identificare va rog

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

buzynik

identificare va rog

Mesaj de buzynik »

O zi buna tuturor. Colegul de "scormonit ",a gasit ceva cred ca otoman :oops: .Va rog daca se poate sa ne ajutati cu o identificare. Piesa este din argint ,are diametrul de ~1,2 mm,grosimea 0,5 mm ,greutate~0,4g. Va multumesc. Cu stima Nicu
Fişiere ataşate
IMG.jpg
IMG.jpg (10.3 KiB) Vizualizat de 9072 ori
IMG_0001.jpg
IMG_0001.jpg (11.75 KiB) Vizualizat de 9072 ori
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

este o accea otomana sec. XVII-XVIII.
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
buzynik

raspuns

Mesaj de buzynik »

pysy1984 scrie:este o accea otomana sec. XVII-XVIII.
Multumesc ! Banuiam ,insa nu am fost sigur .Am gasit si eu 5 piese asemanatoare, dar nu este nici una identica cu alta. Nu sunt un cunoscator, si totusi cu sjutorul dumneavoastra am castigat o bere :oops: Am spus colegului ca este accea (fara secol). Incaodata multumesc si o seara placuta. Cu stima Nicu
andrei

Mesaj de andrei »

buna seara

post-urile dvs imi amintesc de un controversat subiect dezbatut pe ancientcoins.
aveti aici link-ul daca va intereseaza :)
http://www.forumancientcoins.com/board/ ... ic=29820.0

e interesant sa vezi ce descopera oamenii pe campuri sau in cazul dvs in rauri :)
va doresc numai bine si "vanatoare placuta" :)
si vis pacem para bellum.

tumblr shop/swap/trade (vanzare/schimb monede):

http://libertas-publica.tumblr.com/
LM

Mesaj de LM »

Ca tot a venit vb despre "decoperiri",si pe you tube sunt o multime de clipuri cu astfel de decopriri,mai mult sau mai putin interesante. :wink:
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
buzynik

raspuns

Mesaj de buzynik »

andrei scrie:buna seara

post-urile dvs imi amintesc de un controversat subiect dezbatut pe ancientcoins.
aveti aici link-ul daca va intereseaza :)
http://www.forumancientcoins.com/board/ ... ic=29820.0

e interesant sa vezi ce descopera oamenii pe campuri sau in cazul dvs in rauri :)
va doresc numai bine si "vanatoare placuta" :)
O zi buna tuturor. Vreau sa va spun ca i-mi pare rau ,nu numai ca nu puteti sa vedeti ce am adunat in 3 ani de cand "scormonesc" (argint,aur,cartuse ,sabii, inele ,sigilii ,monede ...si o groaza de alte chestii) dar sa simtiti satisfactia in momentul gasirii unui obiect... Poate sunt putin "plecat cu pluta" insa chestia a-mi place :lol: Si decat intr-un birt...... O zi buna incontinuare. Cu stima Nicu
LM

Mesaj de LM »

Atata timp cat scormonitul da roade nu cred ca poate fi vb despre "plecat cu pluta" si personal nu pot decat sa va felicit si sa va urez bafta in continuare.Din pacate eu nu cunosc satisfactia aceea de care vb dmv ptr ca nu am gasit in viata mea absolut absolut nici un obiect vechi,cine stie...poate pe viitor...? :lol: .
Oricum imi imaginez ca este un hoby mai mult decat placut si cu siguranta o piesa gasita in pamant,apa,etc este mai interesanta decat una cumparata,parerea mea! :wink:
dimo13

Re: raspuns

Mesaj de dimo13 »

buzynik scrie: sa simtiti satisfactia in momentul gasirii unui obiect...
Am simtit-o o data, in copilarie, cand am gasit in curtea manastirii Negru Voda din Campulung "ceva" din metal. Ani de zile am fost convins ca dadusem peste o moneda medievala rara, faurind visuri de aur, pana cand, intr-o zi, s-a dovedit doar un mic disc din otel. :lol: Spor la noi descoperiri, buzynik. :D
clujsergiu

Rau

Mesaj de clujsergiu »

Nu ne spuneti si noua in ce rau/parau gasiti aceste "comori" :D
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

... si daca se poate si locatia exacta, cu coordonate GPS ... :twisted: Right...
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
LM

Re: Rau

Mesaj de LM »

[quote="clujsergiu"]Nu ne spuneti si noua in ce rau/parau gasiti aceste "comori" :D[/quote]

In "rilu bistrita". 8) Are dansul o strategie foarte interesanta care se pare ca da roade foarte bune. :wink:
buzynik

Mesaj de buzynik »

clujsergiu scrie:Nu ne spuneti si noua in ce rau/parau gasiti aceste "comori" :D
Am sosit acasuca. O zi buna tuturor. Din pacate nu pot merge la "scormonit". Cauza cred ca o vedeti fiecare: ploi in toata transilvania :( ,si raul Bistrita sa cam unflat. Asa ca nu prea este loc. Va invit la o partida de "scormonit"cad se face frumos,si scade apa :) .Pana atunci numai bine ! Cu stima Nicu.
buzynik

Mesaj de buzynik »

LM scrie:
clujsergiu scrie:Nu ne spuneti si noua in ce rau/parau gasiti aceste "comori" :D
In "rilu bistrita". 8) Are dansul o strategie foarte interesanta care se pare ca da roade foarte bune. :wink:
Salutam ! Ma-si mira ca in Bega sau Timis sa nu se gaseasca nimic :) .Adevarul este ca raul Bistrita a spalat (pana ce a fost indiguit) o parte din santul de aparare al fostei cetati medievale. :wink: Cu stima Nicu. Am uitat : Clujul este destul de aproape...Daca vrei ?.
buzynik

Raspuns

Mesaj de buzynik »

marcus aurelius scrie:... si daca se poate si locatia exacta, cu coordonate GPS ... :twisted: Right...
Salutam ! Nu stiu daca pe la Bistrita trece vereun satelit pentru localizare,dar mergem inpreuna. :) Nu este raul meu.In plus vom fi mai multi. Deci ne vom distra mai bine :lol: Cu stima Nicu.
andrei

Mesaj de andrei »

deja suna a tema de picnic pentru weekend. intre timp nevestele fac gretarul si tin berea la rece :)
si vis pacem para bellum.

tumblr shop/swap/trade (vanzare/schimb monede):

http://libertas-publica.tumblr.com/
Încuiat