Insemn Curagiu si Devotament - CAROL I

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

dcasuta
**
**

Insemn Curagiu si Devotament - CAROL I

Mesaj de dcasuta »

Insemnul de distinctie Pentru Curagiu si Devotament din 1903!!!!!!!
Am gasit-o in Calianu ... dar nicaieri o poza. Din prezentare imi pare ca ar semana mai mult cu medalia Curagiu si devotament a lui Cuza (ma gandeam ca au reutilizat matrita si au schimbat efigia - l-au bagat pe Carol).
Exista pe undeva? Nu am gasit nici o poza in nici o carte. Sa ma mai duc printr-un muzeu...poate o gasesc pe acolo. Ar trebui sa fie in Muzeul Politiei...
Este cineva care are medalia asta??? A fost si pe trei clase...!
Ce nu inteleg este altceva: din cate vad nu a fost desfiintata. Pur si simplu nu s-a mai acordat. S-a dat in loc de asta Credinta si Barbatie si dupa aia s-a renuntat la ea sau ce?
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

In revista MMN nr 1 din 1991 la pag 184 gasiti articolul "Proiecte de decoratii romanesti inedite sau mai putin cunoscute" , autori : Floricel Marinescu si Radu Ochesanu.
Autorii descriu medalia in cauza ca fiind un proiect inspirat dupa medalia lui Cuza. Sunt descrise doua variante ale acestui proiect.

Un lucru nu am priceput niciodata , de ce toti autorii re-denumesc medalia lui Cuza in "Curagiu si devotament " sau "Devotament si curagiu"!!! Au avut cumva halucinatii colective sau au copiat informatia gresita unul de la celalalt ?!

Medalia se numeste "Devotamentu si curajiu" cu "J" si nu cu "G" !!!

http://www.worldwar2.ro/foto/?id=473&se ... rticle=782
dcasuta
**
**

Mesaj de dcasuta »

CORECT! "Devotamentu si curajiu"!
Asa este. Probabil este mai usor si creierul proceseaza cum vrea el anumite cuvinte...
Oricum, pana la urma s-a acordat sau nu? A ramas doar un proiect sau au si fost decernate? Din cate stiu, lucratorii din politie primeau tot barbatie si Credinta.
Mai exista vreun exemplar sau a plecat si asta la rusi impreuna cu Tezaurul si Crucea lui Cuza? :D
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

As fi facut o fotografie cu piesele publicate in articolul pomenit mai sus dar sunt asa de slabe calitativ incat nu are sens... nu se distinge mai nimic!
Piesele se afla in colectia Cabinetului de Numismatica al MNIR.
dcasuta
**
**

Mesaj de dcasuta »

please...macar alea slabe. fac eu un desen frumos dupa ele si le fac inteligibile. panglica am dibuit-o dar nu vreau sa fac un desen doar din ce am citit. sa am macar un model dupa care sa ma ghidez.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

dcasuta scrie:please...macar alea slabe. fac eu un desen frumos dupa ele si le fac inteligibile. panglica am dibuit-o dar nu vreau sa fac un desen doar din ce am citit. sa am macar un model dupa care sa ma ghidez.
Bafta la desenat

Imagine
dcasuta
**
**

Mesaj de dcasuta »

multam fain. in principiu...e cam de ajuns sa iasa ceva aproape corect. :D
o sa ii pun si panglicutza...sa fie mai veridica! :)
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Ma bucur ca va place scanul :-) , Sunt curios sa vad rezultatul final, le postati va rog pe forum?
dcasuta
**
**

Mesaj de dcasuta »

desigur. nu va asteptati la ceva nemaipomenit...insa cred ca o sa fie mai mult decat e acum. o sa ma mai folosesc si de medalia lui Cuza pentru panglica de stejar (cred ca au folosit-o) si Barbatie si Credinta pentru fatzalia MS Carol.
Le adun si sper sa iasa ceva mai mult decat e acum.
Uite cam ce a iesit cu un program grafic si 2 medalii:
Ultima oară modificat 12 Aug 2009, 13:40 de către dcasuta, modificat 1 dată în total.
dcasuta
**
**

Mesaj de dcasuta »

Am facut o mica macheta. Spuneti pe unde trebuie sa mai umblu, ca sa nu ma apuc sa colorez si sa finisez daca e gresit.
Astept comentarii...
Ultima oară modificat 12 Aug 2009, 13:40 de către dcasuta, modificat 1 dată în total.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Arata bine, la prima medalie din scan , imediat dupa margine(avers /revers) se dstinge un cerc perlat, pe avers scrisul este putin mai mic si mai apropiat de efigia lui c1.
dcasuta
**
**

Mesaj de dcasuta »

hm...cam ca pe moneda de 5 lei?
http://us.geocities.com/romaniancoins/w ... i1880r.jpg

asta e usor de pus...numai ca nu am mai vazut nici o medalie in genul asta si nu sunt sigur daca nu cumva nu e vreun efect al pozei. am facut o margine dubla, in genul altor medalii din epoca, dar am evitat perlele tocmai pentru ca doar pe bani erau margini de genul asta. pe medalii nu cred ca am vazut.
cred ca o sa refac efigia. trebuie sa o fac mai asemanatoare cu cea de pe Credinta si Barbatie (barba mai lunga parca).
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Da cam ca la moneda de 5 lei dar fiind vorba de o proba ,cercul perlat nu este ceva deosebit. Daca ar fi fost instituita cred ca ar fi fost fara aces cerc.
dcasuta
**
**

Mesaj de dcasuta »

cred ca acum este bine.
zilele astea ma apuc sa o colorez si sa ii fac si panglica.
imi pare ca au fost propuse 3 clase - aur, argint, bronz.
ma gandesc sa le fac pe toate 3.
dcasuta
**
**

Mesaj de dcasuta »

Curagiu si Devotament - Cls.1
Am mai modificat si efigia. este bustul de pe Barbatie si Credinta, dar cu gatul mai scurt un pic.
Ultima oară modificat 12 Aug 2009, 21:41 de către dcasuta, modificat de 3 ori în total.
Scrie răspuns