Ordinul Steaua Romaniei tip I - identificare bijutier
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
- marcus aurelius

Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
-
rocolectionar

Da, piesele au aceleasi caracteristici. Lipsa marcajului "RESCH" pe piesa dar existenta sa pe cutie indica ca ar putea fi vorba de un sub-contractor de-al lui Resch. Monograma de pe cutie plaseaza piesa in perioada domniei lui Ferdinand. Multumesc mult pentru informatii.boonicootza scrie:Aceasta piesa a fost de vanzare cu ceva timp in urma pe eBay. Din cate vad eu e identica cu piesa in discutie.
Se pare ca este facuta de Resch.
- boonicootza

- marcus aurelius

Simt o doza de malitiozitate sau ironie ? Multumesc dar nu era nevoie de interventia dvs. sub aceasta forma. Daca cumva va scapa nuanta de magnific, va precizez ca nu are nimic de-a face cu impecabil, perfect sau intact. Fiecare din noi poate sa considere ceva ca e frumos fara a fi perfect si fara a avea de-a face ceva cu starea de conservare. Daca ar fi apreciate doar piesele perfecte am fi cam putini colectionari, nu credeti?rocolectionar scrie:Daca aceasta piesa e magnifica cum catalogati una in stare perfecta ?!?marcus aurelius scrie:![]()
Q.E.D. !!! boonicootza daca nu e vreo inconvenienta, la cat s-a dat? Atat cutia cat si decoratia sunt magnifice.
(o piesa cu emailul intact )
Sunteti sigur ca nu ati vrut o poza ca cea de mai jos?marcus aurelius scrie:alex - de sub coroana, mai jos de coroana, nu email. La poze nu m-am referit la dimensiuni in pixeli ci la cat este piesa si cat fundalul.

Pentru ca daca asta este ceea ce doreati, atunci era vorba de o poza cu rezolutie mai buna (cu dimensiuni mai mari in pixeli). V-am oferit mai sus trei versiuni de imagini la care am modificat proportia dintre piesa si fundal ("crop"-uri ale imaginii initiale, asa cum ati cerut) si din comentariul de mai sus nu parea sa fi fost ceea ce doreati.
- marcus aurelius

Stimate domnule Alex, eu nu am nevoie de nici o poza, v-am dat o sugestie. Poate nu va pricepeti la fotografii atat de bine ca la decoratii, de aceea v-am sugerat sa faceti crop. Vad ca v-am ranit orgoliul cu asta. Imi cer scuze, sunt incorijibil. O poza de 30 kb poate sa arate mult mai bine decat ce ati postat, asa ca nu e vorba de rezolutie mai mare, credeti-ma. Ca sa fiu mai explicit, faceti o comparatie cu poza postata de tripleseven.
- tripleseven

- tripleseven

Piesa din stanga are bratele crucii ceva mai scurte dar pare a fi facuta de Weiss, tipic pt ei este inelul cu lauri emailat intr-o nuanta foarte deschisa si coroana mai "supla", inelul nu ma deranjeaza, daca te uiti in interior ai sa vezi ca este dintr-o bucata.
Piesa din dreapta este atipica prin forma coroanei si medalionul central care pare sa aiba o forma convexa.Parca si bratele crucii sunt ceva mai scurte fata de modelele "normale"!
Piesa din dreapta este atipica prin forma coroanei si medalionul central care pare sa aiba o forma convexa.Parca si bratele crucii sunt ceva mai scurte fata de modelele "normale"!
Eram cat pe ce sa spun Weiss, dar am remarcat inelul neobisnuit fata de cele de la alte cruci.tripleseven scrie:Piesa din stanga are bratele crucii ceva mai scurte dar pare a fi facuta de Weiss, tipic pt ei este inelul cu lauri emailat intr-o nuanta foarte deschisa si coroana mai "supla", inelul nu ma deranjeaza, daca te uiti in interior ai sa vezi ca este dintr-o bucata.
Poate fac o confuzie, dar as atribui coroana lui Telge. Insa crucea cu litere mari si cununa groasa seamana cu unele exemplare Kretly pe care le-am vazut.tripleseven scrie:Piesa din dreapta este atipica prin forma coroanei si medalionul central care pare sa aiba o forma convexa.Parca si bratele crucii sunt ceva mai scurte fata de modelele "normale"!
- tripleseven

-
Cristian Ciuplea

Dupa parerea mea :
- crucea prezentata de Alex pare sa fie marfa franceza, probabil un Lemaitre.
Ca stil seamana cu crucea de comandor din poza atasata, care probabil este un Kretly vechi.
Ambele au bratele crucii fara "X"-uri, coronita este rotunjita bine.
- crucea prezentata de Tripleseven ca "piesa ciudata" pare sa fie un Souval ( albastru mai tipic, care bate putin in mov ).
Ca stil seamana cu crucea de comandor din poza atasata, care probabil este un Kretly vechi.
- crucea prezentata de Tripleseven ca "piesa ciudata" pare sa fie un Souval ( albastru mai tipic, care bate putin in mov ).
- Fişiere ataşate
-
- S.R..JPG (92.77 KiB) Vizualizat de 11038 ori
- tripleseven

La care "cruce" va referiti? Cea din stanga sau cea din dreapta?Cristian Ciuplea scrie:Dupa parerea mea :
PS
Ordinele romanesti au toate forma de cruce(repetata,gamata, malteza....).
Multumesc pentru opinie Cristian. Intr-adevar crucea are modelul de sub email asemanator cu cel al lui Kretly, dar coroana difera destul de mult. Ce ne facem insa cu piesa din cutia Resch postata de boonicootza. Sa fie vorba acolo de o imperechere eronata? Are cineva imagini ale unor piese Lemaitre autentice cu care sa putem face o comparatie?Cristian Ciuplea scrie:Dupa parerea mea :
S-ar putea sa fie vorba de asta.tripleseven scrie:La care "cruce" va referiti? Cea din stanga sau cea din dreapta?