Bancnote aproape noi noute
-
just billy
Bancnote aproape noi noute
Buna seara tuturor.Ma numesc Catalin si sunt din Targoviste,jud Dambovita.Am intrat de cativa ani(2 sau 3) in posesia unor bancnote de 1000 de lei :
31 de bancnote din anul 1941
4 bancnote din anul 1943
5 bancnote din anul 1944
Eu nefiind colectionar ci doar un roman lovit de criza financiara,le-am gasit printr-o cutie cu chitante pe unde le pusesem si am zis sa le vand . Pe un forum din Craiova mi-a facut cineva o oferta de care am ramas un pic surprins,fiind foarte mica si nu se merita efortul.Pe alt site o alta persoana mi-a facut aceaisi oferta(parca se vorbisera intre ei). Aceasta persoana avea la vanzare o colectie impresionanta de monede,medalii si bancnote.Tot uitandu-ma prin ce avea domnia sa de vanzare am vazut o bancnota de 100 de lei din anul 1941 cu filigran, la un pret de foarte multe ori mai mare decat imi oferise mie pe o bucata.M-am documentat un pic pe ''gugal'' sa vad cum sta treaba cu acel filigran , am mai sunat pe un profesor de istorie pe care-l cunosc de la noi din oras si mi-a spus sa tin o bancnota aproape de bec sa sa vad daca-mi apare ceva. Intr-adevar se vede in lumina un chip ca de un imparat Roman cu lauri pe cap vazut din profil.Acel profesor mi-a confirmat ca sunt lucrate cu filigran. As vrea sa va intreb daca sunt mai scumpe cele cu filigran decat fara(ale mele toate au), nu mai zic ca acea persoana care le-a avut inaintea mea o fi uitat de ele unde le-a pus la pastrare intr-o punga de hartie legata cu sforicele si s-au pastrat foarte bine,practic aratand ca si noi(poate data viitoare o sa va spun si cum am intrat in posesia lor ca sa nu se creada ca dau in cap la batrani ca sa le iau banii). Rugamintea mea catre domniile voastre este sa ma indrumati cu un sfat si catre cineva care ar fi interesat sa cumpere aceste bancnote la jumate din pretul cat ar valora ele. Am marea rugaminte sa nu fiu luat de prost pentru faptul ca nu cunosc care este mersul pe piata a acestor bancnote si sa fiu intepat de profitori.
PS: Pentru cei interesati 3 bancnote din cele care sunt tiparite in anul 1941 sunt din seria '' A ''. (am citit pe google undeva cum ca ar fi mai valoroase),voi stiti mai bine.Cu stima!!
31 de bancnote din anul 1941
4 bancnote din anul 1943
5 bancnote din anul 1944
Eu nefiind colectionar ci doar un roman lovit de criza financiara,le-am gasit printr-o cutie cu chitante pe unde le pusesem si am zis sa le vand . Pe un forum din Craiova mi-a facut cineva o oferta de care am ramas un pic surprins,fiind foarte mica si nu se merita efortul.Pe alt site o alta persoana mi-a facut aceaisi oferta(parca se vorbisera intre ei). Aceasta persoana avea la vanzare o colectie impresionanta de monede,medalii si bancnote.Tot uitandu-ma prin ce avea domnia sa de vanzare am vazut o bancnota de 100 de lei din anul 1941 cu filigran, la un pret de foarte multe ori mai mare decat imi oferise mie pe o bucata.M-am documentat un pic pe ''gugal'' sa vad cum sta treaba cu acel filigran , am mai sunat pe un profesor de istorie pe care-l cunosc de la noi din oras si mi-a spus sa tin o bancnota aproape de bec sa sa vad daca-mi apare ceva. Intr-adevar se vede in lumina un chip ca de un imparat Roman cu lauri pe cap vazut din profil.Acel profesor mi-a confirmat ca sunt lucrate cu filigran. As vrea sa va intreb daca sunt mai scumpe cele cu filigran decat fara(ale mele toate au), nu mai zic ca acea persoana care le-a avut inaintea mea o fi uitat de ele unde le-a pus la pastrare intr-o punga de hartie legata cu sforicele si s-au pastrat foarte bine,practic aratand ca si noi(poate data viitoare o sa va spun si cum am intrat in posesia lor ca sa nu se creada ca dau in cap la batrani ca sa le iau banii). Rugamintea mea catre domniile voastre este sa ma indrumati cu un sfat si catre cineva care ar fi interesat sa cumpere aceste bancnote la jumate din pretul cat ar valora ele. Am marea rugaminte sa nu fiu luat de prost pentru faptul ca nu cunosc care este mersul pe piata a acestor bancnote si sa fiu intepat de profitori.
