2 bani 1881
-
Cristian Ciuplea

In patria muma ar trebui sa se gaseasca mai usor monede calitative, ani mai buni, probe interesante.
Dar, in aceasta privinta, Romania este pentru mine un paradox.
Un alt paradox al Romaniei este si faptul ca tirajul mic sau f. mic nu inseamna neaparat si moneda " buna " in sensul de rara.
5 lei 1906 si 1901 sunt in mod sigur cele mai usor de gasit in UNC, desi vorbim aici de un tiraj de 200.000 si respectiv 82.000 buc.
1 leu 1873 sau 74 sunt monede care par banale din cauza tirajului de peste 4.000.000 buc. Lumea poate sa creada ca o asemenea moneda in UNC se poate gasi destul de usor, dar si aici intervine " paradoxul Romaniei ".
2 bani 1881 Domn este o moneda care se vede raricel, chiar si in calit. slabuta,
cum a fost cea prezentata anterior, pe OKazii, care mai mult de F-VF nu era.
Nu cred ca ea a intrat in circulatie intr-un tiraj mare, ca apoi sa fie retrasa repede datorita unui 2 bani 1881 Rege.
Mai repede cred ca tirajul a fost in realitate mult mai mic decit cel " oficial ".
Cert este ca, cel putin eu, n-am vazut inca un 2 bani 1881 Domn la nivelul acestui 2 b. 1881 Rege.
Dar, in aceasta privinta, Romania este pentru mine un paradox.
Un alt paradox al Romaniei este si faptul ca tirajul mic sau f. mic nu inseamna neaparat si moneda " buna " in sensul de rara.
5 lei 1906 si 1901 sunt in mod sigur cele mai usor de gasit in UNC, desi vorbim aici de un tiraj de 200.000 si respectiv 82.000 buc.
1 leu 1873 sau 74 sunt monede care par banale din cauza tirajului de peste 4.000.000 buc. Lumea poate sa creada ca o asemenea moneda in UNC se poate gasi destul de usor, dar si aici intervine " paradoxul Romaniei ".
2 bani 1881 Domn este o moneda care se vede raricel, chiar si in calit. slabuta,
cum a fost cea prezentata anterior, pe OKazii, care mai mult de F-VF nu era.
Nu cred ca ea a intrat in circulatie intr-un tiraj mare, ca apoi sa fie retrasa repede datorita unui 2 bani 1881 Rege.
Mai repede cred ca tirajul a fost in realitate mult mai mic decit cel " oficial ".
Cert este ca, cel putin eu, n-am vazut inca un 2 bani 1881 Domn la nivelul acestui 2 b. 1881 Rege.
- Fişiere ataşate
-
- 2 Bani 1881 -REGE- AV.jpg (64.93 KiB) Vizualizat de 10124 ori
-
- 2 Bani 1881 -REGE- RV.jpg (79.13 KiB) Vizualizat de 10124 ori
-
Cristian Ciuplea

asta mi s-a parut ca lasati sa se inteleaga. daca nu e asa scuzele mele.Cristian Ciuplea scrie:Am spus eu ca 2 bani 1881 REGE este moneda de curs ?
Piesa este atit de rara , nici nu trebuie sa ne mai gindim daca-i proba sau ce este. In nici un caz eroare !
Ovidiu este rugat sa-mi comunice de pe ce pagina am copiat pozele.
Multumesc !
nu am afirmat ca ar fi eroare asa se intituleaza sectiunea din galeria unde se salveaza licitatii diverse : "Probe, erori " iar in legatura cu poza este identica cu cea postata acolo
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
Cristian Ciuplea

