2 bani 1867-depunere de material?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Tudor C

2 bani 1867-depunere de material?

Mesaj de Tudor C »

Pentru ca tot s-a vorbit mult in ultimul timp despre acest "fenomen", ce parere aveti despre aceasta moneda? Cat de frecvent apar depunerile de material la cele din setul 1867 si cat de rara este o astfel de moneda? Bineinteles, si un pret informativ este binevenit, pentru ca oricine vrea sa stie ce are in colectie. Multumesc anticipat.
Fişiere ataşate
bscap0547.jpg
bscap0547.jpg (66.74 KiB) Vizualizat de 9079 ori
bscap0555.jpg
bscap0555.jpg (74.99 KiB) Vizualizat de 9079 ori
Cristian Ciuplea

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Piesa este interesanta, punctele sus la "B" sunt maricele, la fel si cel de linga "I". Watt-ul este mai rar ( ca moneda ) decit Heaton, mai ales incepind cu un grad de conservare inalt ( XF sau peste ).
Am mai vazut monede din 1867 cu puncte razlete, dar in general sunt mult mai mici.
Daca te intereseaza monede de acest gen, poti sa urmaresti :

- ca in poza , unde "O"-ul spart din "CO" nu este atit de interesant.
Mult mai interesanta este codita dubla la ghinda de pe exterior, la ora 15:00.
- mai exista si un 7 ( 1867 ) cu "limba".

La baza lui 7 este o prelungire de cca. 1mm, care arata ca o limba si este mai joasa decit inaltimea lui 7.
Fişiere ataşate
2 Bani 1867, codita dubla, ora trei.JPG
2 Bani 1867, codita dubla, ora trei.JPG (69.86 KiB) Vizualizat de 8996 ori
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Multumesc pentru informatii si pentru poza. Moneda mea, din pacate, are o mica portiune cu urme de boala bronzului. Ar trebui sa incerc sa o curat sau s-o las asa...s-o pastrez intr-un cartonas?
Cristian Ciuplea

Draga Tudor,

in nici un caz sa n-o freci cu o cirpa cu pasta ca strici moneda !
Piesa pare sa fie cca. VF sau VF+.
Daca ar fi Watt, lucru pe care nu-l pot vedea pe poze, ar fi cca. 4-5 EUR mai mult decit un Heaton, batut normal si tot in VF.

Poti sa o cureti f. usor cu un betisor cu vata inmuiat in apa si apoi dat pe sapun.
Uda cu apa calduta aversul sau reversul si mergi peste suprafata monedei cu miscari concentrice de 15-20 de ori ( de exp. de la periferie spre centru ).
Nu ai voie sa apesi pe moneda, doar sa o " gidili " f.f. usor.
Apoi faci operatia si cu cealalta fata , ca apoi sa clatesti moneda cu apa calduta si o usuci prin tamponare si nu frecare !
Ar trebui sa existe si in Romania " rame " pt. monede cu ferastra de celofan, cu diametrul diferit, in functie de moneda. Acestea-s f. bune pentru pastrarea monedelor.

Sa nu magi moneda nici intr-o baie speciala de monede de bronz / cupru.
Se duce dracului patina veche, care nu se mai face nici in 15 ani la fel !
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Multumesc inca o data pentru ajutor si pentru informatii. Moneda este Watt. Eu am dat pe ea tot 6 euro, ca si colegul cu lacrima. :D O sa procedez cum m-ati sfatuit, iar apoi voi pastra moneda intr-un cartonas (rama cu celofan de care vorbeati dvs.). Oricum, diseara voi posta si o poza cu portiunea care este afectata...este foarte restransa.
Cristian Ciuplea

Daca suprafata cimpului a fost putin atacata de un evtl. oxid de cupru, atunci nu ai ce sa faci.
Oricum, prin aceasta " spalare senzitiva " primeste o tenta f. usoara de "prospetime " si se mai curata din praful, murdaria care s-a depus pe ea, mai ales daca a stat si in pamint.
Pretul nu-i rau pt. un Watt in VF, dar si cu punctele mari !
Pe eBay cer mai mult pt. o calitate mai slaba, bataie normala.
Am vrut sa-ti postez si o poza cu un leu 1870 cu multe intreruperi si 2 bani1879 cu B ( Bani ) spart sus si jos. Nu merge ca poza este mult peste 100KB.
La moneda din 1914 TASSET este dublu.
Poti s-o gasesti cu putin noroc, fara ca vinzatorul sa observe bataia dubla.
20 lei 1951 este mai greu, personal n-am mai vazut o alta ( linie reliefata mai groasa si semi-rotunda ).
Iti urez succes !
Fişiere ataşate
1 L. 1914 Bruxelles, TASSET dublu..JPG
1 L. 1914 Bruxelles, TASSET dublu..JPG (85.99 KiB) Vizualizat de 8840 ori
20 Lei 1951 linie la 20.JPG
20 Lei 1951 linie la 20.JPG (39.68 KiB) Vizualizat de 8840 ori
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Am intarziat putin cu pozele. :oops:
Fişiere ataşate
2 bani 1.jpg
2 bani 1.jpg (33.59 KiB) Vizualizat de 8783 ori
2 bani 1867.jpg
2 bani 1867.jpg (56.08 KiB) Vizualizat de 8783 ori
Cristian Ciuplea

Cred ca a stat in pamant, totusi relieful este bun ( leul mai are nas ! ).

Oricum un VF+ tot este .

Draga Tudor,

pe eBay USA este acest 1 ban 1867 cu " limba ".
Ca moneda nu-i nici proof, nici MS64, pretul este deja aberant si a mai fost si "spalata " in baie de curatat monede de cupru / bronz.

MODERATOR: Va rog nu mai scrieti unul dupa altul subiecte, editati-l pe cel anterior. Regulament Vizat este punctul 7.
Fişiere ataşate
XWZDL_reverse-width800.JPEG
XWZDL_reverse-width800.JPEG (72.32 KiB) Vizualizat de 8621 ori
Scrie răspuns