PS: Pentru cei interesati 3 bancnote din cele care sunt tiparite in anul 1941 sunt din seria '' A ''. (am citit pe google undeva cum ca ar fi mai valoroase),voi stiti mai bine.Cu stima!!
Bine ai venit pe forum. Niste scan-uri sau poze ar fi indicate. In mare pot sa-ti spun ca sunt bancnote comune.
Exista 5 emisiuni la aceatsa bancnota:
1. 10 sept 1941
2. 23 martie 1943
3. 2 mai 1944 -cea mai rara dintre ele
4. 10 oct 1944
5. 20 martie 1945
In stare perfecta cost 20-25 ron.
Exista 5 emisiuni la aceatsa bancnota:
1. 10 sept 1941
2. 23 martie 1943
3. 2 mai 1944 -cea mai rara dintre ele
4. 10 oct 1944
5. 20 martie 1945
In stare perfecta cost 20-25 ron.
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
*
*
-
just billy
Multumesc de un raspuns sincer,cred eu, pentru ca mai demult cineva mi-a spus ca pretul lor pe piata este de 5-6 euro si vroia sa-mi cumpere cu 10 ron/buc(multumitor de altfel pentru mine) dar nu avea nevoie decat de 4 buc. si am zis sa mai astept poate scap de toate o data.Legat de cele cu seria '' A'' imi poti spune ceva?Au valoare mai mare?Sunt mai rare?
Eu am urmatoarele:
Din anul 1941 - 3 buc din septemvrie cu seria '' A'' ; 2 buc din spetemvrie cu seria '' B '' ; 4 din seria '' C '' tot sept ; 11 buc din seria '' E '' tot din sept ; 2 buc tot din 10 sept/1941 din seria '' F '' ; cate o buc din seriile '' I, M, R, S, V, Y, Z ''.
Din anul 1943/23/martie am - cate o buc din seriile '' D, I, S, Y '' si din anul 1944/2/mai , am - 4 buc din seria '' C '' si o buc din seria '' G '' .
Sa vad cum le scanez maine la munca ca sa nu sar in evidenta si sa-mi iasa vorbe prin firma ca falsific bani
.
Cu respect tuturor si multumesc de ajutor!!
PS: te mai rog sa-mi spui si mie care e treba cu acel filigran ca sunt curios de ce bancnota de 100 de lei tot din 1941 si mult mai perimata a acelui domn costa atat de mult fata de acestea?Nu intreb cu rautate sau invidie ci doar pentru ca vreau sa stiu ca poate pe viitor nimeresc bancnote de acel tip.
Eu am urmatoarele:
Din anul 1941 - 3 buc din septemvrie cu seria '' A'' ; 2 buc din spetemvrie cu seria '' B '' ; 4 din seria '' C '' tot sept ; 11 buc din seria '' E '' tot din sept ; 2 buc tot din 10 sept/1941 din seria '' F '' ; cate o buc din seriile '' I, M, R, S, V, Y, Z ''.
Din anul 1943/23/martie am - cate o buc din seriile '' D, I, S, Y '' si din anul 1944/2/mai , am - 4 buc din seria '' C '' si o buc din seria '' G '' .
Sa vad cum le scanez maine la munca ca sa nu sar in evidenta si sa-mi iasa vorbe prin firma ca falsific bani
Cu respect tuturor si multumesc de ajutor!!
PS: te mai rog sa-mi spui si mie care e treba cu acel filigran ca sunt curios de ce bancnota de 100 de lei tot din 1941 si mult mai perimata a acelui domn costa atat de mult fata de acestea?Nu intreb cu rautate sau invidie ci doar pentru ca vreau sa stiu ca poate pe viitor nimeresc bancnote de acel tip.
