cumparare monede noi

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Valentin G. Voiculescu
nou in forum
nou in forum

cumparare monede noi

Mesaj de Valentin G. Voiculescu »

Buna ziua.

Sunt un nou utilizator al acestui forum.

Pana acuma il urmaream ca sa vad parerile oamenilor legate de emisiunile de monede BNR sau de alte monede moderne.

As vrea sa stiu in ce masura aveti experiente cu mint-urile din strainatate: inregistrare, cumparare monede, experiente cu transportul (ajunge sau nu:)), sau daca aveti cunostinte (solide/de incredere) legate de distribuitori retail pentru Romania.

Astept idei de la membrii forumului.

Multumesc,
Valentin Voiculescu

Ce pot sa va spun eu?

Cu BNR e simplu, fiind din Bucuresti, ma duc direct la sediul lor, si am grija sa nu cumva sa ajung in timpul pauzei lor de masa :P.

Am putut sa cumpar de la austrian-mint.com, un numar limitat de monede (in special argint), cu shiping in Romania, cu succes. Pot da detalii, daca este cineva interesat.

De ceva vreme ma chinuesc sa gasesc o metoda de a putea interactiona cu alte banci din UE, Canada, Australia, si pana acuma...insuccese pe linie. Toti cei aflati pe site la mint-urile mai sus mentionate (din zona), sunt distribuitori angro, si desigur nici unul nu este in Romania.
Mircea

Mesaj de Mircea »

Bine ati venit pe forum!

Ca si investitie in monede noi confectionate din metale pretioase, pentru ca banuiesc ca asta doriti sa faceti, va recomand Royal Canadian Mint.
Eu sunt unul dintre clientii lor, dar dezavantajul dumneavoastra este ca sunteti in Romania. Nu vad insa de ce nu ar face expedieri si in Romania.

Siteul oficial este aici: http://www.mint.ca/store/template/home. ... MSx310x898
Trebuie sa va faceti un cont, adica sa va inregistrati, si daca aveti un credit card care functioneaza international cu care sa platiti, puteti sa cumparati on line.

United States Mint are cam acelasi mod de lucru si siteul lor oficial este aici:
http://catalog.usmint.gov/webapp/wcs/st ... ogId=10001

Nu stiu daca livreaza in Romania. Incercati.
Succes!
Valentin G. Voiculescu
nou in forum
nou in forum

Buna ziua.

Multumesc de raspuns.

M-am interesat si de aceste monetarii.

Una din problemele mele este ca nici Royal Canadian Mint si nici US mint nu fac expedieri direct spre Romania, iar pe website-urile lor, distribuitorii zonali nu discuta decat in cantitati foarte mari (sute de monede), ceea ce depaseste cu mult posibilitatile mele.

Imi dau seama ca singura solutie este cautarea unui distribuitor, care sa poata vinde si la numar mici de bucati, si pentru care costurile suplimentare de transport pana la mine sa nu fie prohibitive. Si care desigur sa ofere ceva in schimbul banilor :P.
hultan2003

Mesaj de hultan2003 »

Buna ziua ,

As dori sa comand niste piese de pe austrian-mint.com si as vrea mai multe informatii legate de modul de comanda , de plata si de livrare .

Multumesc
Valentin G. Voiculescu
nou in forum
nou in forum

Buna ziua.

Eu am folosit sectiunea de online shop a site-ului dansilor. Click pe steagul anglo/american, shop, austrian mint online shop. Trebuie sa aveti in vedere ca in Austria exista TVA, deci trebuie sa adaugati acest cost la fiecare item cumparat si la costul transportului. In decembrie TVA-ul era de 10%. Fiecare item de pe site vine intr-o cutie cartonata de panza si insotita de un fluturas de certificare (in cutiuta) si unul de prezentare. datorita costului de transport (si al celuia de transfer bancar), veti dori probabil sa achizitionati mai multe monede in prima transa.

De asemenea trebuie sa fiti atent la pret vs. model vs. gramaj inainte sa luati o decizie. Nu toate monedele de pe site au gramaj de ~31grame. Comparativ pretul unei monede de argint Proof este cam de 200RON in Romania la BNR.

Costurile de transport sunt precizate in sectiunea delivery cost si s-au aplicat si in cazul meu (livrare in UE). Click pe steagul american, shop, delivery costs. Livrarea se face prin posta normala si costa relativ putin.

Nu am reusit sa imi fac cont la ei direct din website, asa ca am luat legatura cu ei (verkauf at austrian-mint.at) intr-o prima faza pentru a imi crea ei un cont online, si am mentinut legatura prin email pana am finalizat comanda.

Pot spune ca nu au vrut plata prin card la prima mea comanda, nu sunt sigur daca din cauza locatiei mele in Romania, si a trebuit sa fac plata in EUR internationala. Eu am folosit un serviciu de internet banking (in cazul meu ING), pentru a face plata (folosind datele oferite de dansii prin email). Folosind internet banking comisionul pe acest transfer a fost mai redus decat la ghiseu (cam 15EUR). Foarte importanta este completarea corecta a datelor bancare!

Cam atata imi vine in minte pe moment...va pot spune ca in cazul meu procedura a durat mai mult (cam 3-4 saptamani de la contactul initial pana la livrare) pentru ca am facut-o in perioada de sarbatori din decembrie si am prins atat vacantele de la posta cat si pe cele de la Austrian Mint. Ideea

Daca mai aveti intrebari va stau la dispozitie.
Scrie răspuns