Charing Cross Collectors Fair - Londra

Aici vă puteți anunța colegii colecționari despre unde și când se va ține următorul târg numismatic sau va puteți spune părerea despre ultimul târg numismatic care a avut loc.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
stfp

Charing Cross Collectors Fair - Londra

Mesaj de stfp »

Desi este cel mai mare targ de profil din Londra este mai degraba micut; acum cateva zile cand am fost eu erau poate vreo 40 de ofertanti, dintre care peste jumatate cu timbre si vederi si poate doar vreo 15 cu monede si bancnote.

Se desfasoara in fiecare sambata intre 9 si 17 intr-o parcare subterana (!!) in dreptul statiei de metrou Embankment si garii Charing Cross; intrarea prin strada Villiers, o usa anonima ce da in parcarea subterana; sunt indicatoare ce te directioneaza. Intrarea e libera.

Majoritatea celor care aveau in oferta monede aveau atat clasoare cu holder-e (nu m-au interesat) cat si tavite cu monede vrac; tavitele erau sortate pe preturi - 50p, 1 lira, 2 lire, 3 lire, 5 lire. Oferta foarte bogata la monedele Marii Britanii, cele din Channel Islands (Jersey/Guernsey) precum si din fostele colonii; si din restul lumii oferta este mult mai bogata decat la targurile din tara.

Eu am petrecut vreo 3 ore acolo si mi-a placut; vanzatorii foarte amabili si serviabili, atmosfera placuta si linistita. Nu cred ca merita un drum special pana acolo dar pentru cine are drum oricum la Londra intr-o sambata merita incercat.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Nu stiu de ce profil e cel mai mare, insa de numismatica din informatiile mele este "The London Coin Fair" care va avea loc in 6 iunie.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
stfp

Mesaj de stfp »

Mea culpa - exprimarea mea a fost nefericita, ma refeream la cel mai mare dintre targurile organizate saptamanal - si asta pentru ca in Londra mai exista alte targuri, tot saptamanale, organizate si in alte parti ale Londrei care includ si partea de collectibles; doua exemple care le stiu eu ar fi vineri la Greenwich Market si luni la Covent Garden.
1octav

Mesaj de 1octav »

Eu voi merge pentru cateva zile la Londra chiar in perioada London coin fair si as vrea sa vad cam tot ce ofera Londra in termen de monede. Unde credeti ca este cel mai indicat sa merg prima data? Zona mea de interes sunt monedele medievale - credeti ca as putea gasi persoane interesate de schimburi - monede romane cu monede medievale? La astfel de targuri preturile sunt negociabile sau este nepoliticos sa negociezi?
Multumesc anticipat.
stfp

Mesaj de stfp »

E posibil ca in ziua in sambata in care se desfasoara LCF sa se anuleze cel de la Charing Cross - dar e doar o pura supozitie de-a mea. In caz ca nu se anuleaza v-as recomanda sa incepeti cu cel de la Charing Cross care are avantajul ca e mai mic si mai usor de navigat; erau cativa expozanti care aveau si monede de dinainte de epoca moderna dar nu le-am dat atentie si nu as putea spune daca erau medievale sau antice.

In ceea ce priveste negocierea, este OK; cel putin pentru cantitati mai mari nu am fost refuzat niciodata - de exemplu din tavita de o lira am putut sa iau 6 la 5 lire sau din cea de 50 de pence 100 de monede la 30 de lire. Si la monedele mai valoroase ce se vand la bucata se practica; alegeam ceva monede dintr-o tavita cand un vanzator se scuza fata de un posibil client ca nu poate sa-i reduca si mai mult pretul, explicandu-i cu rabdare conditiile curente din piata.
marcus aurelius

stfp scrie:Mea culpa - exprimarea mea a fost nefericita, ma refeream la cel mai mare dintre targurile organizate saptamanal - si asta pentru ca in Londra mai exista alte targuri, tot saptamanale, organizate si in alte parti ale Londrei care includ si partea de collectibles; doua exemple care le stiu eu ar fi vineri la Greenwich Market si luni la Covent Garden.
La cel din Greenwich am ajuns si eu o data, insa mi-a facut impresia de Flea Market. Totusi dragut.
marcus aurelius

1octav scrie:Eu voi merge pentru cateva zile la Londra chiar in perioada London coin fair si as vrea sa vad cam tot ce ofera Londra in termen de monede. Unde credeti ca este cel mai indicat sa merg prima data? Zona mea de interes sunt monedele medievale - credeti ca as putea gasi persoane interesate de schimburi - monede romane cu monede medievale? La astfel de targuri preturile sunt negociabile sau este nepoliticos sa negociezi?
Multumesc anticipat.
V-am raspuns si in alta sectiune, nu am stiut ca ati postat si aici, da puteti negocia, nu e nimic "rude" in asta. Si veti avea surpriza chiar ca pretul sa fie acceptat (daca e decent) fara prea multe figuri. Englezii sunt vanzatori corecti, se vede ca stau departe de Balcani. :) Schimburi, hmmm, ma cam indoiesc, dar puteti incerca.
Scrie răspuns