Indentificare de tetredrahme

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
diliuspius

Indentificare de tetredrahme

Mesaj de diliuspius »

salut, eu sunt nou in colectionarea tetrardahmelor, mai ales cele care se vad foarte prost sau nu prea ai ce citi pe ele
mi-au ramas aceste 2 de indentificat
la prima stiu ca este tetradrahma Antioch, dara nu pod da cu presupusul desre imparat, eu nu colectionez decat Alexandria
la a doua stiu ca Alexandria si reversul este Athena, numai ca la fel am dubii cu imparatul, poate ma ajutati si pe mine
Imagine
Imagine
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Prima poate fi Gordian III, dar si Filip I sau II. Cred ca e imposibil de zis, la cat e de tocita piesa.
diliuspius

Mesaj de diliuspius »

Eu ma gandeam ca ar fi Gordian III sau Philip I deoarece sunt mai uzuale dar deocamdata este doar parere, as vrea sa am un pic de ajutor

mai am si alte piese tocite dar este usor de indentificat imparatul, maximian sau diocletian, numai ca la ANtioch busturile nu prea sunt la fel ca Alexandria

mersi oricum
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Greu de zis (oricum la provinciale tetradrahma nu se foloseste - exceptia ar fi Egiptul unde pana mai tarziu s-a batut in billon - ci assarion sau multiplii lui - ex tetrassaria, cel mai des se foloseste AE urmat de un numar care indica diametrul - ex AE26 - cu 26 diametrul in mm). Portretele sunt la o asa uzura incat numai inscriptia ar putea ajuta. Dar din pacate lipseste si ea in mare masura (sau e ilizibila). Numarul de variante si orase emitente este urias deci e putin probabil sa ghiciti, numai daca dintr-o intamplare va pica sub ochi o piesa identica puteti spune ca ar putea fi acea emisiune dar cu un grad destul de variabil de probabilitate.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Scrie răspuns