iuli constantin scrie:Am inteles, dar totusi trebuie sa fie si una originala la vreun colectionar care citeste forumul,doar no fi toate falsuri cele care circula pe la targuri de numismatica precum Brasuvul.
Stimate domn, pe acest forum probabil ca sunt intradevar colectionari care poseda unele piese rare,dar ceea ce priveste acest ordin mai ales in gradul de comandor...sincer sa fiu eu unul nu l-am vazut nici la muzeu ! Am vazut Ordinul Casei Domnitoare in grade superioare sau Ordinul Sf Gheorghe care a ramas in stadiu de proiect dar Comandorul si Marea Cruce al Ordinului Pt Merit ....live inca nu le-am vazut !
Referitor la acest ordin,puteti fi sigur ca ce apare pe piata , mai ales in ultima vreme sunt replici (99,99 %). Sa nu uitam si replicile aparute in ultima vreme(tot la Brasov!) pt ordinele Mihai Viteazul si Virtutea Aeronautica !!!!
Ca sa va dati seama cat de rar este acest ordin , domnul din prima fotografie este Gheorghe Tatarescu,fost prim ministru al Romaniei in perioadele 1934-1937 si 1939-1940 ,este decorat numai cu gradul de Ofiter !!! Fotografia de mai sus provine din perioada 1939-1940 deoarece poarta uniforma FRN.
La acest ordin a fost "demn" numai pt gradul de ofiter dar la Ordinul Carol 1 a fost purtator al Colanului !!!!