Draga Ovidiu,
este un secret sa-mi comunici de unde este poza sau pe ce pagina se poate admira ?
Ca acest 2 ban 1881 Rege nu a circulat este foarte clar.
Acum un an am avut moneda in mina, care a venit la mine si a plecat cu o destinatie precisa.
Deci aici a fost vorba de un schimb intre dou colectionari, unde eu am fost statia de tranzit.
Dl. Aldor are dreptate cind spune ca proba ar trebui sa fie in calitate buna.
Aici este si diferenta intre o proba rara sau f. rara si o moneda de curs rara sau f. rara.
Proba rara trebuie gasita, calitatea ( gradul de conservare ) il aduce cu ea, in cele mai multe cazuri, automat.
Moneda de curs ca an rar sau f. rar trebuie gasita , dar mai trebuie sa fie si in calitate deosebita.
Asta este buba !
este un secret sa-mi comunici de unde este poza sau pe ce pagina se poate admira ?
Ca acest 2 ban 1881 Rege nu a circulat este foarte clar.
Acum un an am avut moneda in mina, care a venit la mine si a plecat cu o destinatie precisa.
Deci aici a fost vorba de un schimb intre dou colectionari, unde eu am fost statia de tranzit.
Dl. Aldor are dreptate cind spune ca proba ar trebui sa fie in calitate buna.
Aici este si diferenta intre o proba rara sau f. rara si o moneda de curs rara sau f. rara.
Proba rara trebuie gasita, calitatea ( gradul de conservare ) il aduce cu ea, in cele mai multe cazuri, automat.
Moneda de curs ca an rar sau f. rar trebuie gasita , dar mai trebuie sa fie si in calitate deosebita.
Asta este buba !
imaginea este de pe noul site al domnului aldor ,a spus si dumnealui asta, daca ati citit mesajul
in legatura cu ultimul mesaj al d-vs....nu prea ii inteleg scopul... daca ati avut moneda in mana... felicitari.. in rest cunosc si eu gradele de conservare ale monedelor si ce inseamna moneda rara sau mai putin rara, proba de moneda si restul...
numai bine
si domnule Cristian Ciuplea vazand ca eu v-am vorbit mereu la persoana a 3a v-as ruga sa faceti la fel....... multumesc
in legatura cu ultimul mesaj al d-vs....nu prea ii inteleg scopul... daca ati avut moneda in mana... felicitari.. in rest cunosc si eu gradele de conservare ale monedelor si ce inseamna moneda rara sau mai putin rara, proba de moneda si restul...
numai bine
si domnule Cristian Ciuplea vazand ca eu v-am vorbit mereu la persoana a 3a v-as ruga sa faceti la fel....... multumesc
Ultima oară modificat 10 Iul 2009, 23:48 de către ovidiu^, modificat 1 dată în total.
da va multumesc pentru link .. eu cautam o licitatie in curs aceea era expirata iar pe google nu imi rezulta nimic. merci inca o dataHunter` scrie:Acum depinde ce intelegeti prin recent... eu am luat piesa respectiva... si pe aceea poastata de d-l Aldor.ovidiu^ scrie:Tudor C
insa 13 Feb 2009 nu mi se pare asa de recent cum sustinea d-l Hunter`
o piesa frumoasa. sunt curios daca s-a vandut
-
Cristian Ciuplea

Stimate d-le Ovidiu,
imi pare rau , dar nu cunosc pagina d-lui Aldor !
Daca nu o cunosc , nu aveam cum sa copiez pozele, cum ati afirmat dvs.
Repet, moneda a fost la mine, ca statiune de tranzit , spre o alta colectie.
Eu sunt perfect convins ca va pricepeti la gradele de conservare !
Prin mica comparatie " proba rara - moneda rara ca an " nu doream decit sa afirm ca tot 2 bani 1881 Domn, in UNc, ar fi piesa mai interesanta
imi pare rau , dar nu cunosc pagina d-lui Aldor !
Daca nu o cunosc , nu aveam cum sa copiez pozele, cum ati afirmat dvs.
Repet, moneda a fost la mine, ca statiune de tranzit , spre o alta colectie.
Eu sunt perfect convins ca va pricepeti la gradele de conservare !
Prin mica comparatie " proba rara - moneda rara ca an " nu doream decit sa afirm ca tot 2 bani 1881 Domn, in UNc, ar fi piesa mai interesanta