Un mic ajutor de la cunoscatori va rog
-
just billy
Un mic ajutor de la cunoscatori va rog
Buna seara.Dupa ce am terminat cu bancnotele de 1000 de lei dintr-un alt topic, revin cu un topic nou, de data aceasta despre monede.Dupa ce m-a vazut jumatate din firma cand am scanat acele 40 de bancnote de 1000 de lei, au inceput colegii sa creada ca ma ocup cu numismatica si deja a aparut un prim potential vanzator a 9 monede de 5 lei din argint si una de 20 de franci belgieni de aur cu efigia leopold al 2-lea din anul 1875.Rugamintea mea cea mare catre domniile voastre este sa ma ajutati si sa-mi spuneti cam la ce stare de folosinta s-ar incadra, ca sa pot consulta catalogul pentru preturi.O sa atasez mai jos poze cu aceste monede, avers si revers si aceleasi poze cu starea lor de folosinta(nu stiu daca e corecta aceasta fraza) date de catre mine, un incepator si as vrea corecturi din partea dvs daca m-am inselat.Va multumesc anticipat.Cu respect!!
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0127.JPG (67.3 KiB) Vizualizat de 7617 ori
-
- IMG_0130.JPG (67 KiB) Vizualizat de 7617 ori
-
- IMG_0131.JPG (31.64 KiB) Vizualizat de 7617 ori
-
- IMG_0132.JPG (30.45 KiB) Vizualizat de 7617 ori
-
just billy
Moneda belgiana este in stare VF-XF din cit se vede. Cele de 5 lei cam F-VF. Doua 1884 (!!!) si un 1882. Frumos lot, destul de greu de gasit in ziua de azi asa ceva in bulk. 200 euro evaluez eu monedele de 5 lei. Moneda de 20 franci poate fi foarte scumpa daca inscriptia de pe muchie e citita normal cind fata cu efigia este in sus (asa-zisa pozitie B). Daca inscriptia e citita normal cind fata cu valoarea e in sus (pozitia A) atunci moneda valoreaza 130-140 euro.
-
just billy
-
thebluelion

D-l just billy a spus ca moneda are milesimul 1875, iar in Krause nu gasesc aceasta data cu cele 2 pozitii A si B, ci doar la 1869, 1870 si 1876 (conform pozei de mai jos).banivechi scrie:Moneda de 20 franci poate fi foarte scumpa daca inscriptia de pe muchie e citita normal cind fata cu efigia este in sus (asa-zisa pozitie B). Daca inscriptia e citita normal cind fata cu valoarea e in sus (pozitia A) atunci moneda valoreaza 130-140 euro.
Pt just billy, o licitatie de pe ebay.de:
http://cgi.befr.ebay.be/PIECE-OR-20-FRA ... rms=65%3A1|
Stare UNC - 130 euro, deci pretul pt moneda dvs XF va fi putin mai scazut.
- Fişiere ataşate
-
- 20 fr leopold II.jpg (82.36 KiB) Vizualizat de 7502 ori
-
just billy
-
thebluelion

Ramane valabila, totul este sa si aveti varianta cu pozitia B.just billy scrie:Intai vreau sa le multumesc celor care au avut timp sa-mi raspunda intrebarilor si pentru detaliile oferite.banivechi scrie:In editia a 2-a e listat 20 francs 1875 pos. A si pos.B. In editia din 2008 nu mai apare....
Sa inteleg ca ramane valabila treaba cu inscriptia pentru moneda de 20 de franci?
-
just billy
Am primit confirmarea de la colegul meu caruia i-am explicat faza cu pozitiile A si B si a spus ca inscriptia se citeste normal cand este cu chipul(efigia) in sus, deci este varianta B. Acum va mai rog inca un lucru, sa-mi spuneti si mie daca la pozitia A , pretul ei este de 130-140 euro , la pozitia B cat ar costa? Si asa cum am mai spus, moneda am tinut-o si eu in mana si m-am uitat la ea si va spun sincer ca arata mai bine decat in poza, care oricum a fost facuta cu un aparat de duzina si chiar una din poze este putin blurata si cu siguranta se incadreaza usor la XF. Cu stima si inca o data multumiri.
-
just billy