Identificare...cuie

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
buzynik

Identificare...cuie

Mesaj de buzynik »

O zi buna domnilor... Desi mi-e groaza sa va intreb :oops: ,o voi face totusi....Am cules cateva cuie din bronz , din cupru, si din fier . Cel mai mic are 5 cm lungime, si caciula de 11mm . Cel mai mare :13 cm lungime. Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca dupa anii 1900 sa folosit asa ceva. Am mai gasit si o potcoava pentru potcovit vaci :oops: :oops: .Daca vreti sa o vedeti , spuneti si o postez... :oops: Pana la urma gaesc si "calul" .Deja colegii de scormonit , fac glume pe seama mea . :) Multumiri. Cu stima Nicu
Fişiere ataşate
IMG.jpg
IMG.jpg (25.45 KiB) Vizualizat de 3648 ori
IMG_0001.jpg
IMG_0001.jpg (25.94 KiB) Vizualizat de 3648 ori
IMG_0002.jpg
IMG_0002.jpg (25.34 KiB) Vizualizat de 3648 ori
IMG_0003.jpg
IMG_0003.jpg (30.9 KiB) Vizualizat de 3648 ori
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Buna ziua!

Nu trebuie sa va fie asa groaza, am vazut lucruri interesante de la dv.

Revenind la subiect: aparent toate cuiele pe care le-ati prezentat sunt produse manual, posibil in epoci diferite. In speta fierarii confectionau cuiele pe loc, cand si unde era nevoie de ele, procesul in sine nefiind foarte complicat. Vad acolo cuie cu profil patrat sau cilindric, cu floare in forma de palarie de ciuperca sau pronuntat discoidala. Cele mai comune sunt cuiele din fier, cele de bronz putand fi mai vechi si/sau cu utilizare speciala (de ex. ambarcatiuni). Nu ma pricep la cuie in mod special, imi amintesc doar ce am vazut prin publicatii sau in alte parti, si judecand dupa asta cred ca majoritatea acestor cuie sunt medievale, unele poate chiar mai tarzii.
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
buzynik

Mesaj de buzynik »

BogdanC scrie:Buna ziua!

Nu trebuie sa va fie asa groaza, am vazut lucruri interesante de la dv.

Revenind la subiect: aparent toate cuiele pe care le-ati prezentat sunt produse manual, posibil in epoci diferite. In speta fierarii confectionau cuiele pe loc, cand si unde era nevoie de ele, procesul in sine nefiind foarte complicat. Vad acolo cuie cu profil patrat sau cilindric, cu floare in forma de palarie de ciuperca sau pronuntat discoidala. Cele mai comune sunt cuiele din fier, cele de bronz putand fi mai vechi si/sau cu utilizare speciala (de ex. ambarcatiuni). Nu ma pricep la cuie in mod special, imi amintesc doar ce am vazut prin publicatii sau in alte parti, si judecand dupa asta cred ca majoritatea acestor cuie sunt medievale, unele poate chiar mai tarzii.
Multumesc mult pentru raspuns. Acum am sosit de la "scormonit". Apa este cam mare si cam murdara. Asa ca nu prea ai unde sa intri :( . Spre deosebire de alte zone din tara, pe la noi (Bistrita) ploua. Totusi am reusit sa gasesc o moneda, si inca un cui de cupru. :) . Sa blocat scanerul. Revin cu poza .Cu stima Nicu
Fişiere ataşate
IMG.jpg
IMG.jpg (20.54 KiB) Vizualizat de 3549 ori
IMG_0001.jpg
IMG_0001.jpg (20.01 KiB) Vizualizat de 3549 ori
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

Este vorba de o moneda austro-ungara 5/10 kreutzer
Fişiere ataşate
page107.jpg
page107.jpg (14.57 KiB) Vizualizat de 3535 ori
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
buzynik

Mesaj de buzynik »

pysy1984 scrie:Este vorba de o moneda austro-ungara 5/10 kreutzer
..Mersiiii :) O zi buna incontinuare . Cu stima Nicu.
Scrie răspuns