O altfel de colectie

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

ronin

O altfel de colectie

Mesaj de ronin »

Am reusit in sfarsit sa pun bazele unui blog dedicat cutiilor de chibrituri. Momentan am pus doar cutiile din Romania, si in functie de timp am sa le pun si pe cele din strainatate.
Sunt interesat de schimburi, dar si de donatii :wink:, in special ce nu am aici http://cutiidechibrituri.blogspot.com/
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cele din 70 mi-aduc aminte de vremuri demult trecute :) Foarte interesant, succes, la cat mai multe!
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Intradevar, o colectie frumoasa si impresionanta.
Se pare ca spatiul virtual se imbogateste cu astfel de expozitii si nu doar cu bloguri de ... "atitudine".
Felicitari!
dorelb

Mesaj de dorelb »

felicitari. o colectie frumoasa. la mai mare.
nero

Mesaj de nero »

Dar nu aveti mult uzitatele "transghe" :shock:
Si "psd"-urile rosii.
Dmariog

Mesaj de Dmariog »

Am eu niste cutii din India ptr donatie, sa ma contactezi ptr detalii de livrare!
cuburo83

intrebare

Mesaj de cuburo83 »

mult respect si admiratie. as avea shi eu o intrebare: stiti cumva primele cutii sunt cromolitografi sau tiparite normal? multumesc si succes in continuare!
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Felicitari pentru colectie!
Am vazut la o matusa la tara, acum multi ani (vreo 20-25), niste cutii de chibrite din anii '60 (cred). Din cate imi aduc aminte erau printre ele cutii cu sloganul ''Cititi Scanteia!'' (si cu Casa Scanteii pe ele), altele cu al-nu-stiu-catelea congres al PCR (PMR???), altele cu o reclama cu magazinele Cooperatiei de stat (sau asa ceva), altele cu ceva recensamant (al populatiei, al animalelor, nu mai retin) si parca si cateva cu cresterea viermilor de matase.
Dupa ce respectiva matusa a decedat am cautat respectivele cutii (in ele erau pioneze, cuie, suruburi, chestii de-astea) dar nu le-am mai gasit, probabil luasera drumul gunoiului :(
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
ronin

Mesaj de ronin »

Va multumesc pentru aprecieri si pentru donatie.
cuburo83 scrie:mult respect si admiratie. as avea shi eu o intrebare: stiti cumva primele cutii sunt cromolitografi sau tiparite normal? multumesc si succes in continuare!
Au fost imprimate la Stabilimentul Grafic J.V. Socec in Bucuresti.
Bogdan R scrie:Felicitari pentru colectie!
Am vazut la o matusa la tara, acum multi ani (vreo 20-25), niste cutii de chibrite din anii '60 (cred). Din cate imi aduc aminte erau printre ele cutii cu sloganul ''Cititi Scanteia!'' (si cu Casa Scanteii pe ele), altele cu al-nu-stiu-catelea congres al PCR (PMR???), altele cu o reclama cu magazinele Cooperatiei de stat (sau asa ceva), altele cu ceva recensamant (al populatiei, al animalelor, nu mai retin) si parca si cateva cu cresterea viermilor de matase.
Dupa ce respectiva matusa a decedat am cautat respectivele cutii (in ele erau pioneze, cuie, suruburi, chestii de-astea) dar nu le-am mai gasit, probabil luasera drumul gunoiului :(
Sunt foarte multe cutii si etichete care imi lipsesc, de... toate la timpul lor. Cea cu Casa Scanteii stiu ca a fost produsa la Timisoara prin '57. Pacat ca nu le-ati mai gasit. Dadeau bine in orice colectie. :D
Foarte bune site-urile pentru cei pasonati de filumenie. Primul, al doamnei Dorotea Momir contine foarte multe informatii si cataloage. De asemenea dansa este foarte saritoare cand vine vorba de a ajuta incepatorii.
Domnul Zamfir, initiatorul celui de-al doilea site este chiar cel ce a pus piatra de temelie a Grupului Filumenistilor din Romania.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Pentru cei interesati,cutii cu reclame ale unor restaurante romanesti din SUA..

http://cgi.ebay.com/SHUMSKYS-ROUMANIAN- ... 0338779434

http://cgi.ebay.com/1940-ROUMANIAN-VILL ... 0448921938
Fişiere ataşate
r2a.jpg
r2a.jpg (74.3 KiB) Vizualizat de 17708 ori
r1.JPG
r1.JPG (51.23 KiB) Vizualizat de 17708 ori
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Vad ca s-au vandut deja! :lol: :lol:

Nu are treaba cu filumenia,dar este o carte postala cu unul din restaurantele pomenite mai sus:

http://cgi.ebay.com/JEWISH-Shumskys-Rou ... 0412716954
Fişiere ataşate
shumsky.jpg
shumsky.jpg (48.73 KiB) Vizualizat de 17661 ori
Ultima oară modificat 16 Sep 2009, 17:21 de către tripleseven, modificat 1 dată în total.
ronin

Mesaj de ronin »

:oops:
andretty

Mesaj de andretty »

tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Fişiere ataşate
rom.jpg
rom.jpg (14.08 KiB) Vizualizat de 17442 ori
Scrie răspuns