250 lei 19#40 - Poate intereseaza pe cineva

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

roantichitati

Mesaj de roantichitati »

VIKO scrie:cum a spus si domnul marcus, in situatia data mai mult valoreaza a dumneavoastra.
Eu unul as da bucuros cateva piese la fel celei postate anterior (250 lei 1940 ) in schimbul monedei din licitatia cu pricina . Din punctul de vedere al unui fals ( nu am vazut deocamdata ceva sa ma convinga ca ar fi unul , desi la randul meu sunt foarte suspicios si am mari banuieli !!! ) moneda este una foarte interesanta . Pentru mine este clar faptul ca moneda a fost batuta cu matrita originala ( in 1940 ??? sau mai tarziu.. ) , si asta o face sa fie deosebita si doar din punctul de vedere al unui fals . Un fals batut in "ilegalitate" de matrita autentica al unei monede celebre , foarte rara si care ...are o istorie misterioasa .
VIKO

250 lei 19#40

Mesaj de VIKO »

desigur. si eu as proceda la fel ca dumneavoastra, atat prin faptul ca simpatizez cu reprezentantii simbolului respectiv cat si pentru ca, desi e un fals, este realizat impecabil. imi permit sa cred ca pentru domnul marcus nu are valoare ca fals si mai cu seama unul modern. proaspetii sositi in randul colectionarilor sau cei mai putini informati au sanse mari sa detina fara sa stie falsuri, dar in principiu incearca sa se fereasca de ele. inca nu am intalnit colectionari care inca de la inceput sa aiba in aria lor de interes falsurile, fie ele si de epoca.
noapte in cuba

Mesaj de noapte in cuba »

va multumesc domnilor pentru raspunsuri :D
robert88
**
**

Mesaj de robert88 »

am simtit o tenta ironica in raspunsurile dumneavoastra... sa spunem ca este realizata frumos si cu matrita originala, cam care este totusi valoarea unui fals ? imi doresc f mult moneda dar in momentul de fata imi este imposibil sa dau aceasta suma de aceea ma multumesc si cu un fals... deci ce valoare are o moneda batuta "mai recent"?
banivechi

Mesaj de banivechi »

Dv ati risca citeva mii de euro pe o asemenea rebatere? Si daca sint "in conservare" inca 100 sau 1000 bucati ce vor invada piata miine, sau la anul iar "raritatea" Dv va ajunge sa valoreze cit metalul continut? Si asta tot din cauza celor ca Dv, care alimenteaza cererea pentru asemenea gen de "marfa".
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Desi imi propusesem de mult , de abia in seara asta am sunat in Oradea (de unde este si vanzatorul ) si am vorbit cu cineva care dupa cum am banuit stia despre ce este vorba . Textual mi-a spus " Uit-o ! Am avut moneda in mana si muchia nu este ceeace ar trebui sa fie ". Daca pana acum aveam vre-o banuiala acum n-o mai am , e o contrafacere , dar una foarte interesanta . Din punct de vedere al unui fals , pretul e unul " de amator" .....nu cred ca poate cineva estima o valoare . Cat priveste "inflatia" parerea mea e ca nu exista asemenea risc . Eu cred ca aceasta moneda a fost batuta cu scopul de a de a intra pe "piata" ca o pisa autentica ....sanse avand , fiind batuta cu matrita originala . Eventualii cumparatori fiind putini , avand in vedere pretul ....nu cred ca au fost batute multe , "inflatia" nefiind in nici un caz in interesul celor care au facut aceste falsuri . Acum vre-o 8 ani cred am vazut in Brasov o astfel de moneda ( nu stiu daca am mai spus ....sper sa nu ma repet ) , pretul care il cerea era unul destul de mare mai ales pt acea perioada 2 000 euro sau dolari . Am cerut voie si am studiat piesa ... am plecat acasa cu senzatia ca era una autentica , dar n`am stiut sa ma uit atent la muchie (nu mi-a trecut prin cap ca ar putea fi un fals batut chiar de matrita originala ) .
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Piesa la care avem poza in galerie
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... pic_id=262
din cate stiu provine din aceeasi sursa.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Am vazut la stiri , un caz interesant in care o persoana isi cerea inapoi "tezaurul legionar" (asa era titlul stirii) care ii fusese confiscat tatalui lui , caruia i se intocmise un dosar si fusese intemnitat de comunisti.Spunea printre altele si de niste monede de argint si atunci au fost prezentate doua fotografii , foarte clare in care se vedea o piesa de 250 lei din 1940 ( cea cu semnul ). Piesa avea cateva lovituri pe avers si avea o stare XF din ceea ce am putut observa . Stie cineva mai multe detalii . Este interesant de stiut originea pozei . Sa fie oare poza "reclamantului" , sau poate sa fie o poza din dosarul "victimei" ???
VIKO

