Cutii monede comemorative BNR

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
thebluelion

Cutii monede comemorative BNR

Mesaj de thebluelion »

Colectionez monede comemorative BNR, dar din pacate nu am reusit ca pe toate pe care le detin sa le iau personal de la BNR, la data emiterii, in cutiile de prezentare corespunzatoare. De aceea, rugamintea mea la dumneavoastra este daca imi puteti spune ce fel de cutii de prezentare au avut urmatoarele monede:

1. 100 de ani de la nasterea lui Grigore Vasiliu-Birlic - 2005;
A avut oare cutie precum Biserica de la Ieud Deal, Tezaurul de la Persinari (cu un locas dreptunghiular pentru certificat, deasupra monedei), sau precum Capul de bour, fara locasul dreptunghiular?
2. Moneda dedicată rhytonului de la Poroina - 2007;
Oare acelasi tip de cutie ca la Biserica de la Ieud Deal, cu locas dreptunghiular?
3. Istoria aurului - Vulturul de la Apahida - 2003;
Pe aceasta am luat-o personal de la BNR, dar dupa cativa ani de la aparitie, iar casiera mi-a spus ca nu mai stia ce cutie a avut :(

I-as ruga pe cei care raspund sa faca referire strict la cutia in care au achizitionat monedele respective, la data emiterii. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri. In masura in care voi mai avea nedumeriri cu privire la alte monede, voi scrie in continuare in acelasi topic.
teoo
**
**

Mesaj de teoo »

:? Nu stiu daca raspunsul meu te multumeste dar parerea mea este ca daca ai moneda in capsula si certificatul nu este nevoie de vreo cutie. Cauta pe net sau in magazine si cumpara-ti un cufar din metal. Costa in jurul la 100-200 de lei dar merita din plin.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Rhytonul nu cred ca a avut cutie. Capsula de metacrilat a venit intr-un mic plic de hirtie lucioasa ceva mai groasa. Pe al meu era scris cu pixul gramajul. Tin minte ca m-a derutat modul de prezentare... mai ales ca fiind cadou de Craciun nu cred ca cine mi-a facut cadou moneda (patronul) ar fi refuzat sa ia si cutie.
Iar Birlic fara cutie... macar certificat aveti la el? ca altfel...hm, pute!
Scrie răspuns