rog identificare

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
costym
**
**

rog identificare

Mesaj de costym »

buna ziua am o moneda sau o medalie (sau un fals)si nu stiu exact ce este ma puteti ajuta cumva.
Fişiere ataşate
17 octombrie 2006 (3).jpg
17 octombrie 2006 (3).jpg (96.39 KiB) Vizualizat de 9169 ori
17 octombrie 2006 (2).jpg
17 octombrie 2006 (2).jpg (93.55 KiB) Vizualizat de 9171 ori
Ultima oară modificat 18 Oct 2006, 09:09 de către costym, modificat 1 dată în total.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Atasati o imagine, cred ca 200k e max acceptat. sau urcati un scan avers-revers undeva pe net si puneti link-ul aici.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Hm... nu ma pricep la monede antice, dar desenul, patina, cimpul prea neted, mi se par dubioase... dar sint membri aici cu cunostinte mai solide decit ale mele in domeniu, sa asteptam si parerile lor.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Sie mie mi se pare dubioasa. Nu am mai vazut nimic asemanator, dar dupa 'stil' nu mi se pare a fi o piesa originala.
costym
**
**

Mesaj de costym »

nici eunu cred ca este o moneda pentru ca are diametru de 40mm si o grosime 2mm fiind prea groasa pentru o moneda. Pe ea se indetifica anul 1050.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

O grosime de 2mm nu ar fi deloc ceva iesit din comun la o moneda, in special la cele antice. Ba sunt unele si mai groase. Se intalnesc si la moderne moderne, eu am de ex. o piesa de 3 krajczar 1849 de la Baia Mare gros de 3mm la diametru de 33mm.
La fel niici diametrul de 40mm nu ar fi ceva iesit din comun la o moneda antica.

Dra anul 1050 nu are cum sa se identifice pe piesa. Anul in acest format a inceput sa apara pe monede numai pe la sfarsitul sec. XV. Acelea mai degraba vrea sa fie niste litere grecesti, cred, de ex. cifra care seamana cu 5 probabil vroia sa fie litera greceasca sigma.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Desi grecestile nu-s obiectul meu de colectie, scriptul pare cam prea modern (literele lambda si sigma), diametrul de 40 mm nu este normal pentru o moneda antica - la aceste dimensiuni se bateau medalioanele provinciale romane - fiind mult prea mare, iar inscriptia - retrograda - este de asemenea neobisnuita. Desi nu pot spune cu certitudine ca-i o moneda fantezie, are totusi destule semne de intrebare. Cel mai bine ar fi s-o puneti pe forumancientcoins.com la forum sectiunea "Help". Cineva specializat pe grecesti antice va raspunde cu siguranta mult mai documentat.
Scrie răspuns