Rog Ajutor !!!
Rog Ajutor !!!
Pare a fi un pistol insa fara a avea cunostiinte despre arme e simplu de vazut la prima vedere ca pare a fi un pistol facut de un strungar...nu stiu sigur ???
Poate fi un pistol real?
Sau in cazul in care a fost facut de catre un strungar,acest pistol putea fi utilizat ca arma de foc?
Daca a mai vazut cineva ceva de genul asta il rog frumos sa-si scrie parerea personala.Mie personal mi se pare a fi un obiect idestul de nteresant.
Multumiri anticipate ptr eventuale eforturi de lamurire!!!
Poate fi un pistol real?
Sau in cazul in care a fost facut de catre un strungar,acest pistol putea fi utilizat ca arma de foc?
Daca a mai vazut cineva ceva de genul asta il rog frumos sa-si scrie parerea personala.Mie personal mi se pare a fi un obiect idestul de nteresant.
Multumiri anticipate ptr eventuale eforturi de lamurire!!!
Ultima oară modificat 23 Sep 2009, 16:33 de către LM, modificat de 2 ori în total.
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
- luchesse5508

este mai mult ca sigur o arma de foc artizanala (sau cum ati spus dvs "confectionata de un strungar")
am mai vazut piese de genul asta(din pacate nu detin nici una pt a exemplifica cu poze
) unele chiar aveau "inglobate" piese originale ale unor arme din ww2(butoiasul; teava etc.); ca datare eu cred ca sunt din perioada de dupa ww2; cel putin cele pe care le am vazut eu din acea perioada erau si sa spunem ca se cam asemanau la "stil"
ca si curiozitate mai este functionala?
daca aveti timp postati si pe 6dorobanti sau pe ww2forum, "baietii" de acolo sunt mult mai experimentati si sigur or sa va dea raspunsuri mai complete!
am mai vazut piese de genul asta(din pacate nu detin nici una pt a exemplifica cu poze
ca si curiozitate mai este functionala?
daca aveti timp postati si pe 6dorobanti sau pe ww2forum, "baietii" de acolo sunt mult mai experimentati si sigur or sa va dea raspunsuri mai complete!
Multumesc domnule luchesse5508.Din pacate pistolul nu mai este functional si mai si lipsesc unele parti din el.Intre timp l-am analizat mai atent si am inteles cum se incarca.Nu are inscriptii pe el,dar se vad in unele locuri urme de vopsea neagra,probabil find vopsit in intregime cu negru,candva.Acum sunt chiar curios cum aratau gloantele unui asemenea pistol?
Este evident faptul ca detinand o astfel de arma savarseai o ilegalitate,de aici nu pot sa nu ma intreb care a fost scopul precis ptr confectionarea acestui pistol...find menit ptr ce scopuri?
In ceea ce priveste vechimea lui nu stiu ce sa spun,aveam si eu banuieli ca e cuprins undeva intre al doilea raz mondial si undeva spre sfarsitul anilor 80' insa nu este o certitudine.
In orice caz multumesc ptr raspuns,si ptr trimiterea la cele 2 siteuri,va doresc o duminica placuta in continuare.
Sper sa mai primesc unele lamuriri in legatura cu acest pistol,intre timp o sa incerc sa postez pozele si pe siteurile recomandate mai susl!!!
In ceea ce priveste vechimea lui nu stiu ce sa spun,aveam si eu banuieli ca e cuprins undeva intre al doilea raz mondial si undeva spre sfarsitul anilor 80' insa nu este o certitudine.
In orice caz multumesc ptr raspuns,si ptr trimiterea la cele 2 siteuri,va doresc o duminica placuta in continuare.
Sper sa mai primesc unele lamuriri in legatura cu acest pistol,intre timp o sa incerc sa postez pozele si pe siteurile recomandate mai susl!!!
eu cred ca piesa e una de serie, nu facuta artizanal, doar ca o perioada foarte lunga a stat intr-un mediu coroziv, iar apoi a fost curatata , chimic s-ar parea, si pare facut in s.u.a nu in Europa(aici e doar o presupunere), din cate stiu eu genu asta de arma incepe sa fie produs prin 1870, oricum e un subiect foarte interesant
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
Domnule cuburo ar fi frumos ca pistolul sa fie unul de serie...insa nici artizanal nu e rau!
Am cautat pe google poze de arme si am gasit unele asemanari intre pistolul ce-l detin eu si unele pistoale belgiene de dinaintea celui de-al doilea raz mondial.Deci e posibil sa fie si un "pistol adevarat",insa fara parerea unui cunoscator in domeniu astea sunt doar presupuneri.Am tot incercat sa ma inregistrez pe siteul 6dorobanti si nu reusesc.Astept mailul de confirmare al contului de ieri seara de la ora 10 si nu am primit nimic!Stie cineva de ce dureaza atat?Normal acolo scria ca trebuie sa primesc mailul de confirmare in maxim o ora,si au trecut mai mult de 10 ore. 
Imi cer scuze ptr insistente insa chiar nu reusesc sa ma inscriu pe siteul "6 dorobanti".
Rog din suflet daca este cineva pe forumul acesta care sa aibe cont si pe "6 dorobantii" sa ma ajute postand pozele cu pistolul de mai sus pe siteul respectiv,bineinteles lasandu-mi si mie un link unde sa vad eventualele comentarii!!!
Rog din suflet daca este cineva pe forumul acesta care sa aibe cont si pe "6 dorobantii" sa ma ajute postand pozele cu pistolul de mai sus pe siteul respectiv,bineinteles lasandu-mi si mie un link unde sa vad eventualele comentarii!!!
- luchesse5508

exista asemanari dar asta este clar artizanal dupa parerea mea! am postat pe 6dorobanti din pacate nu am reusit sa atasez si poze am lasat un link la postul de aici, sper sa primim raspuns; postul este la http://6dorobanti.ro/forum/YaBB.pl?num=1253631368/0#0
- luchesse5508