Medalie Manastirea Putna

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
ronin

Medalie Manastirea Putna

Mesaj de ronin »

Am de mai multa vreme aceasta medalie si nu stiu mai nimic despre ea, in afara de motivul baterii.
Pe siteul Monetariei apare o mentiune despre o medalie, dar nu are poza.
"Activitatea monetariei se pare totusi ca a continuat si dupa 1870, pentru ca în 1871 se mentioneaza o medalie batuta aici, medalie dedicata aniversarii a 400 de ani de la ctitorirea manastirii Putna."
Aceasta sa fie?
Fişiere ataşate
Manastirea Putna revers.jpg
Manastirea Putna revers.jpg (59.76 KiB) Vizualizat de 10443 ori
Manastirea Putna avers.jpg
Manastirea Putna avers.jpg (59.69 KiB) Vizualizat de 10443 ori
ronin

Mesaj de ronin »

Nu stie nimeni?
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Este vorba de una dintr-o serie de doua medalii batute in 1871 cu ocazia jubileului de 400 de ani,al manastirii Putna si al primului congres studentesc tinut tot la Putna.
Medalia dv este emisa de catre studentii bucuresteni care au impartit-o in timpul serbarii de la Putna .Medalia a fost batuta in bronz si argint.

Cea de-a doua medalie a fost emisa de societatea studentilor romani din Viena

Informatii mai detaliate gasiti in cartea "Medalii si plachete romanesti" din 1971, autori Buzdugan si Niculita(pag 66-68 )
ronin

Mesaj de ronin »

Va multumesc pentru raspuns. Din pacate nu am cartea aceasta. Va suparati daca ca rog sa-mi scanati si mie respectivele pagini si sa mi le puneti pe mail?
Si inca o intrebare: se spune unde au batut studentii medalia? Este cea batuta la Monetarie?
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Cu scanatul este mai problematic , scanerul meu s-a stricat sambata ! Cum rezolv problema am sa va trimit scanurile.

Autorii nu precizeaza unde a fost batuta medalia studentilor bucuresteni.

Am uitat sa zic ca medalia studentilor din Viena a fost batuta in Viena si nu la Bucuresti, acest detaliu este precizat in carte.

Medalia studentilor bucuresteni seamana cu medaliile batute in Franta ...dar cine stie...!
ronin

Mesaj de ronin »

Va multumesc pentru lamurire. Am sa incerc sa dau un mail la Moneterie, poate stie cineva de acolo.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

In lucrarea "Medalii privitoare la istoria romanilor - Repertoriu cronologic", pozitia 399, apare medalia :"Serbarea a 400 de ani de la edificarea M-rii Putna - 15 aug. 1871" iar aceasta ar avea pe avers reprezentata columna lui Traian... Medalia a fost emisa in aur, argint, alpaca, cupru si plumb si are diametrul de 36 mm. Din pacate distinsii autori au omis sau nu au cunoscut (?) emitatorul acestei medalii, dar este foarte probabil ca aceasta sa fie cea emisa de Monetaria Nationala.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
ronin

Mesaj de ronin »

Le-am dat un mail. Acum sa vedem daca imi raspund. Va voi tine la curent.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Mult succes! Mie nu mi-au raspuns in 5 ani...
ronin

Mesaj de ronin »

Mi-a raspuns dl. Dan Paunescu, seful de productie, dar din pacate nu are informatii despre aceasta medalie.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

marcus aurelius scrie:In lucrarea "Medalii privitoare la istoria romanilor - Repertoriu cronologic", pozitia 399, apare medalia :"Serbarea a 400 de ani de la edificarea M-rii Putna - 15 aug. 1871" iar aceasta ar avea pe avers reprezentata columna lui Traian... Medalia a fost emisa in aur, argint, alpaca, cupru si plumb si are diametrul de 36 mm. Din pacate distinsii autori au omis sau nu au cunoscut (?) emitatorul acestei medalii, dar este foarte probabil ca aceasta sa fie cea emisa de Monetaria Nationala.
Cea cu Columna lui Traian este medalia studentilor romani din Viena. In cartea lui Buzdugan este descrisa ca fiind facuta din metal argintat...celelalte versiuni nu sunt pomenite.
Scrie răspuns