Romania: Republica sau Regat?

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Încuiat
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Nu am sa comentez articolul indicat, in schimb as aduce o scuza atitudinii anti-monarhice. Nu ne putem astepta ca dupa peste 40 de ani de comunism sau poate mai corect ar fi 50 de ani, pentru ca si dupa 1990 s-a continuat aceeasi maniera de catre dl. Iliescu, acest popor sa aiba afinitati pro-monarhice. Dupa o spalare de creiere, facuta temeinic, unde romanilor li s-a inoculat ca monarhia a fost cel mai mare rau pe care l-a avut Romania si s-au minimalizat sau trecut sub tacere orice realizare din acea perioada, corelat cu lipsa de informatie si ulterior cu refuzul de a mai pune mana si a citi cate ceva (doresc sa fiu bland si sa nu spun incultura), este clar ca majoritatea e anti-monarhica. Poate un prim pas pentru cei comozi ar fi sa se uite la filmul Carol I. Nu vreau sa convertesc pe nimeni sa devina pro-monarhist, dar mi se pare de bun simt sa recunosti ceea ce s-a realizat de marii regi Carol I si Ferdinand. A arata cu degetul la Carol al II-lea si a ignora ce au facut predecesorii sai mi se pare cel putin rea vointa daca nu prostie.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu cred in teoria asta. Eu am o oarece varsta si am invatat la scoala despre rolul monarhiei, in plus m-am informat destul de bine si in afara scolii. De asemenea respect ceea ce s-a facut bun in perioada monarhica si n-am fost nici comunist. Mai mult pot sa te asigur ca majoritatea cunostintelor mele luau doctrina comunista in ras si se faceau destule glume care punctau caracterul ei artificial. Faptul ca tu esti monarhist si consideri ca daca altii nu-s ca tine automat sunt inculti, e regretabil. E vorba despre o optiune caracteristica fiecarui individ. Ce sa mai vorbim atunci despre englezii republicani? Dar despre francezi? Cred ca ne grabim cu niste concluzii jignitoare pentru majoritatea romanilor. Faptul ca acum este o zona de incertitudine nu duce automat la faptul ca o sa persiste la infinit.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
marcus aurelius

berserkr- Imi pare rau dar nu ai citit atent ceea ce am scris. Nu i-am facut inculti pe cei ce nu sunt monarhisti ci pe cei ce nu recunosc ceea ce au infaptuit Carol I si Ferdinand.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Probabil am citit prea repede. Oricum rolul lor nu poate fi nici negat nici diminuat. Asta e clar.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
marcus aurelius

Si inca ceva berserkr, ceea ce am afirmat, chestia cu reaua voinat sau prostia, se refera exclusiv la cei ce arunca cu noroi la adresa marilor regi ce i-am avut, fara sa aiba habar de istorie si realitatile palpabile ce ni le-au lasat acestia. Stima...
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Sa fi monarhist, republican sau orice altceva este o optiune personala, sa nu recunosti meritele unor conducatori precum cei doi regi mentionati mi se pare prostie ...
amonra

Mesaj de amonra »

In continuarea articolului, as putea intreba si de unde printisorul Duda a facut rost de gradul de colonel al armatei romane ... insa asa e cand se fac trocuri politice cu functii si titluri.
Poate monarhia ar mai fi avut o sansa daca ar fi avut ca exponenti niste oameni ca lumea.
Duda si Mihai sunt atat de antagonici si in lumi diferite inca te bufneste rasul cand ii vezi impreuna. Totusi, scopul lor este comun - mai multi bani, mai multa avere, poate si un pic de putere.
Pecunia non olet.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

amonra scrie:In continuarea articolului, as putea intreba si de unde printisorul Duda a facut rost de gradul de colonel al armatei romane ...
A explicat odata asta ...
amonra

Mesaj de amonra »

Da. A facut un curs . Si cum toti cei care termina un curs, primesc un grad, pentru fapte de vitejie (care or fi alea, nu stiu, poate casnice >:) ) a primit gradul de colonel.
Pecunia non olet.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Principele Radu a inceput cariera militara in 2002 cand, dupa absolvirea Colegiului National de Aparare din Bucuresti, a devenit capitan in rezerva in Armata Romaniei. Este, de asemenea, absolvent al Colegiului George C. Marshall din Germania (2003) si al programului "Senior Executives in National and International Security", John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard (2004).
Astazi, Principele Radu este colonel (r) in Armata Romaniei si doctor in stiinte militare. La Universitatea Nationala de Aparare a sustinut in martie 2006 teza de doctorat cu titlul ''Securitatea europeana in evolutie, in noul context al democratiei si libertatii pe continent''.
Sursa
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