250 19#40

Mesaj de VIKO »

Am vazut si eu reportajul. Interesant as putea spune chiar daca a fost sumar. M-am tot uitat la piesa aia cand ii arata fotografia in prim-plan si imi parea tare cunoscuta. Patina monedei avea aceleasi forme ca la o alta imagine pe care o studiasem in trecut, sau asa tind sa cred. Tre sa caut prin cd-uri sa vad pe unde mai am imagini cu 250 19#40 sa vad daca corespunde vreuneia.
Ideea reportajului mi se pare mai mult comercial " tezaur legionar". Probabil tinerii aia de fac stirile nu cunosc semnificatia cuvantului tezaur iar informatiile erau cat se poate de sumare.
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
roantichitati

Re: 250 19#40

Mesaj de roantichitati »

VIKO scrie: M-am tot uitat la piesa aia cand ii arata fotografia in prim-plan si imi parea tare cunoscuta. Patina monedei avea aceleasi forme ca la o alta imagine pe care o studiasem in trecut, sau asa tind sa cred. Tre sa caut prin cd-uri sa vad pe unde mai am imagini cu 250 19#40 sa vad daca corespunde vreuneia..
Eu sunt sigur ca nu am mai vazut acele fotografii. Din cate am putut sa-mi dau seama , imaginea data la televizor era dupa doua poze mai vechi , putin ingalbenite , totusi foarte clare . Aveti dreptate despre realizatori , nu stiau mare lucru despre legionari si nici nu au amintit nimic despre faptul ca aceea era o moneda deosebita . De asta eu ma gandesc ca poate acele fotografii sunt ale celui care revendica acel "tezaur" sau poate ca au facut parte din dosarul celui incarcerat de comnunisti.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Lovituri/zgarieturi la o moneda pot fi din diverse motive nu neaparat din circulatie. Chiar si pt. una care nu a circulat efectiv posibil sa fi fost scapata 1 data/de mai multe ori, s-a lovit de o suprafata dura/rugoasa - si implicit apar aceste semne de ''uzura''. La fel daca e plimbata prin buzunare fara protectie - si eventual in contact cu altele - se mai toceste in timp si poate ajunge la XF din UNC initial. :wink:
andrukb
**
**

Mesaj de andrukb »

marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

As face o paralela intre piesele acestea si cele batute de B.N.R. gen aureu Hadrian sau Traian, 20 lei 1870. Personal ca si colectionar de o viata, pentru mine nu valoreaza mai mult decat metalul pe care-l au in ele. Ori aceste piese de 250 lei nu au nici macar meritul de a fi batute oficial ci doar o provenienta dubioasa. Fiecare colectionar dorste in colectia sa o piesa de maaaaare raritate, ori acest lucru nu e posibil decat cu eforturi banesti mari. O alternativa "ceva mai ieftina" (nu ma refer la 250 lei) ar fi achizitionarea unui aureus batut acum, care si el costa cam o treime sau un sfert din cat ar fi unul autentic la aceeasi stare de consevare. In occident asemenea piese sunt "crucificate" si demascate public chiar si "oficial" in reviste. La noi ??? La noi se vand inca pentru ca mai exista destui care .... sa inghita galusca.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Cel putin vanzatorul este cinstit. Dar totusi pretul...

http://www.okazii.ro/catalog/32059357/R ... -RAR-.html
Scrie răspuns