Coroana Romaniei
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
Boonicootza se refera la celelalte poze, coroana romaniei cu sabiile deasupra crucii (nu cea cu sabiile pe bareta) - va asigur ca piesa nu este un fals si ca sabiile au aceeasi culoare ca si restul decoratie, iar imbinarea este OK.Nu pot sa va gasesc o scuza in aprecierea dumneavoastra eronata, decat prin faptul ca intradevar poza nu e de cea mai buna calitate, dar acest lucru pot incerca sa il rezolv intr-o postare viitoare, cand timpul si amabilitatea lui Aldor mi-o va permite.Inca odata va spun ca va inselati si am curaj s-a tin un pariu cu dumneavoastra ca piesa este originala "complet" - are cine sa ne arbitreze dealtfel (sau puteti sa o vedeti cu ochii dumneavoastra).
Mihai
- tripleseven

Nu stiu ce ati intzeles dv! Eu am spus ca piesa nu este falsa! Din contra, piesa este ok!Stiu la ce piesa s-a referit boonicooza. Eu am spus numai ca am mai vazut piese din acestea adaptate si de aceea am postat si scanul cu o placa de mare ofiter mod 1 care a fost transformata intr-o placa de mare ofiter mod 2 de razboi!
- tripleseven

Din informatiile pe care le am, nu corespunde nici unui model oficial.Mihai Caracotea scrie:posed in colectia mea un exemplar Coroana Romaniei (intr-o stare mai proasta si fara panglica) in grad de ofiter, primul model, pentru militari pe timp de pace - are fixat pe colturile crucii malteze in partea de sus, 2 sabii incrucisate, dupa aceea venind inelul de prindere (similar intr-un fel cu steaua romaniei pt. militari pe timp de pace, mai putin coroana)
![]()
- boonicootza

Nu mi-ati raspuns la o intrebare foarte importanta:Mihai Caracotea scrie:va asigur ca piesa nu este un fals si ca sabiile au aceeasi culoare ca si restul decoratie, iar imbinarea este OK.Nu pot sa va gasesc o scuza in aprecierea dumneavoastra eronata, decat prin faptul ca intradevar poza nu e de cea mai buna calitate, dar acest lucru pot incerca sa il rezolv intr-o postare viitoare, cand timpul si amabilitatea lui Aldor mi-o va permite.Inca odata va spun ca va inselati si am curaj s-a tin un pariu cu dumneavoastra ca piesa este originala "complet" - are cine sa ne arbitreze dealtfel (sau puteti sa o vedeti cu ochii dumneavoastra).
Cum sunt atasate sabiile? Piesa este turnata dintr-o bucata cu tot cu sabii sau sunt atasate prin lipire, sudare etc.?
Ce inseamna originala complet? Daca acest model n-a fost produs oficial inseamna ca nu poate fi "originala".
Ar trebui sa o urma sus intre raza unde era sistemul de prindere inainte. Asa e?
Nu vad rolul unei modificari la bijutier precum placa de mare ofiter pe care a postat-o tripleseven. Modelul este inexistent.
Din ce am studiat-o eu, sabiile nu sunt atasate prin turnare, ci prin sudare - acest lucru insa nu justifica automat ca ele ar fi adaugate ulterior.Intradevar, nu am intalnit nici eu, niciodata (si aici ma refer in principal la cataloage si carti) un asa model de coroana romaniei - nici macar o descriere si nici o poza, deci cu alte cuvinte stiu ca oficial acest model nu "exista".Totusi ramane piesa aceasta si cand am spus ca cel mai bine e sa o vedeti cu ochii vostri, m-am referit la faptul ca dupa o poza nu poti sa apreciezi intotdeauna corect - cand ai o piesa in mana poti sa-ti dai seama mai bine - va asigur oricum ca pot sa deosebesc o decoratie asupra careia i s-au facut modificari de una originala "complet".Ideea era ca din coroanele romaniei din colectia mea am vrut sa pun in discutie niste piese mai deosebite, care s-a atraga o dezbatere interesanta si un schimb de pareri despre modele mai putin intalnite, sa mai fie si alte dezbateri diferite de genul "am o decoratie galbena cu panglica roz, stie cineva ce este?" - nu neg ca pentru unii si aceste informatii sunt importante, dar eu ma gandeam la ceva mai profesionist.O sa-l rog pe Aldor sa ma ajute si dedata asta si sa posteze o poza mai detaliata cu imbinarea dintre sabii si cruce.
Mihai
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- boonicootza

O piesa frumoasa Coroana Romaniei, primul model, civil, in grad de mare cruce, piesa de lenta.Mai multe poze frumoase cu coroana romaniei:
http://www.marksmedals.com/romanian_med ... crown.html
http://www.marksmedals.com/romanian_med ... crown.html
- Fişiere ataşate
-
- tip I mare cruce.jpg (15.79 KiB) Vizualizat de 16420 ori
Mihai
Stra-strabunicul meu, recipient al ordinului Coroana Romaniei:
http://img474.imageshack.us/my.php?imag ... nicme9.jpg
http://img474.imageshack.us/my.php?imag ... nicme9.jpg
Mihai