Nelamurire - 500 lei cu si fara supratipar

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

diliuspius

Nelamurire - 500 lei cu si fara supratipar

Mesaj de diliuspius »

In primul rand bine v-am gasit
Am si eu o lamurire, in catalogul bancnotelor romanesti de la Zimbrul Carpatin exista o bancnota(2 tipuri si 4 emisiuni 1936, 1939, 1940) pe care nu am vazut-o niciodata, si nici nu am auzit pe nimeni sa stie de ea, acum pe acest forum poate se gaseste cineva sa ma lamureasca.

este vorba de 500 lei cu si fara supratipar
Imagine
Imagine

numai bine
badin19

Mesaj de badin19 »

da. eu le stiu. cele doua tipuri se refera ca una e cu supratipar si alta fara, fiind 4 emisiuni adica 4*2=8 bancnote diferite in total (4 cu supratipar si 4 fara) eu detin una de 500 lei din 36 fara supratipar si am avut si cu supratipar (nu mai stiu data de emisie)

aveti mai jos cateva de pe okazii.ro (cam scupe dupa parerea mea.)

http://www.okazii.ro/catalog/27051976/R ... araci.html

http://www.okazii.ro/catalog/27862872/- ... -1936.html

http://www.okazii.ro/catalog/27879292/R ... VF-XF.html

http://www.okazii.ro/catalog/27806541/5 ... 6-XF-.html
Divide et impera
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Cred ca d-l diliuspius s-a referit in special la bancnota de 500 lei 1 XI 1940 (cea din imagine), cu supratipar pe revers. Eu ma indoiesc sincer ca ati mai vazut una, eu personal nici nu am auzit de ea pana acum.
badin19

Mesaj de badin19 »

am crezut ca se referea in general. iar aceea din poza nu cred ca exista... supratiparul nu isi are rostul.,..
Divide et impera
cristoph

Mesaj de cristoph »

Am rasfoit si eu acum Buzdugan si Zimbru si cred ca in Zimbru exista o eroare, cum exista multe altele.

Nu exista versiunile 1930, 1936 si 1940 cu tarancuta pe avers si supratipar tarancute pe revers.

Pana in 1940, editia 1 noiembrie, bancnotele de 500 lei aveau portretul regelui Carol II pe avers si toate au fost supratiparite cu tarancute pe revers. Ultima editie a acestor bancnote fiind 1940, 1 noiembrie care exista si in versiunea cu supratipar tarancute pe revers.

Tot la data de 1 noiembrie 1940 a fost emisa noua bancnota de 500 lei care exista in 5 emisiuni pana in 1943. Este evident ca numai isi avea rostul sa fie supratiparit si cu tarancute pe revers. Daca veti rasfoi si MBR veti observa diferentele notate.

In Zimbru veti observa ca sunt clasificate cu o pagina inainte editiile 1936, 1939 si 1940 fara supratipar cu efigia lui Carol II, iar pe pagina urmatoare sunt prezentate aceleasi bancnote cu supratipar, dar ca poza de prezentare este ilustrata imaginea noii bancnote de 500 lei editia 1 noiembrie 1940.
diliuspius

Mesaj de diliuspius »

dl badin are dreptate, eu am facut un catalog online pe un site de schimburi internationale si am trucat imaginea, numai ca in catalog apare la fel dar cu alte date si sa scanez catalogul nu au calitatea f buna

scuze pt ca nu am dat mai multe detalii, eram confuz si nu vroiam sa gresesc

dl badin eu sunt pertinax de pe monede.ro, parca am vorbit acolo despre acesta pagina, acum romania este completa...asa cred :D
daca puteti sa-mi dati un scan mai frumos si alte detalii despre aceasta bancnota pt a completa pe site.

pentru cei interesati de schimburi internationale, la cerere postez linkul, asta pt a nu deranja stafful de aici pt reclame

mersi
diliuspius

Mesaj de diliuspius »

cristoph scrie:Am rasfoit si eu acum Buzdugan si Zimbru si cred ca in Zimbru exista o eroare, cum exista multe altele.

Nu exista versiunile 1930, 1936 si 1940 cu tarancuta pe avers si supratipar tarancute pe revers.