Ultima oară modificat 25 Iun 2009, 07:34 de către just billy, modificat 1 dată în total.
Bancnotele pe care le ai tu au filigran cu Imparatul Traian, dar nu in asta consta neaparat valoare unei bancnote (cel putin la aceste bancnote), ci in raritatea si starea ei.
Nu exista 100 lei 1941, poate 40 sau 42...?
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
*
*
*
-
just billy
Asa este,ai dreptate si nu am vazut bine.Persoana a scris: bancnota de 100 de lei din 1940 1noiembrie.1 foarte aproape de 0 si m-a indus in eroare.andreka scrie:Bancnotele pe care le ai tu au filigran cu Imparatul Traian, dar nu in asta consta neaparat valoare unei bancnote (cel putin la aceste bancnote), ci in raritatea si starea ei.
Cele care sunt din seria ''A'' sunt mai cautate?
Multumesc anticipat.
Seria A, logic vorbind, de obicei este prima.
Ca atare, nu inteleg de ce ar fi o bancnota mai rara cu seria A. Inteleg ca ultimele serii ( E, Z, X.. etc ) - daca se cunosc - sa fie puse doar partial in circulatie si deci mai rare, insa de obicei primele serii sunt si cele care intra complet pe piata.
Asta vorbind logic si teoretic.
Ca si exemplu, vedeti bancnotele de 2000 lei 1999 cu eclipsa care sunt si acum cu duiumul la BNR la 2,4 lei , toate cu vestita serie A.
Ca atare, nu inteleg de ce ar fi o bancnota mai rara cu seria A. Inteleg ca ultimele serii ( E, Z, X.. etc ) - daca se cunosc - sa fie puse doar partial in circulatie si deci mai rare, insa de obicei primele serii sunt si cele care intra complet pe piata.
Ca si exemplu, vedeti bancnotele de 2000 lei 1999 cu eclipsa care sunt si acum cu duiumul la BNR la 2,4 lei , toate cu vestita serie A.
Pecunia non olet.
Ar mai trebui adaugat in lipsa imaginilor ca starea perfecta a unei piese, este ceva diferit in perceptie la un numismat fata de ceilalti. Deci conteaza foarte mult starea reala a lor pentru pretul dat mai sus. Fara imagini, este imposibil de estimat in mod realist.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
-
just billy
Pare logic ce-mi spuneti si va cred ca asa este.amonra scrie:Seria A, logic vorbind, de obicei este prima.
Nu este nimeni dispus sa-mi ofere pe ele o suma pe jumate din cat este valoarea lor?
- Fişiere ataşate
-
- 1.JPG (76.74 KiB) Vizualizat de 13746 ori
-
- 2.JPG (67.05 KiB) Vizualizat de 13746 ori
-
- 3.JPG (75.4 KiB) Vizualizat de 13746 ori
-
- 4.JPG (81.25 KiB) Vizualizat de 13746 ori
-
- 5.JPG (77.77 KiB) Vizualizat de 13746 ori
-
just billy
-
just billy
Multumesc tuturor de raspunsuri.andretty scrie:Referitor la serii, pentru unii ar conta daca ar fii consecutive.
Sa inteleg ca n-am nici o sansa sa-mi iau pe ele 100 de euro pentru ca sunt indoite la jumate si colturile un pic pliate?Credeam ca ar fi contat faptul ca arata ca si noi....in fine.
Cu stima!!
Sunt putine sanse sa le vindeti pe toate odata. De obicei bancnotele frecvente (sau piesele frecvente) au cautare limitata chiar si in stare foarte buna. Pe toate le-ar lua probabil un "dealer" dar in acelasi timp dealerii dau preturi mici. Cred c-ati vazut si dvs asta. Deci solutia cea mai buna ar fi tot la bucata sau loturi mici (cum spuneati c-ati avut oferta).
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
- BAIDA DORU

Bancnotele de mai sus se incadreaza in stare XF, dupa cum vedeti si aici : http://www.transylvanian-numismatics.co ... cnote.html , iar ca preturi ca sa va formati si dvs. o parere puteti sa va uitati aici : http://www.transylvanian-numismatics.co ... ia-1000lei
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.