EIN KREUTZER
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC
EIN KREUTZER
O seara buna domnilor.Va rog daca se poate
. Am o mica nelamurire : Aceste monede (astazi am gasito)ein kreutzer din 176.? nu se vede prea bine ,sunt batute asimetric fata de centru ? Ma refer la partea cu valoarea nominala. Va multumesc . Cu stima Nicu
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0001.jpg (47.46 KiB) Vizualizat de 15018 ori
-
- IMG_0002.jpg (44.25 KiB) Vizualizat de 15018 ori
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
nelamurire
O dupaamiaza placuta . Multumiri pentru raspuns. Acum am sosit de la "prospectiuni"Aldor scrie:1761 K
Nu e nimic neobisnuit, acestea deseori nu erau batute perfect centrat.
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0003.jpg (85.9 KiB) Vizualizat de 14822 ori
-
- IMG.jpg (27.38 KiB) Vizualizat de 14935 ori
-
- IMG_0001.jpg (32.17 KiB) Vizualizat de 14935 ori
-
- IMG_0002.jpg (30.92 KiB) Vizualizat de 14935 ori
-
- IMG_0003.jpg (25.37 KiB) Vizualizat de 14935 ori
Re: nelamurire
..Scuze..Nu pot sa trimit si poza cu verso tot in acest topicbuzynik scrie:O dupaamiaza placuta . Multumiri pentru raspuns. Acum am sosit de la "prospectiuni"Aldor scrie:1761 K
Nu e nimic neobisnuit, acestea deseori nu erau batute perfect centrat..Nu am gasit mare lucru astazi ,mai ales ca au dat drumul la baraj si a fost apa cam mare (Un kreutzer 1860 , si cred ca 1/4 kreutzer 1781. Se vede cam slab) Va doresc incontinuare o zi placuta. Cu stima Nicu. Va salut domnilor Am o mica nelamurire : Am gasit aceasta moneda : 1 florin cred ,si dupa cate am inteles de la unii dintre dumneavoastra, sa nu o curat.! Pai asa cum arata ,are vreo valoare ?? Nici nu se vede bine ce este. Si cred ca este si din argint. Luminati-ma va rog
Cu stima Nicu .
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- luchesse5508

referitor la curatarea argintului pot sa va recomand cu incredere otetul (acidul acetic alimentar de"9 grade")
pana si cele mai "adanci" pete negre si verzui se transforma dupa 2 ore- 2 ore jumatate de tinut in otet(pana cand lihidul se inverzeste) in niste pete maronii usor de sters cu o carpa de bumbac si cu apa.
ultimul rezultat neasteptat de bun l am avut cu o moneda de 10 creitari din 1777 de maria thereza-in prima instanta o moneda negru-verzui-deschis si exfoliata pe o portiune de cca 15%- acum este "frumoasa mea", a doua ca vechime dupa 3 groschen de sigismund al III lea din 1596(amandoua gasite intr un cimitir)
pana si cele mai "adanci" pete negre si verzui se transforma dupa 2 ore- 2 ore jumatate de tinut in otet(pana cand lihidul se inverzeste) in niste pete maronii usor de sters cu o carpa de bumbac si cu apa.
ultimul rezultat neasteptat de bun l am avut cu o moneda de 10 creitari din 1777 de maria thereza-in prima instanta o moneda negru-verzui-deschis si exfoliata pe o portiune de cca 15%- acum este "frumoasa mea", a doua ca vechime dupa 3 groschen de sigismund al III lea din 1596(amandoua gasite intr un cimitir)
Consider ca topicul si-a atins scopul, asa ca il voi inchide aici, iar discutia despre obiceiul depunerii de monede in morminte continua in topicul dedicat http://transylvanian-numismatics.com/ph ... php?t=4149
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro