Carte postala cu monede 1900
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Carte postala cu monede 1900
Am vazut zilele trecute intr-un anticariat bucurestean o carte postala deosebit de interesanta.
Emisa in 1900 prezenta color si in relief ( gen timbru sec ) tot setul de monede de la 1 ban la 20 lei in circulatie precum si un tabel cu cursurile valutare valabile la momentul respectiv.
Textul era in germana iar pe verso era mentionat in cateva limbi Carte postala - Uniunea Postala Universala.
Iata ca , acum 106 ani , Romania isi promova imaginea emisiunilor monetare, ce-i drept avea si ce promova....
Imi pare rau ca nu am avut un aparat foto sa fac macar o poza caci pretul nu mi-a permis sa o cumpar.
O are cineva ? Stie cineva mai multe amanunte despre ea ? A fost cumva o serie in care fiecare tara isi prezenta setul de monede ?
Multumesc pentru orice detaliu.
Emisa in 1900 prezenta color si in relief ( gen timbru sec ) tot setul de monede de la 1 ban la 20 lei in circulatie precum si un tabel cu cursurile valutare valabile la momentul respectiv.
Textul era in germana iar pe verso era mentionat in cateva limbi Carte postala - Uniunea Postala Universala.
Iata ca , acum 106 ani , Romania isi promova imaginea emisiunilor monetare, ce-i drept avea si ce promova....
Imi pare rau ca nu am avut un aparat foto sa fac macar o poza caci pretul nu mi-a permis sa o cumpar.
O are cineva ? Stie cineva mai multe amanunte despre ea ? A fost cumva o serie in care fiecare tara isi prezenta setul de monede ?
Multumesc pentru orice detaliu.
Acum o luna am vindut una cu 10 euro. Tiparita la Berlin. Interesant era ca moneda de 10 bani avea milesimul 1908 iar la 2 lei era prezentata cea din 1901. Si intr-adevar, exista o serie din aceste carti postale, am vazut destul de des pe ebay. Afara, pretul lor e in jur de 10-12 euro bucata, iar unele tari (Germania, Franta, Marea Britanie) chiar mai ieftine. Cea mai scumpa am vazut Muntenegru, cam la 30 euro s-a vindut.
As ramane recunoscator daca ati putea sa-mi trimiteti un scan la sorin_cn@yahoo.com.
Multumesc anticipat.
Multumesc anticipat.
Intamplarea face sa dau si eu astazi peste cartea postala respectiva... Pentru cei interesati si care sunt/au drum prin Bucuresti zilele acestea ii anunt ca respectiva se poate gasi intr-un anticariat de langa Facultatea de Arhitectura Ion Mincu, intre pubul Yellow si libraria Mihai Eminescu (zona Piata Universitatii), ea fiind expusa chiar in geam. Are tot setul de monede 1900 cu exceptia celor de 1 leu, 2 si 5 lei care sunt din 1901
. Despre pret nu am apucat sa ma documentez. Ma tragea prietena la seminar
(
Poate dupa ce ii vor zice 5-6 oameni vanzatorului ca e prea mult va mai scadea din pret si o voi cumpara. Prea era frumoasa...sorin70 scrie:Acolo am vazut-o si eu.
La pretul la care este cred ca puteti sa mergeti linistiti sa o vedeti inca o perioada rezonabila.
Mie mi-a cerut 150 lei ( cred ca a vazut ca eram la costum si cravata ).
Asta este ? E parca tin minte ca am vazut mai multe tipuri, 2 sau 3...
http://www.hostimage.eu/show.php/11867_Romania.jpg.html
http://www.hostimage.eu/show.php/11867_Romania.jpg.html
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Cred ca daca mai vinde cateva carti postale se retrage din afacere si isi ia Maybach
Asa cum am mai spus , spre exemplu in Franta preturile la monede , bancnote , carti postale , etc. sunt la un nivel rezonabil sensibil sub preturile dambovitene.
Ca exemplu intr-un targ saptamanal de antichitati ( cam de 3 ori cat cel de la Sutu ) erau si monede la 0.20 EUR / buc. La noi nu se injoseste nimeni sa le dea la 0.70 lei , cere macar 1 leu.
Numai aici daca gaseste omul un ban ruginit sau orice obiect vechi cere doar multipli de 1000 eur ca vrea sa iasa din foame....
E o mentalitate de neexplicat pentru mine.
Asa cum am mai spus , spre exemplu in Franta preturile la monede , bancnote , carti postale , etc. sunt la un nivel rezonabil sensibil sub preturile dambovitene.
Ca exemplu intr-un targ saptamanal de antichitati ( cam de 3 ori cat cel de la Sutu ) erau si monede la 0.20 EUR / buc. La noi nu se injoseste nimeni sa le dea la 0.70 lei , cere macar 1 leu.
Numai aici daca gaseste omul un ban ruginit sau orice obiect vechi cere doar multipli de 1000 eur ca vrea sa iasa din foame....
E o mentalitate de neexplicat pentru mine.