana la 2500 Euro. Sesterti mai comuni de Traian, Hadrian 150-> 800 Euro. Pentasarioni comuni de sec III la bulgari (originale nu fake-uri) 30 Euro/buc. Multi denari cu precadere, mai putin nominale marunte, asi, dupondii, si jumatati, sferturi.
Multe pliante for free, unele contineau si coli de clasor. Toalete exemplare, indicatoare, plan al salii, conditii nemtesti.
stfp

Mesaj de stfp »

Se apropie si Numismata Viena de anul asta si ma bate gandul sa dau o fuga... argumente pro ar fi ca e rezonabil de ieftin (91 euro tot pentru cei ce pleaca din Bucuresti), argumente contra ar fi ca e un targ mai mic (si zice-se mai scump) decat Munchen la care am fost acum 2 saptamani si de la care m-am intors usor dezumflat...

Oricum ideile mele de aranjamente pentru mers acolo sunt la:
http://monede.stfp.net/Articole/as-merg ... -2010.html

Mai vine cineva cu avionul? Eu inca nu sunt hotarat (mai degraba as inclina spre nu)...
iason

Mesaj de iason »

Asa e..daca te gandesti bine, ajungi la concluzia ca nu prea merita mers, numai ca in acest an va fi ceva inplus.Exact in zilele targului, daca nu ma insel intre 15-17 Mai, va avea loc tot in Viena 2 licitatii a casei,La Galerie Numismatique,una cu numismatica si una cu decoratii, la care de obicei apar destule piese de tematica romaneasca.
thebluelion

Mesaj de thebluelion »

iason scrie:Asa e..daca te gandesti bine, ajungi la concluzia ca nu prea merita mers, numai ca in acest an va fi ceva inplus.Exact in zilele targului, daca nu ma insel intre 15-17 Mai, va avea loc tot in Viena 2 licitatii a casei,La Galerie Numismatique,una cu numismatica si una cu decoratii, la care de obicei apar destule piese de tematica romaneasca.
M-am uitat astazi pe site-ul lor si din pacate nu coincid zilele in totalitate:

Auction, 13th-15th May 2009 - Auction 57
Auction ends on May 18th, 2009
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

thebluelion scrie:
M-am uitat astazi pe site-ul lor si din pacate nu coincid zilele in totalitate:

Auction, 13th-15th May 2009 - Auction 57
Auction ends on May 18th, 2009
Suntem in 2010 :wink:
Cacuci

Viena 2010

Mesaj de Cacuci »

Am fost anul asta la Numismata Viena.
In ton cu anii trecuti a fost mai putina lume decat la Munchen, insa anul acesta mi s-au parut preturile mult mai accesibile. Dovada si "prada" mai consistenta de monede romane cu care am venit inapoi. Piese de Romania nu am prea vazut, decat la un bulgar vreo 3-4 folii a cate 20 monede medievale Dan I. Daca le luam pe toate mi le dadea cu 50 Euro/buc. Nu sunt expert in medievale, insa pareau bune. Pot sa ma pronunt pe sectorul de antice in schimb. Au fost mai multi vanzatori din Bulgaria decat am vazut la alte editi Numismata pana acum. Au aparut falsurile la sesterti, foarte bine realizate din punct de vedere tehnic. Scapa la capitolul artistic. Sunt piese cu patina verde lucioasa,poroasa, alti oxizi, insa fata imparatului e usor inedita, litelele bine neuniforme (ca si cum stanta ar fi fost facuta de un gravor amator). Am zis prima data: eh, poate o fi vreun chip mai nou al lui Traian, ori Antoninus Pius, dar apoi cand am vazut sesterti rari la preturi de 100-200 Euro , cand prin vecini erau la 500-1000 Euro deja dadeau de banuit. Iar ca imparati erau de tot felul, si rari ,si comuni. Sunt destul de periculosi, amestecati printre autentici. La vanzatorii mai cu firma (gen Rauch, Lanz ) piesele erau ceva mai ieftine decat anul trecut. La un vanzator englez, tetradrahmele attice, fata de 250-300 Euro cat erau anul trecut acum erau 60-100 Euro (nu garantez originalitatea). Denarii erau la preturi tangibile (20-60 Euro) cei comuni. Eu am luat un republican la 10 Euro (Titurius- cu rapirea sabinelor, stare F). Cred ca din cauza faptului ca a fost mai putina lume au lasat stacheta mai jos. Am profitat apoi de ocazie si am mai stat prin Viena vreo trei zile .Am revizitat Kunshistorische Museum ( am facut poze cu tezaurele de aur provenite din Romania), am fost iar pe la cabinetul numismatic si am admirat piese antice rare, Transilvania, etc , pe la ruinele cetatii Vindobona (Romer Museum). Eventual cateva poze as putea posta daca sunt amatori.
Scrie răspuns