amonra scrie:Duda si Mihai sunt atat de antagonici si in lumi diferite inca te bufneste rasul cand ii vezi impreuna. Totusi, scopul lor este comun - mai multi bani, mai multa avere, poate si un pic de putere.
Bani, avere, putere...oare acestea nu se numara printre scopurile fiecaruia dintre noi? Bineinteles mai sunt si altele...sanatate, familie etc.
Oricum pentru Regele Mihai, la venerabila varsta pe care o are, banii, averea si puterea nu sunt atat de importante pe cat le credem noi.
Telul Maiestatii Sale e altul: dreptate istorica pentru Poporul Roman iar calea pentru a o obtine e descrisa in indemnul pe care il am eu ca motto:
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
amonra

Mesaj de amonra »

vlahul scrie:
Principele Radu a inceput cariera militara in 2002 cand, dupa absolvirea Colegiului National de Aparare din Bucuresti, a devenit capitan in rezerva in Armata Romaniei. Este, de asemenea, absolvent al Colegiului George C. Marshall din Germania (2003) si al programului "Senior Executives in National and International Security", John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard (2004).
Astazi, Principele Radu este colonel (r) in Armata Romaniei si doctor in stiinte militare. La Universitatea Nationala de Aparare a sustinut in martie 2006 teza de doctorat cu titlul ''Securitatea europeana in evolutie, in noul context al democratiei si libertatii pe continent''.
Vecinul meu de bloc e si el colonel, insa are vreo 50+ ani. Pentru un om care a parcurs cariera militara in 35-40 ani si are acelasi grad cu un actoras de provincie care singurul lucru bun ( pentru el ) pe care l-a facut in viata e sa se fi insurat cu o printesa cu o mostenire incerta, acest lucru nu poate fi o insulta mai mare. Halal guvernanti.
Bogdan R scrie:
amonra scrie:Duda si Mihai sunt atat de antagonici si in lumi diferite inca te bufneste rasul cand ii vezi impreuna. Totusi, scopul lor este comun - mai multi bani, mai multa avere, poate si un pic de putere.
Bani, avere, putere...oare acestea nu se numara printre scopurile fiecaruia dintre noi? Bineinteles mai sunt si altele...sanatate, familie etc.
Oricum pentru Regele Mihai, la venerabila varsta pe care o are, banii, averea si puterea nu sunt atat de importante pe cat le credem noi.
Telul Maiestatii Sale e altul: dreptate istorica pentru Poporul Roman iar calea pentru a o obtine e descrisa in indemnul pe care il am eu ca motto:
Corect. Toti suntem oameni. Insa ce ne deosebeste,pe noi, intre noi, este controlul dorintelor si mai ales ce suntem dispusi sa facem pentru realizarea acestor dorinte.
Pecunia non olet.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

amonra scrie:Vecinul meu de bloc e si el colonel, insa are vreo 50+ ani. Pentru un om care a parcurs cariera militara in 35-40 ani si are acelasi grad cu un actoras de provincie care singurul lucru bun ( pentru el ) pe care l-a facut in viata e sa se fi insurat cu o printesa cu o mostenire incerta, acest lucru nu poate fi o insulta mai mare. Halal guvernanti.
Exista si generali la putin peste 40 ani asa ca ...
badin19

Mesaj de badin19 »

:)) ideea este ca nu stiu cat de mult conteaza aceste grade in rezerva sunt multi oameni simpli care au avut studii superioare iar la terminarea stadiului militar au fost promovati ca si ofiteri, sublocotenenti, IN REZERVA, si altii care au absolvit diverse academii. faptul ca printul Duda este colonel la varsta care o are e perfect legal, comandantul unitatii in care activez este colonel de la varsta de 40 si ceva de ani, pana in 45 iar anul trecut la varsta de 51 de ani a fost promovat general de brigada. si dupa cum a mai spus un coleg sunt generali si la 40 si de ani. nu vad care este problema.... printul este in rezerva... desi repet sunt f. multi oameni care exceptand stadiul militar nu au o zi de armata si sunt ofiteri superiori in armata romana.
Divide et impera
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

permiteti sa fac si eu un comentariu , nu stiu daca este la subiect...
bunicul meu a facut parte in timpul serviciului militar din Garda Regala si a avut onoarea de a-l cunoaste personal pe regele Mihai I. Chiar daca a murit cand aveam 12 ani dar imi mai aduc perfect aminte cu cata pasiune si RESPECT povestea despre regele Mihai si despre persoana care era si este... faptul ca a trait (bunicul meu) atat sub conducerea regilor cat si in epoca de AUR m-au facut mereu sa gandesc din ceea ce povestea ca prefera monarhia (personal) in locul comunistilor...
Încuiat