Pana in 1940, editia 1 noiembrie, bancnotele de 500 lei aveau portretul regelui Carol II pe avers si toate au fost supratiparite cu tarancute pe revers. Ultima editie a acestor bancnote fiind 1940, 1 noiembrie care exista si in versiunea cu supratipar tarancute pe revers.

Tot la data de 1 noiembrie 1940 a fost emisa noua bancnota de 500 lei care exista in 5 emisiuni pana in 1943. Este evident ca numai isi avea rostul sa fie supratiparit si cu tarancute pe revers. Daca veti rasfoi si MBR veti observa diferentele notate.

In Zimbru veti observa ca sunt clasificate cu o pagina inainte editiile 1936, 1939 si 1940 fara supratipar cu efigia lui Carol II, iar pe pagina urmatoare sunt prezentate aceleasi bancnote cu supratipar, dar ca poza de prezentare este ilustrata imaginea noii bancnote de 500 lei editia 1 noiembrie 1940.
pe zimbrul sunt la tip V dar nu au bustul lui CarolII
cristoph

Mesaj de cristoph »

Daca cititi cu atentie scrie: "Avers si revers similar cu numerele 252-255.", dar poza este de la editia 256.
diliuspius

Mesaj de diliuspius »

cristoph scrie:Daca cititi cu atentie scrie: "Avers si revers similar cu numerele 252-255.", dar poza este de la editia 256.
aveti dreptate, asa scrie si ciudat este ca imaginile sunt altele, oare sa fie o aroare asa grosolana a celor de la zimbrul????
asa cum m-a dus si pe mine in dilema sigur i-a dus si pe multi altii

acum o concluzie finala, exista sau nu o bancnota similara cu imaginile postate, adica cu si fara supratipar?

cristoph: am permis pentru o reclama la un site f util pentru toti colectionari de monede, bancnote, timbre, cartele telefonice si capace de bere, este vorba de un fel de catalog unde puteti tine un inventar al colectiei dv, schimba sau chiar vinde, nu o sa fiti dezamagiti
daca da am sa postez linkul

numai bine
cristoph

Mesaj de cristoph »

Deoarece presupun ca nu aveti acces la MBR am sa postez paginile cu bancnotele de 500 lei si veti trage dumneavoastra concluzia.

http://img155.imageshack.us/img155/4781/345b.jpg

http://img145.imageshack.us/img145/2271/346h.jpg

P.S.
diliuspius scrie:

cristoph: am permis pentru o reclama la un site f util pentru toti colectionari de monede, bancnote, timbre, cartele telefonice si capace de bere, este vorba de un fel de catalog unde puteti tine un inventar al colectiei dv, schimba sau chiar vinde, nu o sa fiti dezamagiti
daca da am sa postez linkul

Puteti sa treceti la profil linkul cu pagina dumneavoastra, asa cum il am si eu trecut, nu cred ca va deranja pe nimeni.
diliuspius

Mesaj de diliuspius »

Mersi pt informatii, acum am sa pun catalogul Zimbru Carpatin la area de donatie sau maculatura, se pare ca l-am cumparat de pomana

numai bine
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Mai multi si-au exprimat parerea despre catalogul Zimbrul. Se pare ca nu doar la bancnote au dat-o in bara, insa e cel mai ... Poate ca e bun pt o idee de inceput de colectie? :roll:
andreka

Mesaj de andreka »

Parerea mea este ca acest catalog e util daca nu intri in detaliile numismaticii. Are cateva poze si toate datele bancnotelor, in concluzie e ok.
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

andreka scrie:Parerea mea este ca acest catalog e util daca nu intri in detaliile numismaticii. Are cateva poze si toate datele bancnotelor, in concluzie e ok.
Daca are poze si cateva date e ok?
In niciun caz, din contra, este un dezastru daca datele sunt eronate si un incepator le ia de bune!
Poze? Poate la nivelul colectiilor de surprize... sau mai stiu eu ce ...
Poate era ceva de el acum 20 ani, insa se pot afla imaginile si datele de mult timp de pe net.
andreka

Mesaj de andreka »

Cand am spus date m-am referit strict la datele in care au fost emise bancnotele, care sunt trecute corect.
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
Scrie răspuns